Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 11:36, 02 mar 2016

siakowa napisał(a)

jak was widziałam przez chwil pare to nie potrafie sobie wyobrazić tej gestej atmosfery z Waszym udziałem

Bystre na wnikliwe spojrzenie.no włoskim zwiazkiem to nie jestesmy a potyczki zdarzaja nam sie niezwykle rzadko.na szczescie.nudni jestesmy
polinka 11:38, 02 mar 2016

Dzięki wielkie za instrukcję jaja!

Czy gips szybko nie zastyga w tym pojemniku czy taka płynna konsystencja właśnie temu zapobiega?
nawigatorka 11:38, 02 mar 2016

ivo napisał(a)

Takie prace sa na pewno bardzo mozolne. Ja jak pomyśle u siebie to też mam nie mało. Najgorsze sa tyły bo z przodu już porównane. I samo wytyczanie linii rabat do budynku żeby były idealne to będzie wyczyn. Sama nie wiem jak się za to zabrać. Chyba puszcze sznurki od domu albo co.
jesli chcesz miec rownolegle do domu a wiem ze chcesz.pewnie bedziesz musiala od domu wyznaczac
nawigatorka 11:39, 02 mar 2016

ren133 napisał(a)
Nie zazdroszczę Ci tej roboty na takiej wielkiej powierzchni

Ja rozciągałam sznurek ... ale na takim duzym terenie to ciężka sprawa ... może poziomica laserowa by się przydała?

Ale taka geodezyjna o wielkim zasiegu i widoczna w swoetle dziennym
Ja zreszta nie darze do poxiomu a jefynie plaskiego terenu.spadek bedzie zawsze
nawigatorka 11:40, 02 mar 2016

Kawa napisał(a)
niby proste te jaja do zrobienia
ale jakieś takie owalne

Balon owalny jak jajo.proste koncxyvsie na nadmuchaniu balona
nawigatorka 11:42, 02 mar 2016

beta napisał(a)

zdaje się że Ola-Leonek równała tak że zdejmowała darń i wyrównywała a potem darń znów kładła...jest to dobre rozwiązanie pod warunkiem kiedy się mało nierówności i kiedy trawnik jest w dobrym stanie...w każdym razie na równanie miejscowo dobry patent....

u nas tez krzywizny....ale jak sobie pomyślę o zdzieraniu całej trawy to mnie wzdryga...a generalnie trawnik to najbardziej wymagająca rabata jest

U nas do trawnika daleka droga.M nawet twoerdzi ze nigdy trawnika miec nie bedziemy i zostanie ta trawa Łąkaowa.ale javtak latwo sie nie poddam.na razie chce wyznaczyc pierwsze obrzeza te przy bocznych ogrodzeniach a pozniej bedziemy lawirowac z pasami.moze za rok.
A kiefysvtam zaprosimy sasiada ze sprzetem i bedziemy orac i rownac jakos... i bedzie trawnik
nawigatorka 11:43, 02 mar 2016

lojalna_ napisał(a)

Bo daleko masz hahahha ))))

Trzymam kciuki za prace ....my tez równaliśmy teren pod sznurek i poziomice ale moj skrawek terenu to nie Twoje hektary roboty nie zazdroszcze ale dacie rade ))))

Kiedys damy.chyba. obysmy n ie musieli tylko przestawiac obrzezy ktore mamvw planie za chwile ukladac
nawigatorka 11:43, 02 mar 2016

Kuba napisał(a)
No to masz babo placek nie zazdroszczę

Ja tez nie
ivo 11:44, 02 mar 2016

obrzeżami będziesz oddzielać rabaty od trawnika? też myślę o tym bo kancikowanie nie wchodzi u mnie w grę
nawigatorka 11:45, 02 mar 2016

leon60 napisał(a)

dokładnie tak robiłam jak pisze Beatka, dobre na kilka metrów ale przy większej powierzchni odpada.
przydalo by sie taka kratownica do równania...dopytam traktorzyste Andrzeja
Teraz zdarta darn bedziemy pewnie rozsypywac w naszych dolkach by kiefys xiemi tam przybylo