Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 09:28, 31 mar 2016

beta napisał(a)

masz oko ...a tacy sąsiedzi to skarb
to fakt. na zyczliwość nie możemy narzekać
nawigatorka 09:30, 31 mar 2016

Mirka napisał(a)
Jesli mogę wyrazić swoją opinię to tak duże brzozy przesadza się na jesieni jak soki przestaną krążyć teraz mozesz mieć problem żeby się przyjęły bo soki w brzozach już krążą i będą chorować.Teraz jest najlepsza pora do zbioru soku brzozowego.Ja swoje sadziłam 2lata temu w listopadzie i w pierwszym roku chorowały.Trzymam kciuki aby u ciebie było inaczej.Pozdrawiam
tyle, że jesienią nie było planu ich sadzenia a do nastepnej jesieni oferta wykopania mogłaby wygasnąć.

poza tym poprzednie 15 sztuk sadzilismy w środku lata, podlaliśmy raz - przy sadzeniu. a teraz mają 6 metrów. te też dadzą rade
nawigatorka 09:31, 31 mar 2016

Kawa napisał(a)

u mnie sasiad sadził na wiosnę ale mniejsze
mam nadzieję że będą ładnie rosły
to będziesz miała ładny zaapozyczony krajobraz
Konieczki 09:31, 31 mar 2016

Asiula ja nogami przebieram - właśnie doczytałam PIĘKNE (a to Dorenb=oski masz?)
CMOK
siakowa 09:32, 31 mar 2016

asia daj zdjęcia potem odpowiesz
nawigatorka 09:34, 31 mar 2016

jankosia napisał(a)
Troszku niestety muszę się zgodzić z Mirką Pytałam cię Asia czy to pożyteczne to odpowiedziałaś że tak, a potem wyszło że polne brodawkowate- no to takich to ja nasadziłam w swoim życiu I rzeczywiście gorzej się przyjmują teraz, jeszcze z miesiąc temu byłoby łatwiej. Sama też teraz spijam sok brzozowy więc wiem że za chwilę będą pączki. Ja w zeszłym roku jeszcze dosadzałam wiosną dwie brzózki bo mi brakowało i też robiłam to na wiosnę. Przeżyły chociaż upalne lato dało im się we znaki i już w połowie sierpnia nie miały liści Jedna żyje na pewni, a z drugą zobaczymy. Ja już sporo dużych drzew naprzynosiłam z pola więc ci powiem jedno: takie nieszkółkowane duże drzewa przez pierwszy sezon, a być może i przez drugi będą rzadsze niż byś oczekiwała i liście będą drobniejsze. Nie wyrzucaj wtedy od razu, one muszą odreagować i nic tu nie przyspieszysz. Piszę to z perspektywy ogrodowego wężacza czyli człowieka podlewającego z węża. Może jak ty będziesz miała rozciągnięte linie kroplujące to u ciebie szybciej to pójdzie Tak myślę
Tak czy inaczej będzie super. A jak (tfu tfu) coś padnie to przytargasz na wymianę

moja wina. brodawkowate. miesiąc temu właściciele się nie zgadzaliwiem jak wyglądały moje brzozy te wcześniejsze po posadzeniu -wypłosze straszne a teraz to kolory. lini na pewno tam nie będzie. raczej nigdy. będę człowiekeim z wężem
nawigatorka 09:34, 31 mar 2016

Konieczki napisał(a)
Asiula ja nogami przebieram - właśnie doczytałam PIĘKNE (a to Dorenb=oski masz?)
CMOK

nie mam. skąpa jestem
nawigatorka 09:35, 31 mar 2016

siakowa napisał(a)
asia daj zdjęcia potem odpowiesz
po południu. musze tam ogarnąć. ziemi dosypać, gałezie pozbierać, darn ... nie nastawiajcie się na jakiś szał. wierzbyu większośc przysłaniają. a na wycinke czekamy
Konieczki 09:37, 31 mar 2016

Ty z Poznania ja z Krakowa - skąpe babeczki HAHA (kupiłm pięć ładnych Dorenbosków (10zł/szt) i po zimie mam cała jedną - zajączek zęby na nich tstował - może coś będzie - marzą mi się wielopienne), mam zwykłe i są piękne i żal mi kupowac kolejnych Dorenbosków
Kawa 09:38, 31 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
to będziesz miała ładny zaapozyczony krajobraz

no szczególnie pod oknem