Dzisiaj przymusowy odwyk ogrodowy Kropi, mokro jest. Rozsypałam tylko resztkę nawozu do kwasolubnych pod rh i borówkami, zabrakło mi na magnolię.
Idę sprzątać.. buu
E e, to na 100% nie brazylijska- mieszaniec jakiś po prostu. Wszyscy na tym forum straszą brazylijską ale jej się z patagońską nie da pomylić. Brazylijska ma kwiatki wielkości nakrętki od napoju i tak ułożone że nie widać ich z daleka:
Jest okropna. Moja na pewno taka nie jest. Zresztą, ja sobie posiałam swoją i z dwóch innych źródeł to będę porównywać
Niestety większe liście powodują że nie jest tak optycznie lekka jak powinna być. Ciężko mi też porównywać budowę bo ja miałam niechcąco cały łan, jedna przy drugiej. Wysadzałam do gruntu takie bele co że myślałam że nic z tego nie będzie a tu szok I tak, to z legutko tej felernej partii.
Karolina ty uprawiasz chrzan? Nie mogę się teraz na niego przy drogach napatrzeć i zastanawiam się czy razem z dziką marchwią nie obsadzić kawałka. Tylko wszyscy piszą że chrzanu się później trudno pozbyć, prawda to? I czy przez korzenie czy że się wysiewa? Aha, no i pytam nie w kontekście konsumpcji tylko uprawy jako roślina ozdobna