Amelia, lista taka że jak usiądę do niej to przepadnę

Nazwy po łacinie, większość bez zdjęć, więc trzeba wygooglać. Ze 20% roślin mam, a reszta to w dużej mierze dla mnie nowości. Pytanie czy większość u nas by przezimowała?
Ela, u mnie prawie wszystko wykiełkowało, jedynie ośmiał i werbena się ociągają. I okra 2 roślinki z 15 posianych tylko

Zależy mi na ośmiale, bo więcej nasionek nie mam (trochę zostawiłam dla Jankosi), bo jego się nie da kupić. Nasiona okry mam, dosieję w marcu po feriach. Werbena może jakaś przezimowała i może coś się rozsiało w żwirku jak w ubiegłym roku. Przesadzałam potem te siewki do doniczek i podtuczone na rabaty.
Jak wrócimy to wezmę się za przycinanie werbeny i suchych fragmentow bylin, które pięknie na rabatach nie wyglądają. Ale to dopiero w marcu, bo boję się że jak teraz to zrobię a przyjdą jeszcze mrozy, to część z tych roślin szlag trafi.
Dzisiaj Młoda ma bal ostatkowy w szkole, przebrała się za dziewczynę Ninja.. ech

a do tej pory była zwykle księżniczką i był spokój ze strojem

Dobrze że chińską sukieneczkę miała, metalowy wachlarz do obrony robiliśmy wczoraj z folii aluminiowej

miłego dnia!