Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 16:45, 31 mar 2016

no dobrze, ogarnęłam. choć zajęlo mi to dwa razy tyle czasu co sadzenie. zdarcie darni, wywiezienie jej, nawiezienie czarnej ziemi z drugieg końca działki, spalenie zbędnych gałezi, wybrabienie wszystkiego, podlanie... a to wszystko w gęstych korzeniach wierzb.
no właśnie wierzby widać bardziej niż brzozy z oczywistych względów. musicie sobie zwizualizować, ze wierzb nie ma zgoda na wycinke jest tylko czekamy na piłe (a właściwie pilarza) i traktor. budki bęgowe zdjęte z wierzb i zawieszone na starszych brzozach juz są zamieszkane.

to starsza część zagajnika (południowo zachodni narożnik) drewniany "budyneczek" który widać za płotem nie należy do nas. swoją drogą w czasie przedwczorajszego wiatru zerwał nam płot. może na jesień albo na wiosnę przyszłego roku dosadzimy tu serby

brzozy nowe są posadzone pojedyńczo, podwójnie albo w grupach po 3

haha mówiłam, że mam ugór

a to widok z wgłębnika i z tarasu - prawie brzóz nie widać a maja po 3 i 4 metry

inag 16:46, 31 mar 2016

No przestań! Akurat Ty to się nie masz czego wstydzić! Brzozy wyglądały na piękne wiec tak samo a nawet lepiej się pewnie prezentują w gruncie. Nie będziemy patrzeć na nic innego tylko na drzewka
inag 16:49, 31 mar 2016

No mówiłam ze nie masz się czego wstydzić Juz teraz pięknie to wyglada za kilka lat jak się rozrosną to będzie rewelacja!
nawigatorka 16:49, 31 mar 2016

inag napisał(a)
No przestań! Akurat Ty to się nie masz czego wstydzić! Brzozy wyglądały na piękne wiec tak samo a nawet lepiej się pewnie prezentują w gruncie. Nie będziemy patrzeć na nic innego tylko na drzewka

na żywo widać, że do t=duże drzewa ale w naszej przestrzeni na razie to tylko patyczki. czasem chciaąłbym się przenieśc w przyszłość na 10 sekund by zobaczyć jak będzie...tak dla motywacji

mam nadzieję, ze nie tylko na te drzewa będę patrzeć
inag 16:51, 31 mar 2016

Będziesz miała na co patrzeć, tego jestem pewna. To już koniec brzóz czy planujesz jeszcze kilka sztuk?
nawigatorka 16:55, 31 mar 2016

inag napisał(a)
Będziesz miała na co patrzeć, tego jestem pewna. To już koniec brzóz czy planujesz jeszcze kilka sztuk?
raczej dość brzóz no chyba ze wypadną rosną tak co 2,5-3 metry.patrząc na dorosłe osobniki to i tak gęsto. a przy samym płocie nie chcemy sadzić.
inag 17:03, 31 mar 2016

Ja za płotem mam kilkadziesiąt sztuk jak chcesz w razie czego to przyjeżdżaj
nawigatorka 17:06, 31 mar 2016

inag napisał(a)
Ja za płotem mam kilkadziesiąt sztuk jak chcesz w razie czego to przyjeżdżaj
spoko u mnie tez jeszcze dostatek. ale dziękuję jak będziesz wiedziała coś os Pana Bogdana to daj znać ok?
Juzia 17:16, 31 mar 2016

Te w jednym dołku najbardziej mi się teraz podobają

nawigatorka 17:26, 31 mar 2016

Juzia napisał(a)
Te w jednym dołku najbardziej mi się teraz podobają

te podwójne, blisko siebie? dwie są takie. to oddzielne drzewka ale M je tak wypokał i ich nie rozdzielałam