Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

jona 22:54, 28 mar 2017

Jana napisał(a)
jak wszystko pięknie kwitnie no nieźle tyle odmian pomidorów

Wysiać było prosto . Teraz się zastanawiam, gdzie ja tyle pomidorów zmieszczę
jona 23:05, 28 mar 2017

anabuko1 napisał(a)

O, to tak samo jak i mi .Lepiej ,milej kojarzy się jak już trochę twarz autorki jest znajoma.
Zawsze chwalę twoje zdjątka, bo są faktycznie piękne, profesjonale.Z przyjemnością się je ogląda, Asiu.
dużo już masz wiosennych kwiatuszków, kolorków.spore kępy ciemierników ( mój mizerota) i krokusików.

Aniu, a ja tak samo lubię oglądać Twoje zdjęcia. Na tych zdjęciach często odkrywam jakieś nowe ujęcie znanego mi tematu .
jona 23:16, 28 mar 2017

katel napisał(a)

Wiedziałam że u Ciebie będzie szaleństwo , gdzie Ci się udało aminka dostać?

Nasiona aminka dostałam w ubiegłym roku od Gosi z Ogrodu od nasionka
W tym roku mam zebrane swoje. Mogę podesłać jeśli potrzebujesz.
jona 23:23, 28 mar 2017

Filomena napisał(a)
Lewkonie - cudowne! Rzadko teraz bywają w sprzedaży więc dorzucę do pytania Kasi skąd nasiona - nie widziałam w tym sezonie

Cieszę się, że mogłam Cię poznać Jolu.
No i tak myślę, że utrapień to masz mało w ogrodzie raczej widzę same radości

Utrapień też sporo, ale staram się skupiać na radościach
Nasiona lewkonii kupiłam w miejscowym sklepie ogrodniczym. W poprzednich latach też były do dostania, ale dopiero teraz się na nie skusiłam. Wiosną w jakimś sklepie oglądałam sadzonkę, drogawa była, miała kwiaty, które pięknie pachniały. Sadzonki nie kupiłam, ale nasiona już tak
jona 23:23, 28 mar 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczną masz wiosnę muszę przyznać,że pierwszy raz widzę zielonego motyla!!!

Zzieleniał jak wiosnę zobaczył
Gocha 10:48, 29 mar 2017

Asiu jakbyś nie rozsadziła jakiś siewek i miała je wyrzucić - bardzo chętnie przygarnę. A aminek nasionka jeżeli jeszcze można posiać to bym też bardzo chciała. Mogę podjechać po nie jśli tylko Ci jakieś zostały albo jak będziesz miała też za dużo siewek to kilka szt. chętnie przygarnę. I oczywiście czymś w zamian mogłabym sie odwdzięczyć. Tylko powiedz co .
jona 20:58, 29 mar 2017

Gocha napisał(a)
Asiu jakbyś nie rozsadziła jakiś siewek i miała je wyrzucić - bardzo chętnie przygarnę. A aminek nasionka jeżeli jeszcze można posiać to bym też bardzo chciała. Mogę podjechać po nie jśli tylko Ci jakieś zostały albo jak będziesz miała też za dużo siewek to kilka szt. chętnie przygarnę. I oczywiście czymś w zamian mogłabym sie odwdzięczyć. Tylko powiedz co .

Gosia, nasiona mogę wysłać. Jeżeli chcesz siewki to przeliczyłam, wystarczy dla mnie i dla Ciebie . Po siewki mogłabyś przyjechać za jakiś czas, jak podrosną, bo na razie malutkie. Spotkanie byłoby bardzo miłe
katel 23:00, 29 mar 2017

Asiu jasne, że jestem chętna na nasionka aminka jeśli byś Gosi wysyłała to ja sobie od Gosi odbiorę - będzie okazja do spotkania . Może u mnie sobie coś upatrzysz na wymiankę - jak coś Ci w oko wpadnie to daj znać.
Gocha 11:28, 30 mar 2017

jona napisał(a)

Gosia, nasiona mogę wysłać. Jeżeli chcesz siewki to przeliczyłam, wystarczy dla mnie i dla Ciebie . Po siewki mogłabyś przyjechać za jakiś czas, jak podrosną, bo na razie malutkie. Spotkanie byłoby bardzo miłe

Asiu przyznam że ja z przyjemnościa kilka siewek przygarnełabym bo ja nie dysponuję miejscem na oświetlonych parapetach i w ogóle prawie nie mam parapetów i zawsze mam problem z wysianiem. Ale mogłabym też spróbować wysiać aminka ale może nie wysyłaj tylko mogłabym podjechać po niego. Chyba że z wysyłką będzie szybciej to powiedz to podam adres. A tak w ogóle to bardzo dziękuję.
anabuko1 11:36, 30 mar 2017

jona napisał(a)

Też się ciemiernikami zachwycam . W związku z czym planuję dosadzić kila sztuk

Mi yez6 one się podobają. Mam tylko białego, małego. Ale jak tylko yrafie6 inne to sobie dokupie; )