Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

yolka 23:09, 11 sty 2018

Też bym nie szukała, żadnego nawet
sylwia_slomc... 23:13, 11 sty 2018

To juz chyba łatwiej niż w totka wygrać w RMFie
Pod Krakowem, a w którym kierunku, bo ja w takiej odległości , ale na wschód
Margarete 23:27, 11 sty 2018

Karola z tym mężem bogatym to kicha to na razie daj sobie spokój
A z napadem na bank już chyba prędzej - dziś jakiś napad był w Płocku na konwój wiozący kasę pod bankiem.... Albo ten totolotek zostaje...ehh też szukam dobrego sposobu...
popcorn 07:48, 12 sty 2018

hihi uśmiecham się do Was baby od samego rana

Sylwia pod Miechowem, blisko 7-ki, ma być nowa trasa docelowo. I z wioski obok PKP ma połączenie do Krakowa co 40 minut, w 40 minut Kraków Główny, zamiast stania w korkach na siódemce.
Myślę o Młodej i jej studiach, bo nie wiem czy mnie będzie stać żeby jej wynająć mieszkanie i utrzymać ją tam, nie wiem jak z moją pracą, bardzo niepewnie jest teraz.
Generalnie czas zacisnąć pasa

Plan jest taki żeby kupić, bo cena dobra, oszczędzać, wybudować małą stodółkę, przenieść się jak Młoda do liceum będzie szła. A Rodzicom na starość kupić mieszkanko w Miechowie. Hmmm
Bo stąd to jest wycieczka, 100 km, 1,5h bo dobrej drogi nie ma. Jutro jadę obejrzeć

Aaa, no i to 16 arów, przy asfalcie dłuższym bokiem prostokąta, więc budować będę tak żeby dwa domki się mogły zmieścić. Z myślą o Młodej, kiedyś, może...

Małgosiu, nikt nie rozwiąże naszych problemów finansowych, dobrze że jest jak jest, pracę mamy i do garnka co włożyć też. A że by się przydało, to pewnie większości ludzi

Trzymajcie się ciepło, miłego piątku!

Kokesz 09:09, 12 sty 2018

Znajomy wybudował dwa domy na jednej działce, w tym jeden dla córki ale ona stwierdziła, że nie będzie na wsi mieszkać...i teraz ma problem...
popcorn 09:26, 12 sty 2018

Nie zamierzam nic dla niej budować A jeśli już to w porozumieniu
Tylko perspektywicznie staram się myśleć, wybuduję ten dom tak, żeby połowę działki można było odciąć i sprzedać, bądź wybudować drugi domek.

Dzieci to dzieci, nie zapanujesz, na pewno nie zamierzam jej życia planować ani zmuszać by się budowała obok. Po prostu myślę... hm.

pozdrawiam Renatko
anna_t 09:44, 12 sty 2018

popcorn napisał(a)
Ktoś zna jakiś patent, legalny, na zarobienie pieniędzy?

Potrzebuję na dom [/q
anna_t 09:45, 12 sty 2018

Sprawdzony patent bogaty mąż
renatamama3 10:09, 12 sty 2018

Hej Karola ,cieszę się że wróciłaś cała ,zdrowa i bez uszczerbku jakiegokolwiek ,troszkę się o Ciebie martwiłam ,jak się dowiedziałam że ty sama w Tą podróż .

Jak będziesz oglądać tę działkę ,to sprawdź czy obok nie ma pola kapusty ,kolegi rodzice ,w tamtych rejonach mieszkają, i mówił że non stop kapusty i straszny smród .
popcorn 12:36, 12 sty 2018

Aniu, nie planuję to mi na pewno nie grozi

Renia, dzięki, nie ma pola kapusty, sprawdziłam, są dobre zdjęcia w google street view. Prawie jakbym tam była.
Za sąsiednią działką na której jest jakaś instalacja wodociągowa jest rzeczka. Zaraz jest mostek i za nim stare gospodarstwo z młynem.
Z tyłu łąki i stary drzewostan, z przodu po drugiej stronie drogi dom jednorodzinny zamieszkany przez parę ze śląska na emeryturze. Obok działka ze starym drewnianym domem do rozbiórki raczej (dom na końcu duuużej działki obok). I tyle.

Młoda sobie "poszła" ulicą do szkoły i na przystanek PKP w sąsiedniej wiosce. Wygląda naprawdę obiecująco. Jest chyba bardziej napalona niż ja Zobaczymy

Jutro zamierzam połazić po sąsiadach i spytać jak się tam mieszka i jak ta rzeczka wyglądała w 1997. Bo tylko tego się boję.

pozdrawiam Was