Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

siakowa 08:03, 02 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Tylko M na na to alergie.zawsze rozciagniecie sznurka ogrodzie wywoluje gesta atmosferę dlatego obzeze podbpergole firma brukarska ma nam zamontaowac bo tam to dopiero sa klocki...

jak was widziałam przez chwil pare to nie potrafie sobie wyobrazić tej gestej atmosfery z Waszym udziałem
ivo 08:10, 02 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
wiesz to chyba jdyne wyjscie.w oszukiwaniu na wysokosciach bedziemy miec chyba doktorat to prawda ze wiekszy teren wiecej wybaczy.nawet planowalam ze rabaty bede poziomowala w granicach obrzezy a przyszly trawnik w jego granicach.ale i tak gdy rabata ma 5x30 a bede miala same takich rozmiarow,to poziomowac w uch obrebie bede musiala juz recznie.

Takie prace sa na pewno bardzo mozolne. Ja jak pomyśle u siebie to też mam nie mało. Najgorsze sa tyły bo z przodu już porównane. I samo wytyczanie linii rabat do budynku żeby były idealne to będzie wyczyn. Sama nie wiem jak się za to zabrać. Chyba puszcze sznurki od domu albo co.
ren133 08:40, 02 mar 2016

Nie zazdroszczę Ci tej roboty na takiej wielkiej powierzchni

Ja rozciągałam sznurek ... ale na takim duzym terenie to ciężka sprawa ... może poziomica laserowa by się przydała?
Kawa 08:58, 02 mar 2016

niby proste te jaja do zrobienia
ale jakieś takie owalne
beta 10:15, 02 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
dziewczyny i chłopaki zdradzcie jak równaliscie teren Waszych ogródów. Mój jest pochylony ale dodatkowo pofalowany. nie wypoziomuje jej ale choć wygładzić bym chciała. Obawiam sie, że będe musaiała robić to etapami bo M na zdarcie całej darni nie pójdzie. Kiedyś przystko było orane, bronowane ale potrzeba by wygładzić. Najlepiej byłoby jakims sprzetem rolniczym macie pomysł - tani no chyba ze spych ze żwirowni zawołam ale nie wiem czy po tym lopate da sie wbic;:

zdaje się że Ola-Leonek równała tak że zdejmowała darń i wyrównywała a potem darń znów kładła...jest to dobre rozwiązanie pod warunkiem kiedy się mało nierówności i kiedy trawnik jest w dobrym stanie...w każdym razie na równanie miejscowo dobry patent....

u nas tez krzywizny....ale jak sobie pomyślę o zdzieraniu całej trawy to mnie wzdryga...a generalnie trawnik to najbardziej wymagająca rabata jest
lojalna_ 10:19, 02 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Ale ja tam nigdy nie bylam

Bo daleko masz hahahha ))))

Trzymam kciuki za prace ....my tez równaliśmy teren pod sznurek i poziomice ale moj skrawek terenu to nie Twoje hektary roboty nie zazdroszcze ale dacie rade ))))
Kuba 10:42, 02 mar 2016

No to masz babo placek nie zazdroszczę
leon60 11:23, 02 mar 2016

beta napisał(a)

zdaje się że Ola-Leonek równała tak że zdejmowała darń i wyrównywała a potem darń znów kładła...jest to dobre rozwiązanie pod warunkiem kiedy się mało nierówności i kiedy trawnik jest w dobrym stanie...w każdym razie na równanie miejscowo dobry patent....

u nas tez krzywizny....ale jak sobie pomyślę o zdzieraniu całej trawy to mnie wzdryga...a generalnie trawnik to najbardziej wymagająca rabata jest

dokładnie tak robiłam jak pisze Beatka, dobre na kilka metrów ale przy większej powierzchni odpada.
leon60 11:24, 02 mar 2016

siakowa napisał(a)

to kup mu nowy i klejony

wtedy o remoncie będę mogła sobie dalej tylko marzyć a tak jest szansa, że coś wyleci
nawigatorka 11:35, 02 mar 2016

siakowa napisał(a)

chyba ze miałąm na myśli wypadanie kilku kartek

Chyba ze.sle liczac od teraz do jesieni to polowa kalendarza