Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

Agania 17:36, 30 kwi 2016

Jesteś mega masz aż tyle sadzonek, wysiewy i wschody imponujące
Nigdy nie widziałam kwitnącego kopytnika aź do teraz

Pelargonie zamawiałyśmy chyba u tego samego sprzedawcy, poznaję po opakowaniach, tak zabezpieczone rośliny, że aż trudno było się do nich dostać
OlgaKol 20:21, 30 kwi 2016

Bardzo przytulny ogród - pięknie fotografowany. Będę zaglądać
mirkaka 06:44, 01 maj 2016

Ja od wczoraj już nie wnoszę sadzonek do domu. Jest cieplej w nocy
frezja 08:25, 01 maj 2016

mirkaka napisał(a)
Ja od wczoraj już nie wnoszę sadzonek do domu. Jest cieplej w nocy

Odważna jesteś; jakoś się boję nawet na balkonie zostawić
mar_za 09:16, 01 maj 2016

O Matko! Waw!

jona napisał(a)

Roślinki korzystające ze świeżego powietrza prezentują się następująco

jona 10:14, 01 maj 2016

Alicja169 napisał(a)
Asiu możesz odtrąbić sadzonkowy sukces. Masz ładne roslinki i dużo przyjemności z obserwacji jak z nasionka powstaje roślina.
U mnie wiele nasionek się zmarnowało. Niestety chyba nic nie bedę miała ze stipy - taka mizerna. Inne też jakieś takie rachityczne. Oskarżam o ten stan ziemię,w którą
pikowałam.
Kolejne doświadczenie, kolejna nauczka
Obejrzyj magnolie. Też w tym roku (te ubiegłoroczne) mają mało kwiatków. Głupia ta pogoda tej wiosny

Z sadzonkami u mnie nie jest źle, choć bez porażek oczywiście się nie obyło.
Przyczyną złego wyglądu siewek faktycznie może być ziemia. Rozluźniałam ziemię wermikulitem (pierwszy raz), ale też można piaskiem.
Magnolie u Ciebie widziałam . Kwitnieniem się nie martw, bo jak przyzwyczają się do miejscówki to będą pięknie kwitły
jona 10:40, 01 maj 2016

jolanka napisał(a)
Zaglądam do Ciebie z przyjemnością. Próbowałam sama robić sadzonki w ubiegłym roku, ale niewiele mi z tego wyszło Ale jak się "zapatrzę" to w przyszłym roku spróbuję znowu. Pozdrawiam Lubelszczyznę bo stamtąd pochodzę. Umawiamy się na Święto Róż. Pozdrawiam

Jola, cieszę się, że zaglądasz . Bywam u Ciebie, ale brakuje mi czasu na przejrzenie wątku, więc się nie wpisałam.
Spotkania ogrodowiskowe są bardzo fajne . Widziałam, że rozmawiałaś z Katel o Święcie Róż. Przyjadę też. Gosia mówiła tylko, żeby nie nastawiać się na zakupy, bo róż na sprzedaż mają tam niewiele.
Jak raz pójdzie dobrze z sadzonkami, to człowiek łapie bakcyla .
jona 10:54, 01 maj 2016

Betka napisał(a)
Asiu ale masz sadzonek przypominają mi się moje początki kiedy to w tunelu miałam hektary małych roślinek dzięki temu sporo zaoszczędziłam no i satysfakcja jest ...
Teraz już jakoś mi przeszło próżniaczek mi się wkradł albo po prostu miejsca w ogrodzie brak . Chociaż i upodobania mi się zmieniły byliny pomału odchodzą w dal .

Sadzonek sporo, bo i doniczek wystawiam dość dużo . Na dodatek eksperymentuję z różnymi jednorocznymi. W ubiegłym roku była czarnuszka i dmuszek, a w tym roku szałwia błyszcząca i werbena ogrodowa oraz patagońska. Sporo tych sadzonek rozdam, ale taki mam układ z różnymi znajomymi.
Upodobania ogrodowe się zmieniają i nie ma w tym nic dziwnego . Byliny są o tyle fajne, że szybko dają efekt. Z krzaczkami trzeba trochę poczekać, więc na początek sadzi się byliny.
jona 10:58, 01 maj 2016

Agania napisał(a)
Jesteś mega masz aż tyle sadzonek, wysiewy i wschody imponujące
Nigdy nie widziałam kwitnącego kopytnika aź do teraz

Pelargonie zamawiałyśmy chyba u tego samego sprzedawcy, poznaję po opakowaniach, tak zabezpieczone rośliny, że aż trudno było się do nich dostać

Dziękuję .
Kopytnik ma fajnie kwiatuszki, choć niepozorne i krótko kwitnie. Na szczęście liście też fajnie wyglądają .
Też mi się wydawało, że w jednym miejscu zamówiłyśmy pelargonie. Twoje przyszły dużo wcześniej.
jona 11:00, 01 maj 2016

OlgaKol napisał(a)
Bardzo przytulny ogród - pięknie fotografowany. Będę zaglądać

Dziękuję i zapraszam