Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

magnolia 08:19, 28 sty 2016

nawigatorka napisał(a)
nie wiem czy zrobiłam wszystko jak powinnam ale jest w skali - pobiegałam jeszcze dziś po działce. wklejam wersję z wcześniejszą ściezka i czystą by można było po nie rysować
pasy molini (żółte) mają 4 metry szerokości
pasy trawnika (między pasami molini) maja 3 metry szerokości
ścieżka (niebieska) ma 3 m szerokości

Jest lepiej, bo się zgrywa teraz ze sobą, te wielkości są ok.
Tak na 100 % nie jestem pewna tego rozwiązania, ale jednak myślę, że powinno wyjść.
Jedyne czego bym się czepiałam to starałabym się oddzielić pas molinii od zagajnika brzozowego, żeby między nimi była trawa. Ale zagajnik już posadzony, prawda?- Jak się nie da, to trudno.

nawigatorka 08:24, 28 sty 2016

Kuba napisał(a)
Zaskoczyło mnie że masz u siebie litra wcale jej nie kojarzę
Ściana wyszła wspaniałe, pewnie radość zwielokrotniona poczuciem że zrobiłaś to sama

Widzisz bp ja mam liatre a nie litra
O tutaj,biala

Scianka cieszy bo wyglada jakby byla od zawsze.podoba mi sie a ze zrobilam absolutnie sama to juz moja duma
nawigatorka 08:27, 28 sty 2016

magnolia napisał(a)

Tak na 100 % nie jestem pewna tego rozwiązania, ale jednak myślę, że powinno wyjść.
Jedyne czego bym się czepiałam to starałabym się oddzielić pas molinii od zagajnika brzozowego, żeby między nimi była trawa. Ale zagajnik już posadzony, prawda?- Jak się nie da, to trudno.

O ja musze gnac do przedszkola... wroce za pol godzinki.
Tez probowalam odkleic od zagajnika i sie nie udalo.tez mnie to denerwuje. mysle jeszcze czy moze wyniarow pasow molini nie zmienic.
nawigatorka 08:28, 28 sty 2016

A czepiaj sie czepiaj
leon60 08:32, 28 sty 2016

hello
a może całe to moliniowe pole przesunąć do przodu w stronę domu by przed zagajnikiem zostawić troszkę trawnika ?
Kasya 08:36, 28 sty 2016

leon60 napisał(a)
hello
a może całe to moliniowe pole przesunąć do przodu w stronę domu by przed zagajnikiem zostawić troszkę trawnika ?

podoba mi sie taki pomysl
Kasya 08:45, 28 sty 2016

Chcialam tez zauwazyc ze sciezka moze byc rowniez wodna
https://pl.pinterest.com/pin/49398927139713299/
nawigatorka 09:34, 28 sty 2016

beta napisał(a)

wczoraj byłam w jednym markecie...ale mieli jedną i to za cienką siatkę zbrojeniową....generalnie nie było faceta z tego działu i nie bardzo miał kto nam udzielić info

to się zniechęciłam i do sklepu z bielizną pognałam...przy okazji zahaczyłam sklepy z wystrojem wnętrz i oczopląsu dostałam...motylki, kwiatuszki, wianuszki....czerwienie, zielenie, żółcie...kolorowo

Haha jak ladna bielizne zakupisz to M Ci kratownice wynajdzie
nawigatorka 09:39, 28 sty 2016

beta napisał(a)

bo Asia już go nie ma...znaczy tego litra

a tak serio to wiem że o liatrię chodziło...przepraszam, taka głupawka się włączyła

Na zdrowie
nawigatorka 09:44, 28 sty 2016

magnolia napisał(a)

Magnolio ta sciezka nie musi byc zygzakowata.ja po prostu chcislam znalezc rozwiazanie inne niz fala bo z nia nie umialabym zyc.serio,jakkolwiek moze to byc dla niektorych dziwne.

Sprobuje odkleic molinie od brzóz przez przesuniecie jak proponowala Ola do przodu.

Co do zagajnika to on juz jest.mozna go oczywiscie powiekszyc (M to by sie nawet ucieszyl).moze caly tyl dac w brzozach...