Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

jona 06:29, 04 maj 2016

anabuko1 napisał(a)
Asiu, witaj!!
Jestem pod wrażeniem twojego ogrodu.
Wymuskany, wypracowany, wypielęgnowany- piękny jest!!!
No i te tulipanki,,ummm miodzio

Aniu cały czas ogród jest dopracowywany. Porządek staram się utrzymywać, ale wszystko rośnie jak szalone o tej porze roku, badylka też.
Tulipany muszą być obowiązkowo, bo jak sobie bez nich wiosnę wyobrazić. Każdy z nich piękny
jona 06:34, 04 maj 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Asiu super położyłaś ten konar na oczku, żeby ptaszki się napiły
Zapraszam na fotki ze spotkania w Szmaragdowej Dolinie Dziewczyny zrobiły cudne ujęcia , a Kasia takie nastrojowe, jedno z grzybami mnie powaliło jak wrzuciła i od razu pomyślałam o Tobie

Widziałam zdjęcia . Bardzo fajne spotkanie mieliście, a humory wręcz szampańskie. To tak jest, gdy pozytywne osoby, a na dodatek ogrodowe zakręcone się spotykają .
Zdjęcia Kasi podobają mi się bardzo
jona 06:38, 04 maj 2016

ryska napisał(a)
Śliczne zdjęcia a oczko bardzo klimatyczne. Ptaki mają raj miłego dnia

Ptakom staram się zrobić parę ułatwień, więc oczko przystosowane i jakieś pojemniki z wodą też mam w różnych miejscach .
Oczko to raczej miska z wodą, nawet pół metr kwadratowego nie ma. Żabom to jednak nie przeszkadza, a ja lubię je obserwować
jona 06:39, 04 maj 2016

Betka napisał(a)

Pięknie

Dziękuję Beatko
jona 06:53, 04 maj 2016

katel napisał(a)
Ślicznie!!! A porządek jaki , gołąbki cudne a gdzie kupiłaś ?
Asiu pod te Twoje roślinki na tarasie to by Ci się regały przydały, ja sobie takie w Ikei upatrzyłam po 36 zł drewniane (łatwo zmontować) i spiżarnie sobie z nich zrobiłam (półek tylko ze sklejki dodatkowych dorobiłam) , tylko na zewnątrz to trzeba by je pomalować - albo są takie ze stali galwanizowanej po 49,99 to mogą być na zewnątrz - takich nie mam.
Tyle różności masz u siebie a co byś poleciła z niekłopotliwych a takich bez których sobie Swojego ogrodu nie wyobrażasz?

Gołąbki kupione w ubiegłym roku w Lubartowie. Dobrze się sprawują, bo na zewnątrz przestały całą zimę
Nad regałem muszę pomyśleć, choć on potrzebny okresowo. Ceny, jakie podałaś, nie są wygórowane, więc zakup wart zastanowienia.
Zastrzeliłaś mnie pytaniem o rośliny. Z balkonowych lubię pelargonie, wytrzymałe roślinki, a na balkonie mam patelnię. Natomiast fuksje są delikatniejsze, kwiaty wyglądają jak baletnice. Z ogrodowych lubię bodziszki, to świeża miłość i jeszcze ich się uczę. Poza tym róże (trzeba o nie dbać), hortensje (u mnie też wymagają stałej opieki w postaci podlewania), jeżówki (te bezproblemowe są), hosty. Lubię też zawilce japońskie
boguslawa_ma... 07:51, 04 maj 2016

jona napisał(a)

Efekt "o Matko! Waw" to jest dopiero teraz po przywiezieniu z pracy sadzonek do hartowania i po wystawieniu pomidorów. Na balkonie nie ma przejścia, trzeba wnieść część sadzonek, żeby można było przejść do niektórych roślinek.

U mnie balkon wygląda tak samo.
Jeśli chodzi o patyczki hor. to chyba za wcześniej pobrałaś,w niedzielę w Maja w ogrodzie pani pokazywała jak ukorzenia hor .z patyczków które kwitną ,czyli latem.
omelka1 18:24, 04 maj 2016

Piękny ten Twój ogródeczek.
katel 22:45, 04 maj 2016

jona napisał(a)

Gołąbki kupione w ubiegłym roku w Lubartowie. Dobrze się sprawują, bo na zewnątrz przestały całą zimę
Nad regałem muszę pomyśleć, choć on potrzebny okresowo. Ceny, jakie podałaś, nie są wygórowane, więc zakup wart zastanowienia.
Zastrzeliłaś mnie pytaniem o rośliny. Z balkonowych lubię pelargonie, wytrzymałe roślinki, a na balkonie mam patelnię. Natomiast fuksje są delikatniejsze, kwiaty wyglądają jak baletnice. Z ogrodowych lubię bodziszki, to świeża miłość i jeszcze ich się uczę. Poza tym róże (trzeba o nie dbać), hortensje (u mnie też wymagają stałej opieki w postaci podlewania), jeżówki (te bezproblemowe są), hosty. Lubię też zawilce japońskie

No właśnie o tą cenę chodzi , nie jest wygórowana jak za odrobinę wygody , gorzej że potem by zawadzały. Wstawię u siebie zdjęcia spiżarni i link do regałów, zastanowisz się
Dopytuję o rośliny bo jest jeszcze tak wiele ciekawych których nie znam a takie polecone są zawsze najlepsze
renatamama3 09:15, 05 maj 2016

Ogródeczek masz wysprzątany ,jak na wiosnę przystało .Tulipany śliczne ,ładnie stoją na baczność .
Kawa 09:44, 05 maj 2016

pięknie wiosennie
ale balkon z wysiewami mnie powalił