Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 22:28, 01 mar 2016

Luki napisał(a)
No ja mam piaseczek na działce więc było mi łatwiej. Rozciągnąłem sznurki, które sobie wypoziomowałem robiąc taką szachwonice sznurkową z działki. Zwoziłem lub zbierałem nadmiar ziemi i dużą pozbijaną łatą rozciągałem ziemię na równo wiele wiele razy tylko, że ja miałem 400m^2 do wyrównania, ale wyszło idealnie bez żadnych zagłębień.
Na takie jajo się chyba skuszę bo wygląda to na prawdę baaaardzo dobrze
jajo dziekuje co to dla Ciebie
Metode znam tylko ja mam ponad 3000... do tego protekcjonizm na karku i weza w kieszeń i na takiej powierzchni zero punktow odniecienia.perfekcyjnie byc nie musi ale jakos.robimy duzo wlasnymi rekami ale tego raczej nie damy rady.
Sebek 23:02, 01 mar 2016

Na nierówność terenu jest sposób - wyżej kosić trawnik U mnie uskoki w trawniku mają po kilka cm, na żywo ciężko nawet to zauważyć
nawigatorka 23:09, 01 mar 2016

Sebek napisał(a)
Na nierówność terenu jest sposób - wyżej kosić trawnik U mnie uskoki w trawniku mają po kilka cm, na żywo ciężko nawet to zauważyć

A jeslu to jest kilkadziesiat centymetrow.i chce uklafac obrzeze bo inaczej zarosne?
Luki 23:20, 01 mar 2016

Asiu zacznij od obrzeży i według nich poziomuj działkę, wiem że łatwo powiedzieć na takim terenie, ale również duży teren więcej jest w stanie wybaczyć niż mała działeczka, gdzie wszystko widać na pierwszy rzut oka.
Kijek sznurek i posprawdzaj na liniach rabat najbardziej optymalną wysokość obrzeża, między poszczególnymi miejscami z rabatami na działce masz spore odległości i tutaj będzie można oszukiwać.
Chociaż mogę sobie mówić, a mimo to w rzeczywistości może nie być tak łatwo.
nawigatorka 07:19, 02 mar 2016

Luki napisał(a)
Asiu zacznij od obrzeży i według nich poziomuj działkę, wiem że łatwo powiedzieć na takim terenie, ale również duży teren więcej jest w stanie wybaczyć niż mała działeczka, gdzie wszystko widać na pierwszy rzut oka.
Kijek sznurek i posprawdzaj na liniach rabat najbardziej optymalną wysokość obrzeża, między poszczególnymi miejscami z rabatami na działce masz spore odległości i tutaj będzie można oszukiwać.
Chociaż mogę sobie mówić, a mimo to w rzeczywistości może nie być tak łatwo.
wiesz to chyba jdyne wyjscie.w oszukiwaniu na wysokosciach bedziemy miec chyba doktorat to prawda ze wiekszy teren wiecej wybaczy.nawet planowalam ze rabaty bede poziomowala w granicach obrzezy a przyszly trawnik w jego granicach.ale i tak gdy rabata ma 5x30 a bede miala same takich rozmiarow,to poziomowac w uch obrebie bede musiala juz recznie.
siakowa 07:39, 02 mar 2016

leon60 napisał(a)

już mam wszystko zaplanowane a eMa kalendarz pęka w szwach...

to kup mu nowy i klejony
siakowa 07:40, 02 mar 2016

współczuje tego równania...wszytsko fajne ale ten rodzaj zabawy w ogrodzie powoduje u mnie ciary na plecach ale dacie rade bo jak nie Wy to kto
nawigatorka 07:58, 02 mar 2016

siakowa napisał(a)

to kup mu nowy i klejony

Z typograficznego punktu widzenia szyto-klejony bedzie najmocniejszy
nawigatorka 07:59, 02 mar 2016

siakowa napisał(a)
współczuje tego równania...wszytsko fajne ale ten rodzaj zabawy w ogrodzie powoduje u mnie ciary na plecach ale dacie rade bo jak nie Wy to kto

Tylko M na na to alergie.zawsze rozciagniecie sznurka ogrodzie wywoluje gesta atmosferę dlatego obzeze podbpergole firma brukarska ma nam zamontaowac bo tam to dopiero sa klocki...
siakowa 08:02, 02 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

Z typograficznego punktu widzenia szyto-klejony bedzie najmocniejszy

chyba ze miałąm na myśli wypadanie kilku kartek