Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 09:54, 08 kwi 2015

Renatko, dzięki za cynk! Karol, jakieś fotki zapewne będą

miłego dnia! Słonko! A od jutra cieplej!
Gocha 10:02, 08 kwi 2015

Karolinko jak to dobrze , że poczytałam u Ciebie o akcji ciemiernikowej w LM. Zaraz po pracy pojechałam- w pierwszym mniejszym nie było wcale bo nie maja ogrodu na zewnątrz więc pojechałąm do drugiego po wcześniejszym telefonie do nich. I kupiłam 2 ostatnie sztuki ale tylko jasny róż i zielonkawy pełny- i po niecałe 23 zł. a więc ta wyższa cena. I zostały już tylko te zwykłe białe. Ale ja też tak jak Madzenka zamówiłam w necie i dotarły do mnie takie malutkie kłącza z gołym korzeniem i nie wiadomo kiedy zakwitną. Jeszcze raz dzięki.
popcorn 10:09, 08 kwi 2015

Cieszę się pozdrawiam!!
Kasya 17:35, 08 kwi 2015

Karola, specjalistko od wciskania powiedz mi w jakiej odległości od róż można sadzić ML ?
popcorn 19:33, 08 kwi 2015

Kasia,
nie bliżej niż 60-80 cm moim zdaniem... jeszcze zależy jakie róże?

Po raz pierwszy tej wiosny zmęczyłam się ogrodkowo Sezon uważam za otwarty
Wykopałam resztkę obwódki bukszpanowej sprzed domu, posadziłam ja w dziurach w żywopłocie od drogi - wymarzły zioła których mi było szkoda wykopać Wreszcie jest prawie cala obwódka. Podzieliłam i posadziłam od nowa konwalniki, które od 2 lat się męczyły przy tej obwódce. Nic dziwnego, korzenie buksikow były wszędzie.

Wypieliłam ze 4 wiaderka chwastów, nie wiem jakim cudem przetrwały zimę. Mlecze zaraz by zakwitły

Wypełniłam ziemia kolejna skrzynie, posiałam w niej groszek. Kolejne dwie zostawiam puste, na fasole i pomidory. Oczywiście obsiałabym już wszystkie, ale potem nie miałabym gdzie sadzić reszty bardziej ciepłolubnych.

Mam do oddania sporo krzaczków ziół, oregano, tymianek i kilkanaście pewnie kępek trawy kostrzewy niedźwiedzie futro- może ktoś chętny? Odbiór własny ASAP
Bogdzia 19:42, 08 kwi 2015

Karola dzieki za zakup ciemiernika.Jest bardzo podobny do tego Twojego , wiec taki jak chciałam. Muszę z Anitką sie zgadac czy jedzie w Twoje strony a jak nie to na spotkanie przywieziesz a ja kase wyśle na konto ale najpierw z nia pogadam bo dzis czasu nie miałam.Dzieki jeszcze raz. Na spotkanie przywiozę Ci ze dwie przylaszczki jesli chcesz.
Kasya 19:54, 08 kwi 2015

Róże jakieś tam rabatowe
Np munstead wood
Myślałam ze można bliżej żeby się przenikały trochę
popcorn 20:14, 08 kwi 2015

Bożenko, nie ma za co, chciałam wybrać TAKI jak mój, ze zdjęciem w telefonie pojechałam ale nie było już identycznego. Jutro będę znowu, może Ani uda mi się jeszcze kupić ze 4-5 szt a jak nie, to w manufakturze.
Przylaszczkę sobie dokupiłam, dziękuję, u Ciebie im lepiej - nie ma to jak leśna ziemia i las blisko, nie to co mój po uprawny ugór no i oczywiście miejsca nie mam Z Anita jutro zagadam, jak nie będzie jeździła, to odbierzesz osobiście? 25.04 Ci pasuje?

Kasiu, zmierzę jutro, bo sama mam blisko róż jednego ML. Ale bliżej niż 50-60 cm nie sadz, jedno i drugie rośnie, róże musza mieć przewiew żeby ich grzyby nie łapały, no i kopczykować je trzeba. A ML w sprzyjających warunkach rośnie spory!
Bogdzia 20:42, 08 kwi 2015

popcorn napisał(a)
Bożenko, nie ma za co, chciałam wybrać TAKI jak mój, ze zdjęciem w telefonie pojechałam ale nie było już identycznego. Jutro będę znowu, może Ani uda mi się jeszcze kupić ze 4-5 szt a jak nie, to w manufakturze.
Przylaszczkę sobie dokupiłam, dziękuję, u Ciebie im lepiej - nie ma to jak leśna ziemia i las blisko, nie to co mój po uprawny ugór no i oczywiście miejsca nie mam Z Anita jutro zagadam, jak nie będzie jeździła, to odbierzesz osobiście? 25.04 Ci pasuje?

Moze byc osobiście 25 kwietnia jak najbardziej ale kłopot z podlewaniem bedziesz miała.
popcorn 20:57, 08 kwi 2015

Zadołuję obok tych wsadzonych i będę podlewać razem, jakby co. Dam znać co ustalę z Anitka

Nie jadę na urlop, wiec ich nie załatwię - jak tych wiezionych przez Anie... no i to nie czerwiec, jednak czasem pada hihi

Do zobaczenia 25.04 ale się ciesze! (na razie, bo to jeszcze chwila, potem będę miała stresa