Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

jankosia 08:36, 16 wrz 2015

Ładna ta rabatka właśnie, nie nasra..a kolorkami tylko taka wyważona. A jak jeszcze róża zakwitnie to w ogóle będzie super
Ta pergola wielka to na co? Na winorośl? Ona rodzinną huśtawkę by uniosła a nie tylko pnącze Pracuś z ciebie
A te krzyże na maliny to jak planujesz zakotwiczyć w ziemi?
Nikita 09:04, 16 wrz 2015

Carola, o której w sobotę po ciebie przyjechać? Godz. 7.15 może 7.30 ???

Jak tam twoja pergola, bo u mnie altanka już stoi!!!
popcorn 09:46, 16 wrz 2015

Juzia, P9 i te ciut większe, jeśli można. Spokojnie, mam czas, znaczy nie mam czasu ani miejsca sadzić, wiec nie spiesz się buziaki!!

Ensata, dokładnie, miały być masywne (pod glicynie), ale żeby az tak Beda jeszcze malowane, pan przyjedzie w piątek i liczę ze po montażu nie będzie straszyć a jak będzie poczekam az glicynia zrobi swoje
Te w kształcie litery T pod winorośle (5szt) i maliny (2 szt), będą połączone płaskownikami i pomiędzy rozciągnięte linki, będzie git
popcorn 09:57, 16 wrz 2015

Monika, dzięki, podnosisz mnie na duchu Ta wielka pod glicynie, do montażu miedzy 2 drzwiami garażowymi. Chciałam masywna żeby jej glicynia nie zgniotła, to mam hehe

Te literki T pan w piątek będzie zakopywał w ziemi na 50-60 cm, a potem je kotwiczył linkami stalowymi. Miedzy sobą maja być połączone płaskownikami (na końcu daszków T - miedzy kolejnymi literkami plus 3 linki stalowe pomiędzy, żeby się czego winorośle miały czepiać. Maliny dostana tylko 2 literki T, na początek i na koniec rabatki (choć może i na środku by się przydała - zobaczymy co pan powie (ew. winoroślom zostawię 4, a pod maliny będą 3).

Magda, 7.15 chyba raczej, bo 30 min na jazdę wystarczy, ale wiesz jak to jest - trzeba popatrzeć na nowe rabatki i ocenić zmiany hehe
(choć gdybyś była wcześniej (6.30 moznaby looknac na rynek bałucki Jak nie możesz spać w sobotnie poranki, to ja chętna jestem, to rzut beretem od Reni
popcorn 09:58, 16 wrz 2015

Pergole do piątku leżą na trawniku, potem malowanko i dopiero montaż, wiec pewnie w przyszłym tyg. dopiero będzie coś widać
jankosia 10:02, 16 wrz 2015

To jak te małe pod winorośl to sposób prowadzenia już pewnie wybrany? Jaki?
popcorn 10:07, 16 wrz 2015

taaa... mów do mnie muszę się doszkolić w tej materii znalazłam tylko w necie fote podobnych pergolek i posłałam spawaczowi i to by było na tyle
jankosia 10:14, 16 wrz 2015

No to jak? To podpórki się do sposobu prowadzenia dobiera a nie na odwrót Zazdroszczę. Też bym więcej winorośli posadziła, na przykład w sadzie. Tylko podpórki musiałabym sobie zmajstrować a spawać nie umiem Może Nikita mnie nauczy Wybieraj od razu sposób cięcia - poważnie. W przeciwnym razie już w pierwszym/drugim roku zrobi się busz i nie dojdziesz do ładu. Wiem co mówię
popcorn 10:18, 16 wrz 2015

ups, ok, w zimie się podszkolę będzie 7 krzewów, chyba ze się więcej zmieści (tyle mam - do przesadzenia). Uwielbiam, teraz jem winogrona na śniadanie, obiad i kolacje - prawie

Magda umie spawać?? Szacun
Edit 10:22, 16 wrz 2015

popcorn napisał(a)
Foty może dzisiaj, wczoraj spieszyłam się na pocztę, a jak wróciłam było już ciemno

Edit, pomponella jest moją ulubioną różą, przerwy w kwitnieniu ma, ale nie straszy, bo nie choruje, ma zdrowe liście cały sezon.

Milego dnia!

Dziękuję bardzo za informację. A czy długie są te przerwy? I tak z ciekawości zapytam czy obecnie kwitnie może?
Miłego dnia