Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 19:41, 14 lis 2016

Makao_J napisał(a)

To skoro można to czemu pytasz się co z opryskiem wiosennym?
nirbwiem czy można wtedy powtórzyć
nawigatorka 19:43, 14 lis 2016

iwka napisał(a)
ja mam zamiar pryskać bukszpany i trawy, nie wiem co z cisami, chyba nie?

Asiu Małżonek mnie dzisiaj podpuścił, mówi trzy dni to beton już związał, możesz wyciągać, no i .... klops, moja piękna osłonka pękła no nigdy się nie nauczę cierpliwości. Kolejną już zalałam
można też RH czy róże.
A co robilas że pękło.osłonkę na doniczkę? Kula chyla by juz chyba ok. Widzisz czasem musisz nie słuchać eMa
Mary 19:49, 14 lis 2016

Pędzi Asiu Twój wątek jak szalony.

Wyczytałam o wspaniałych pierniczkach, które piekłaś w ubiegłym roku. Mam plan wypróbować.
Ale to mi też uświadomiło, że powolutku pora pomyśleć o przygotowaniu ciasta na świąteczny piernik, bo to już miesiąc został z małym zapasem.

Niesamowita jesteś z tymi pracami ogrodniczymi. I troszkę Ci zazdroszczę. Chciałabym coś jeszcze zrobić, chociaż liście posprzątać, ale jak wracam to ciemno, a w sobotę albo deszcz albo śnieg. Brrr.

Czytałam też, że chciałaś skoczyć, jednak nie skoczyłaś, ale nadal masz plan skoczyć. To musi być niesamowite przeżycie, ale chyba jednak zrezygnuję

O coś jeszcze miałam zapytać? A, już wiem.
Układasz te krawężniki 20cm i czasem (jak napisałaś Łukaszowi) prawie wiszą w powietrzu. Jak to będzie docelowo wyglądało. Rozumiem, że po jednej stronie trawa będzie na równo z krawężnikiem. A co będzie po drugiej, tej niższej? Czy ten krawężnik będzie widoczny czy to jakoś będzie zamaskowane?

amelia_b 20:07, 14 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
można też RH czy róże.
A co robilas że pękło.osłonkę na doniczkę? Kula chyla by juz chyba ok. Widzisz czasem musisz nie słuchać eMa
a umbry? Berberysy? Swierki serbskie? Też, czy nie?
nawigatorka 21:04, 14 lis 2016

MariBere napisał(a)
Pędzi Asiu Twój wątek jak szalony.

Wyczytałam o wspaniałych pierniczkach, które piekłaś w ubiegłym roku. Mam plan wypróbować.
Ale to mi też uświadomiło, że powolutku pora pomyśleć o przygotowaniu ciasta na świąteczny piernik, bo to już miesiąc został z małym zapasem.

Niesamowita jesteś z tymi pracami ogrodniczymi. I troszkę Ci zazdroszczę. Chciałabym coś jeszcze zrobić, chociaż liście posprzątać, ale jak wracam to ciemno, a w sobotę albo deszcz albo śnieg. Brrr.

Czytałam też, że chciałaś skoczyć, jednak nie skoczyłaś, ale nadal masz plan skoczyć. To musi być niesamowite przeżycie, ale chyba jednak zrezygnuję

O coś jeszcze miałam zapytać? A, już wiem.
Układasz te krawężniki 20cm i czasem (jak napisałaś Łukaszowi) prawie wiszą w powietrzu. Jak to będzie docelowo wyglądało. Rozumiem, że po jednej stronie trawa będzie na równo z krawężnikiem. A co będzie po drugiej, tej niższej? Czy ten krawężnik będzie widoczny czy to jakoś będzie zamaskowane?

Marysiu jeśli chodzi o krawężniki to moje nie są zamaskowane prawie nigdzie.często tworzą spory próg. Maskuje jedynie fundament z betonu który je stabilizuje.jak maskuje? Od strony rabaty np kora,od strony trawnika staram się na tyle je obsypac by nie było widać dlbetonu.choć obsypac to niewłaściwe słowo bo teren podnoszę rozrzucajac darń zdejmowana z nowo zakładanych rabat.ot taki recykling ogrodowy mamy zbyt dyzecroznice w poziomie tereny bybkrawezniki wszystkie były nisko osadzone.choć to łatwiejsze znacznie w wykonaniu.

Na pierniki namawiam.tym bardziej zecto ciasto poza sobą chłodzenia nie musi lezakowac.
nawigatorka 21:05, 14 lis 2016

amelia_b napisał(a)
a umbry? Berberysy? Swierki serbskie? Też, czy nie?
z tych bym tylko umbry podpryskala jak owocowe. Tym bardziej że moje zdychaly z niewiadomych przyczyn a wiśnie jak wiadomo choruja
amelia_b 21:55, 14 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
z tych bym tylko umbry podpryskala jak owocowe. Tym bardziej że moje zdychaly z niewiadomych przyczyn a wiśnie jak wiadomo choruja
ok, czyli bukszpany, róże i umbry. Przyjełam do wiadomości
nawigatorka 21:58, 14 lis 2016

amelia_b napisał(a)
ok, czyli bukszpany, róże i umbry. Przyjełam do wiadomości
może ktoś coś jeszcze podpowie
siakowa 21:58, 14 lis 2016

nawigatorka napisał(a)
a ja mam obserwacje z ogrodowiska i okolic moich....umbry ,aja bardzo rozlazly na boki system korzeniowy...i Wszedzie d gdzie sa posadzone w podjezdze padaja....jakby nie mialy skad wody pic.

Ps - tak wyskoczylam jak fikip z konopi a przyszlam na inspiracje swiateczne
nawigatorka 22:01, 14 lis 2016

siakowa napisał(a)
a ja mam obserwacje z ogrodowiska i okolic moich....umbry ,aja bardzo rozlazly na boki system korzeniowy...i Wszedzie d gdzie sa posadzone w podjezdze padaja....jakby nie mialy skad wody pic.

Ps - tak wyskoczylam jak fikip z konopi a przyszlam na inspiracje swiateczne
a wiesz że w Poznaniu w śnie w jednym miejscu kilkadziesiąt na otwartej przestrzeni i już jakieś 20 procent też martwych... Moje korzeni praktycznie nie miały jak na trzyletnie drzewa.trzyletnie u mnie oczywiscie.
Ty u mnie ja u Ciebie