Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

malkul 14:43, 15 cze 2016

slina mi pociekła na myśl o lawendowym polu
nawigatorka 15:45, 15 cze 2016

malkul napisał(a)
slina mi pociekła na myśl o lawendowym polu
ono niewiele wieksze od ztwoich pasow bedzie.i mysle jak je powiekszyc.a czy Twoja z lawenda caly dzien jest w sloncu?
nawigatorka 19:32, 15 cze 2016

Z raportu ogrodnika:
Wyskubalam dzis ID bo wygladalo tragicznie.teraz wyglada troszke lepiej ale niestety wiosenny brak ciecia odbil sie na ich wygladzie,a przynajmniej na wygladzie najstarszych i najwiekszych egzemplarzy,które mmialay dlugie liscie i zanum nowe zarosna te suszki... a wlasnie ciąl ktos kiedys turzyce w trakcie sezonu?

Obcielam wszystkie bukszpany,wszystkie poza zywoplocikami bo tebmnie nie denerwuja a chce by sobie rosly. Sprzatac za bardzo mi sie nie chcialo wiec czekam az scinki zgrabnie zaschna

Podlalam caly ogrod florovitem

Wbrew sztuce podzielilam dwie rozplenice bezodmianowe,bo tak tragicznie odrosly ze patrzec sie nie dalo.

Mialbyc oprysk Mospilanem ale ze zaczelo padac to zrobilam zamiast tego porzadek w doniczkach.mam jakies prepersowskie zachowania w tej dziedzinie i je magazynuje "w razie czego".wywalilam polowe.M bedzie dumny
Kacha123 22:52, 15 cze 2016

A jaką lawendę tam będziesz mieć? Ja mam vivę i hidcote blue i tej drugiej kwiat bardziej mi się podoba
nawigatorka 23:28, 15 cze 2016

Kacha123 napisał(a)
A jaką lawendę tam będziesz mieć? Ja mam vivę i hidcote blue i tej drugiej kwiat bardziej mi się podoba

Wiadomo ze ciemny kwiat ladniejszy.ale ja mam te o jasnych kwiatach (nieopisana byla gdy ja kupilam ale pewnie to viva) i taka tez tam planuje. Po pierwsze dlatego ze ona ladna jest zima,a po dugie ze to ona jest sprzedawana w wielopakach i jesli mnie wiedza nie mysli to jest tez znacznie wieksza.potwierdzisz?

Tylko czy ja jeszcze dostane...?
Jagodaa 23:39, 15 cze 2016

Ja potwierdzę, bo przez pomyłkę wysłali mi jedną kępkę tej jasnej, a resztę mam Hidcote.

Jasna ma bardziej zielone listki, większą kępę, H mocno srebrne, z 10cm mniejszą średnicę, zrobię Ci fotę, jak nie zapomnę. Nie zgodzę się, że ładniejsza zimą, moja H bardzo fajnie wygląda, tylko ja ją tnę w półkulki po pierwszym kwitnieniu. Mnie ten jasny kolor nie leży i na poletko mam czekającą Hidcote .
nawigatorka 07:25, 16 cze 2016

Jagodaa napisał(a)
Ja potwierdzę, bo przez pomyłkę wysłali mi jedną kępkę tej jasnej, a resztę mam Hidcote.

Jasna ma bardziej zielone listki, większą kępę, H mocno srebrne, z 10cm mniejszą średnicę, zrobię Ci fotę, jak nie zapomnę. Nie zgodzę się, że ładniejsza zimą, moja H bardzo fajnie wygląda, tylko ja ją tnę w półkulki po pierwszym kwitnieniu. Mnie ten jasny kolor nie leży i na poletko mam czekającą Hidcote .
wiesz ja mam te jasna i ona sie u mnie sprawdza.boje sie trafic na taka ktora zima jest lysa a wydaje mi sie ze H czesto jest. Dlugo ja masz? Moja blada od trzech lat nie zawiodla.i siega mi do pasa w trakcie kwitnienia.no i przy 6 szt cena gra tez role
siakowa 07:29, 16 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
Z raportu ogrodnika:
Wyskubalam dzis ID bo wygladalo tragicznie.teraz wyglada troszke lepiej ale niestety wiosenny brak ciecia odbil sie na ich wygladzie,a przynajmniej na wygladzie najstarszych i najwiekszych egzemplarzy,które mmialay dlugie liscie i zanum nowe zarosna te suszki... a wlasnie ciąl ktos kiedys turzyce w trakcie sezonu?

Obcielam wszystkie bukszpany,wszystkie poza zywoplocikami bo tebmnie nie denerwuja a chce by sobie rosly. Sprzatac za bardzo mi sie nie chcialo wiec czekam az scinki zgrabnie zaschna

Podlalam caly ogrod florovitem

Wbrew sztuce podzielilam dwie rozplenice bezodmianowe,bo tak tragicznie odrosly ze patrzec sie nie dalo.

Mialbyc oprysk Mospilanem ale ze zaczelo padac to zrobilam zamiast tego porzadek w doniczkach.mam jakies prepersowskie zachowania w tej dziedzinie i je magazynuje "w razie czego".wywalilam polowe.M bedzie dumny

co mospilanem chciałaś lac?

ja doniczek całą góre oddałam mojemu panowi od bukszpanów i dostałam w zamian kilka w gratisie
nawigatorka 07:35, 16 cze 2016

siakowa napisał(a)

co mospilanem chciałaś lac?

ja doniczek całą góre oddałam mojemu panowi od bukszpanów i dostałam w zamian kilka w gratisie

Troche tego mam:graby z niezidentyfikowanymi obiktami,ktore moze sa szpecielem ale.oby nie,cisy z misecznikami,mszyce gdzies wypatrzylam i bykszpany dostaja profilaktycznie na szkodniki.
Jagodaa 07:59, 16 cze 2016

Mam swoją 4-ty sezon. Zimą specjlnie nie mam kiedy widziec ogrodu , tylko w we.