Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 18:51, 14 mar 2016

iwka napisał(a)
Czyli wysyłasz liście z worków i mieszasz? Czy na rabatę prosto? Zrobię tak jak Ty

Na rabate dambjak juz bedzie choc troche rozlozone.tym bardziej ze rabata nie moze jeszcze powstac bo M tam muruje.zrobiebrabatebdopiero po tynku i malowaniu sciany.
Dam zatem nabplandeke albo gruba folie i bedebpolewac i mieszac.
Ale jesli Ci sie az tak nie spieszy to moze wsyp do kompostu jak Toszka
inag 20:57, 14 mar 2016

Widzę, że własnych upraw w tym roku będziesz miała pod dostatkiem Ja jakoś nie mam do tego nerwów. Musze się za rok wziąć w garść. O liściach w workach też poczytałam. Moje są prawie nie ruszone. Tak jak je wrzuciałam - tylko kolor zmieniły..
inag 22:05, 14 mar 2016

Właśnie znalazłam - widziałaś to?:
http://pret-op-het-semi.blogspot.nl/2013/06/knutselen-voor-pasen.html
nawigatorka 22:08, 14 mar 2016

inag napisał(a)
Właśnie znalazłam - widziałaś to?:
http://pret-op-het-semi.blogspot.nl/2013/06/knutselen-voor-pasen.html

o kurde... o ja głupia ale co oni tam mieszają dokładnie. przetłumacz plisss
tylko gips?a woda do szybszego zastygniecia?
nawigatorka 22:10, 14 mar 2016

inag napisał(a)
Widzę, że własnych upraw w tym roku będziesz miała pod dostatkiem Ja jakoś nie mam do tego nerwów. Musze się za rok wziąć w garść. O liściach w workach też poczytałam. Moje są prawie nie ruszone. Tak jak je wrzuciałam - tylko kolor zmieniły..
ja licze na to, że nię będe misiałą siać co roku. jak juz trafia na docelowe miejsce to powinny sie wysiewać same.
inag 22:15, 14 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

o kurde... o ja głupia ale co oni tam mieszają dokładnie. przetłumacz plisss
tylko gips?a woda do szybszego zastygniecia?

Tego to ja właśnie nie wiem. Dopiero to znalazłam przez przypadek. wygląda ciekawie. Jutro poproszę siostrę o przetłumaczenie.
nawigatorka 22:17, 14 mar 2016

inag napisał(a)

Tego to ja właśnie nie wiem. Dopiero to znalazłam przez przypadek. wygląda ciekawie. Jutro poproszę siostrę o przetłumaczenie.

a podzielisz się wiedza z kolezanką germansko nierowinietą?
inag 22:20, 14 mar 2016

Tłumacz google tłumaczy to tak

Krok 1: zrób to szybko działająca gipsu w pustej plastikowej butelki. Dla łatwiejszego napełniania, można wziąć drugą plastikową butelkę, przeciąć na pół i używać górną część kołpaka lejka. Wystarczy wkleić go taśmą.

Krok 2: Usuń lejek z butelki i dodać wodę. Uwaga: nie należy dodawać zbyt dużo wody od samego początku! Umieścić nasadkę na butelkę i dobrze wstrząsnąć. Czy masz cienką pasty, a następnie dodaniu wystarczającej ilości wody. Jeśli masz gęstej pasty, należy dodać wodę.

Krok 3: Gdy wszystko jest dobrze wymieszane, należy zakrętkę butelki. Ustawić butelkę na bok i wziąć balon. To można wysadzić. Trzymaj balon bezpiecznie tak, że powietrze wewnątrz nie może uciec. Umieścić balon na butelki z mieszaniny gipsu.

Krok 4: Obrócić butelkę z balonu tak, że mieszanina gipsu może wpływać do balonika. Poczekaj, aż wszystko jest na swoim, a następnie wykonać balon z butelki. Zawiązać węzeł w balonie.

Krok 5: Włącz balon wokół we wszystkich kierunkach tak, że tynk jest dobrze rozprowadzane w balonie. Chodzi o to, że tynk pokryte wewnątrz całego balonu. Mieszanina gipsu międzyczasie wysycha, można zauważyć, że jest coraz gęstsza i ostatecznie nie krwawią. To może chwilę potrwać!

Krok 6: Umieść balon z mieszaniny gipsu w zimnej wodzie. również zalać wodą balonu z rąk. Trzymaj balon pod kranem, to jest zbyt trudne dla suszenia mieszanki gipsu i może spowodować, że obsada odstaje w balonie.

Krok 7: Kiedy czujesz mieszanina gipsu stał się dość trudne, można uzyskać balon off. Przeciąć węzeł i wyciągnąć jak reszta balonu jaja. Nie jest to bardzo jeśli jest wygięcie w tynku. Celem jest, aby otworzyć część jajko tak, że można jeszcze umieścić coś.
inag 22:24, 14 mar 2016

Coś tam można zrozumieć
Jutro poproszę jeszcze moją Olkę to dam znać oczywiście.
inag 00:00, 15 mar 2016

nawigatorka napisał(a)

a woda do szybszego zastygniecia?

Nie wytrzymałam i właśnie miętolę balona w wodzie. Wydaje mi się,że trzyma sie go w wodzie z dwóch powodów. Po pierwsze jak gips zastyga w balonie pływając w wodzie to się nie odkształci tak jak leżąc na jakiejs płaskiej powierzchni a po drugie wtedy widać na którą stronę się obraca i z której jest cięższy - tam spłynęło więcej gipsu (tak sobie wymyśliłam), wtedy można go jeszcze poobracać dla równomiernego pokrycia wewnątrz. zobaczę rano co z tego wyjdzie