Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

AgataP 20:25, 10 maj 2016

popcorn napisał(a)
Bożenko, haha Fajnie ze zaglądasz

Agatko
, będę lała pewnie ręcznie, z konewki, w dziurki gdzie rosną truskawki.. a jak pojedziemy na urlop to już będzie po owocach, krzaczki będą sobie musiały poradzić... w przyszłym sezonie pomyślę o linii. Na razie w ogórku 200mb lezy na tarasie a ja nie mogę się zebrać żeby to rozłożyć i złączek nadal nie mam.. uch

ja jutro będę działać z nawadnianiem, przyszły mi szpilki i rozdzielacz...
Margarete 23:57, 11 maj 2016

Pokaż swoje peonie drzewiaste. Kwitną już?

A ta biała ?
popcorn 10:04, 12 maj 2016

Moje 200mb lezy na tarasie, a grzadka zarosla w lutym to mialam rozkladac. haha

Gosia, na razie paki. Duze. Jeszcze tydzień-dwa dobrej pogody?
na razie nie bardzo jest co pokazywac. Tyle ze wysokie sie zrobily, po 80 cm maja. wypadaloby je przesadzic albo to co obok nich.. ech
popcorn 20:56, 12 maj 2016

Posadzilam papryki i pomidory. Mimo kompostu i obornika obawiam sie ze z powodu slabej ziemi plony beda marne...

AgataP 09:05, 13 maj 2016

popcorn napisał(a)
Posadzilam papryki i pomidory. Mimo kompostu i obornika obawiam sie ze z powodu slabej ziemi plony beda marne...

Karola ja ściółkuję skoszoną trawą, a potem w trakcie pielenia motykuję i wprowadzam tą trawę do ziemi. Upierdliwe, ale po całym sezonie widać poprawę.
Potem to już tylko obornikiem ściółkuję i kompostem, jest już nieźle na bylinówce i na peoniowej.

Warzywnik -ziemia będzie nowa, bo u mnie to pył, nawet piachem tego nazwać nie mogę, jak się skamieni to i szpadla wbić się nie da. Koszmar. O podlewaniu mogę zapomnieć bo wszystko spływa jak po tłustej powierzchni.

Podziwiam Twoje zacięcie, ja ograniczę się do gatunków które muszę mieć truskawki i pole ogórków dla młodej Jednakże jak spojrzę w stronę pierdzielnika to nie mogę sobie uzmysłowić, że tam mam zrobić porządek i warzywniak. To tak jak z Twoją linią do rozłożenia Chyba najpierw muszę odpocząć by się za to zabrać
popcorn 09:09, 13 maj 2016

Agatko, mnie się marzy poleżenie na ciepłej plaży. Samej. Po ostatnim wyjeździe z Rodzicielką i spotkaniu wielu samotnie podróżujących dziewczyn zamarzył mi się taki wyjazd. I właśnie lenistwo na plaży, dla kontrastu dla zwykłego szaleństwa... myślę że więcej niż tygodnia bym nie wytrzymała, ale jak sobie pomyślę o tym ciepłym piasku i ciepłej wodzie choć przez parę dni... mmm
może jakaś promocja się trafi?

Moja linia nadal leży na tarasie. I nie wiem jak ją rozłożę skoro już rabaty zarosły

Też mam w planie wyściółkowanie skoszoną trawa, tyle że najpierw musi urosnąć. Robiłam tak w ubiegłym roku i było nieźle, tak jak piszesz.

Na ogórki muszę jeszcze miejsce wygospodarować... i przekopać z obornikiem... pół worka mi zostało, ciut mało ale lepszy rydz... i może jutro przywiozę kompost z kompostowni. Bo tez mi się skończył.

miłego!
AgataP 09:22, 13 maj 2016

popcorn napisał(a)
Agatko, mnie się marzy poleżenie na ciepłej plaży. Samej. Po ostatnim wyjeździe z Rodzicielką i spotkaniu wielu samotnie podróżujących dziewczyn zamarzył mi się taki wyjazd. I właśnie lenistwo na plaży, dla kontrastu dla zwykłego szaleństwa... myślę że więcej niż tygodnia bym nie wytrzymała, ale jak sobie pomyślę o tym ciepłym piasku i ciepłej wodzie choć przez parę dni... mmm
może jakaś promocja się trafi?

Moja linia nadal leży na tarasie. I nie wiem jak ją rozłożę skoro już rabaty zarosły

Też mam w planie wyściółkowanie skoszoną trawa, tyle że najpierw musi urosnąć. Robiłam tak w ubiegłym roku i było nieźle, tak jak piszesz.

Na ogórki muszę jeszcze miejsce wygospodarować... i przekopać z obornikiem... pół worka mi zostało, ciut mało ale lepszy rydz... i może jutro przywiozę kompost z kompostowni. Bo tez mi się skończył.

miłego!

przez Ciebie mam wizję białej plaży i turkusowej, ciepłej wody... ehhh
spadam po kompost
popcorn 09:27, 13 maj 2016

Agatko, marzenia należy spełniać też mam wizję. Siebie w bikini na tym słoneczku hehe

ale na razie polar, jeansy, ciepłe kapcie, i zgrabiałe paluchy na klawiaturze bo w domu chłodniej niż na dworze
Margarete 11:37, 13 maj 2016

popcorn napisał(a)
Agatko, marzenia należy spełniać też mam wizję. Siebie w bikini na tym słoneczku hehe

ale na razie polar, jeansy, ciepłe kapcie, i zgrabiałe paluchy na klawiaturze bo w domu chłodniej niż na dworze

Ale macie marzenia Karola..Agata...a tu rzeczywistość skrzeczy....
Niestety.....
popcorn 11:39, 13 maj 2016

ojtam, ojtam. Niech skrzeczy. Przygłucha jestem