Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

magnolia 09:52, 27 sty 2016

nie martw się.
Wiosną kup sobie wapno ogrodnicze za kilka zł, załóż rękawiczki, ustaw ścieżkę palikami, a potem zrób linię z wapna. Potem sobie oglądaj, patrz czy Ci gra czy 'zgrzyta'.
Zajrzę później, teraz mnie nie ma.
nawigatorka 10:03, 27 sty 2016

magnolia napisał(a)
nie martw się.
Wiosną kup sobie wapno ogrodnicze za kilka zł, załóż rękawiczki, ustaw ścieżkę palikami, a potem zrób linię z wapna. Potem sobie oglądaj, patrz czy Ci gra czy 'zgrzyta'.
Zajrzę później, teraz mnie nie ma.

Magnolio teraz to tym bardziej licze na Twoja rade jakos kwestia tej sciezki wybila mnie z torow jak malo co.ona nie tylko ma wygladac ale tez prowadzic do konkretnych miejsc.ma sie po niej wygodnie isc do celu a nie jakos na okolo.a to tez utrudnia planowanie,albo ulatwia..? A moze wogole traktu nie robic albo zupelnie inaczej do niego podejsc.ta fala bedzie mi sie snila po nocach...
Czekam na Twoj powrot zatem
beta 10:16, 27 sty 2016

odpisałam u Juzi w sprawie Kopernika

decyzja w sprawie traktu nie łatwa....i wierzę, że jest ci ciężko....przepraszam, ale ja nic chyba nie doradzę...nie czuję się na siłach...po prostu się nie znam....no i to Tobie ma grać...mogę powiedzieć tylko tyle, że wizulanie ten trakt w linii prostej nie koniecznie mi się podoba...ale to wizualnie...a może właśnie takiego poprowadzenia wymagałoby to twoje założenie?...widzisz?, nie wiem...chyba, że linie proste, ale całkowicie inne rozmieszczenie rabat...nie wiem
Juzia 10:40, 27 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

A mi jakos wcale niesmieszno

Bidulek.

Przemyśl wszystko i rób po swojemu!
ren133 10:54, 27 sty 2016

Asia
A nie możesz tego traktu zrobić później? Jak już zagospodarujesz część przestrzeni - posadzisz drzewa i trawy? Zobaczysz jak to się będzie komponowało
kasia_w 11:02, 27 sty 2016

Asia
masz problem. Gdyby mi ktoś "kazał" zrobić po prostej linii u siebie, tez miałabym, problem, wiec rozumiem. Sądzę że rada Magnolii, co do wyrysowania ścieżki - długiej, łagodnej fali i "opatrzenia" jej przez jakiś czas w przestrzeni jest super. Tak bym robiła. Wg mnie zygzak, który narysowałaś tez nie jest zły, może trochę za dużo uskoków. Ale to może być ciekawe.
Masz ogromną przestrzeń, to wyzwanie, by przy jednolitych nasadzeniach nie stała się nudna.
Chyba sobie Twój planik wydrukuję i na biurku położę, może coś do głowy przyjdzie
W każdym razie wkręciłam się, mam Twój ogród z tyłu głowy
polinka 11:08, 27 sty 2016

Troszkę nadrobiłam i naprawdę szczerze nie zazdroszczę rozważań o trakcie... Podejrzewam przez co teraz przechodzisz Wszystko przewróciło się do góry nogami?
Magnolka to mądra dziewczyna i wszyscy wiemy, że Jej pomysły to strzał w 10 u każdego
Juzia 11:13, 27 sty 2016

Asia..... a jakby zrobić ten trakt na prosto tak jak chciałaś i tylko dorobić w nim zieloną rzekę po fali? Może być z trawy, może z karmnika...albo jakieś trawki niskie...czy rozchodniki???

nawigatorka 11:34, 27 sty 2016

beta napisał(a)
odpisałam u Juzi w sprawie Kopernika

decyzja w sprawie traktu nie łatwa....i wierzę, że jest ci ciężko....przepraszam, ale ja nic chyba nie doradzę...nie czuję się na siłach...po prostu się nie znam....no i to Tobie ma grać...mogę powiedzieć tylko tyle, że wizulanie ten trakt w linii prostej nie koniecznie mi się podoba...ale to wizualnie...a może właśnie takiego poprowadzenia wymagałoby to twoje założenie?...widzisz?, nie wiem...chyba, że linie proste, ale całkowicie inne rozmieszczenie rabat...nie wiem

No wlasnie dyskonfort polega na tym ze ja wiem czego chce ale rownie bardzo cenie zdanie Magnoli a w temaciebtraktu to sie zypelnie rozjechalo.
Kopernika mam zamiar odwiedzac na raty.wiec po troche i na spokojnie.dzieciaki maja sie bawic a nie gnac jak na codzien.
Wszystkie informacje super.ogromniebdziekuje.o przebraniu juz wiedzialam info o jedzeniu tez cenne.moje to glodomory mus jechac dzieki
nawigatorka 11:35, 27 sty 2016

Juzia napisał(a)

Bidulek.

Przemyśl wszystko i rób po swojemu!

Tak zrobię.tylko szukam jeszcze rozwiazac do obmyslania.dzieki