Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 08:08, 31 mar 2016

Kuba napisał(a)
zagajnik brzozowy- ale zazdroszczę oczywiście nie sadzenia ale tego widoku i szumu łopoczących na wietrze liści

Dzięki Ewus(ale fajnie to brzmi)
Nie chcielismy od polydnia zakladac zywoplotu by nie zaslaniac sobie horyzontu.boki dzislki obsadzamy serbami bo wieje u nas bardzo. Ale wysokie brzozy naja gole nogi a korony wysoko wiec nie powinny zaslaniac za wiele i cien odbnich tez jest azurowy wiec powinno byc dobrze.
nawigatorka 08:09, 31 mar 2016

beta napisał(a)

OMG!!!!!....jakie dorodne
sama znalazlam rosly na otwartej przestrzeni wiec porosly proste. Sasiedzi pomogli zloklizowac wlasciciela,zdobyc kontakt,wynegocjowac wykopanie.i sie udalo
kasja83 08:09, 31 mar 2016

A dzień dobry.Co tam świecie sukcesów ogrodowych?
beta 08:12, 31 mar 2016

nawigatorka napisał(a)
sama znalazlam rosly na otwartej przestrzeni wiec porosly proste. Sasiedzi pomogli zloklizowac wlasciciela,zdobyc kontakt,wynegocjowac wykopanie.i sie udalo

masz oko ...a tacy sąsiedzi to skarb
Mirka 08:29, 31 mar 2016

Jesli mogę wyrazić swoją opinię to tak duże brzozy przesadza się na jesieni jak soki przestaną krążyć teraz mozesz mieć problem żeby się przyjęły bo soki w brzozach już krążą i będą chorować.Teraz jest najlepsza pora do zbioru soku brzozowego.Ja swoje sadziłam 2lata temu w listopadzie i w pierwszym roku chorowały.Trzymam kciuki aby u ciebie było inaczej.Pozdrawiam
Kawa 08:40, 31 mar 2016

u mnie sasiad sadził na wiosnę ale mniejsze
mam nadzieję że będą ładnie rosły
jankosia 08:54, 31 mar 2016

Troszku niestety muszę się zgodzić z Mirką Pytałam cię Asia czy to pożyteczne to odpowiedziałaś że tak, a potem wyszło że polne brodawkowate- no to takich to ja nasadziłam w swoim życiu I rzeczywiście gorzej się przyjmują teraz, jeszcze z miesiąc temu byłoby łatwiej. Sama też teraz spijam sok brzozowy więc wiem że za chwilę będą pączki. Ja w zeszłym roku jeszcze dosadzałam wiosną dwie brzózki bo mi brakowało i też robiłam to na wiosnę. Przeżyły chociaż upalne lato dało im się we znaki i już w połowie sierpnia nie miały liści Jedna żyje na pewni, a z drugą zobaczymy. Ja już sporo dużych drzew naprzynosiłam z pola więc ci powiem jedno: takie nieszkółkowane duże drzewa przez pierwszy sezon, a być może i przez drugi będą rzadsze niż byś oczekiwała i liście będą drobniejsze. Nie wyrzucaj wtedy od razu, one muszą odreagować i nic tu nie przyspieszysz. Piszę to z perspektywy ogrodowego wężacza czyli człowieka podlewającego z węża. Może jak ty będziesz miała rozciągnięte linie kroplujące to u ciebie szybciej to pójdzie Tak myślę
Tak czy inaczej będzie super. A jak (tfu tfu) coś padnie to przytargasz na wymianę
Juzia 08:58, 31 mar 2016

Pokaż no już ten lasek
amelia_b 09:11, 31 mar 2016

Juzia napisał(a)
Pokaż no już ten lasek
tez czekam
nawigatorka 09:28, 31 mar 2016

kasja83 napisał(a)
A dzień dobry.Co tam świecie sukcesów ogrodowych?
przestań Ty chyba naszego ugoru nie widziaś