Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Marta 08:15, 16 cze 2016

Czytam o poletku lawendowym, super pomysł. Też planuję pas lawendy u siebie, ale u mnie to tylko kilka metrów, u Ciebie takie łany pięknie będą się prezentować Artemis czadowa!
nawigatorka 10:26, 16 cze 2016

Jagodaa napisał(a)
Mam swoją 4-ty sezon. Zimą specjlnie nie mam kiedy widziec ogrodu , tylko w we.
o nie wiedzialam.ale przebisusz sie na zime czy taka zapracowana?
nawigatorka 10:28, 16 cze 2016

Marta napisał(a)
Czytam o poletku lawendowym, super pomysł. Też planuję pas lawendy u siebie, ale u mnie to tylko kilka metrów, u Ciebie takie łany pięknie będą się prezentować Artemis czadowa!
u mniebtez tylko pasek i kombinuje jak to powiekszyc.moze przesyne sie wglab drzewek owocowych za domkiem ogrodnika.bedzie tam troche mniej slonca ale moze zaryzykuje. A ile sadzonek planujesz?
Jagodaa 10:52, 16 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
o nie wiedzialam.ale przebisusz sie na zime czy taka zapracowana?

Wychodzę przed 7 i nie wracam przed 16, więc poruszam się w ciemnościach .
kasja83 12:16, 16 cze 2016

nawigatorka napisał(a)
Z raportu ogrodnika:
Wyskubalam dzis ID bo wygladalo tragicznie.teraz wyglada troszke lepiej ale niestety wiosenny brak ciecia odbil sie na ich wygladzie,a przynajmniej na wygladzie najstarszych i najwiekszych egzemplarzy,które mmialay dlugie liscie i zanum nowe zarosna te suszki... a wlasnie ciąl ktos kiedys turzyce w trakcie sezonu?

Obcielam wszystkie bukszpany,wszystkie poza zywoplocikami bo tebmnie nie denerwuja a chce by sobie rosly. Sprzatac za bardzo mi sie nie chcialo wiec czekam az scinki zgrabnie zaschna

Podlalam caly ogrod florovitem

Wbrew sztuce podzielilam dwie rozplenice bezodmianowe,bo tak tragicznie odrosly ze patrzec sie nie dalo.

Mialbyc oprysk Mospilanem ale ze zaczelo padac to zrobilam zamiast tego porzadek w doniczkach.mam jakies prepersowskie zachowania w tej dziedzinie i je magazynuje "w razie czego".wywalilam polowe.M bedzie dumny

A myślisz Asia, że moje świeżynki mogę podlać florovitem-czy za wcześnie-np. trawnik prysnąć?
iwka 12:24, 16 cze 2016

Ja w tym roku wiosną przycięłam wszystkie stare kępy ID, ale z obawy zrobiłam to gdzieś na wysokość 15 cm. Później wszystkie zostały podzielone, nie mogłam na nie patrzeć, okropne były, młode listki rosły ale brzydko wyglądały w tych starych więc nie wytrzymałam i jakieś dwa tygodnie temu ścięłam nisko jeszcze raz. Tylko to zabawa była, bo trzeba uważać było na młode przyrosty. O niebo lepiej wyglądają

Zastanawia mnie tylko jeden fakt, ID jest dość sztywną trawą a te młode takie jakieś wiotkie, byle wiaterek i się wyginają. Nie wiem czy to nie wpływ gnojówki, może je pędzie do góry i takie dziczki rosną
Kawa 13:30, 16 cze 2016

iwka napisał(a)
Ja w tym roku wiosną przycięłam wszystkie stare kępy ID, ale z obawy zrobiłam to gdzieś na wysokość 15 cm. Później wszystkie zostały podzielone, nie mogłam na nie patrzeć, okropne były, młode listki rosły ale brzydko wyglądały w tych starych więc nie wytrzymałam i jakieś dwa tygodnie temu ścięłam nisko jeszcze raz. Tylko to zabawa była, bo trzeba uważać było na młode przyrosty. O niebo lepiej wyglądają

Zastanawia mnie tylko jeden fakt, ID jest dość sztywną trawą a te młode takie jakieś wiotkie, byle wiaterek i się wyginają. Nie wiem czy to nie wpływ gnojówki, może je pędzie do góry i takie dziczki rosną

ja nie wszystkie od ciebie jeszcze powycinałam

Asia macham
nawigatorka 13:36, 16 cze 2016

Kawa napisał(a)

ja nie wszystkie od ciebie jeszcze powycinałam

Asia macham

Kawy? swicze cierpliwość i precyzje

nawigatorka 13:37, 16 cze 2016

kasja83 napisał(a)

A myślisz Asia, że moje świeżynki mogę podlać florovitem-czy za wcześnie-np. trawnik prysnąć?

Trawnika z mojej wiedzy w puerwdzym.roku sie nie nawozi.roliny jesli rosna juz jakis czas ja bym nawiozla dolistnie
nawigatorka 13:38, 16 cze 2016

iwka napisał(a)

No tak.uszkodzilabym nowe liscie.to chyba musze poczekac do nastepnej wiosny.
U mnie mlode nie sa wiotkie raczej