Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 09:32, 07 gru 2016

Mirka napisał(a)
Dziękuję przepis zapisałam u siebie☺na pewno się pochwalę jak upiekę.A i instrukcję z robienia kulek poczytałam. Pozdrawiam
ni fakt była niedaleko.mam nadzieję że pierniki przypadną do gustu
nawigatorka 09:33, 07 gru 2016

Madzenka napisał(a)
Mam czasem wrażenie ze gapie się na pinteresta, niby czuję ten klimat i a jednak coś nie pasuje. Dopiero gdy u Ciebie zobacze to siem inspiruję

Tak samo było z ta firanka, niby zrobiłam, niby było,podobnie ale mojej sklejce zabrakło lekkości Twojego papieru Tym się różni moje inspirowanie od Twojego tworzenia

Bużka !
sklejka wyglądałaby np fajnie na tle ściany.tam bybsir nie kręciła.ja takie sklejkoweotywy przyklejamy do ścian np u dzieci. Papier jest faktycznie bardziej zwiewny i super mieni się przy kręceniu.
A pokazywslas te sklejke bo nie pamiętam?
nawigatorka 09:34, 07 gru 2016

kasja83 napisał(a)

Sprytnie!Sąsiedzi pewnie częściej się wybierają w Twoje okolice na spacer w czasie przedświątecznym-ciekawi co też wymyślisz w tym roku. U mnie masakra...wojuję z eMem-bo ten chce świecącego renifera na ogródek
gdybym mieszkała na osiedlu to może.ale u nas prawdziwa wieś.myślę że nasze "wynalazki" prędzej za dziwactwo uchodza niż powód do chwalenia
Reniferabi ja mam na życzenie eMa
nawigatorka 09:36, 07 gru 2016

AniMa napisał(a)
Asiu pierniki z Twojego przepisu upieczone Bawiłam się do 23... Ciasto rewelacyjne, super elastyczne... Dołączam do grona dziękujących
to jednak spora porcja. Ale lepiej zrobić wszystko na raz
Cieszę się że zabawa nie była klopotliwa.a jak smak?
AniMa 09:58, 07 gru 2016

Zabawa była super, obie moje pomocnice pomagały...Smak też super, ale już wiem, że na przyszłość dodam więcej przypraw - robiłam swoją mieszankę i trochę się bałam, że będą za ostre...Zdjęcia wrzuciałam u siebie, możesz ocenić czy zaliczyłam test pieczenia
Teraz czeka mnie dekorowanie, mam koncepcje, ale czy wyjdzie tak ładnie jakbym chciała, to się okaże
nawigatorka 10:36, 07 gru 2016

AniMa napisał(a)
Zabawa była super, obie moje pomocnice pomagały...Smak też super, ale już wiem, że na przyszłość dodam więcej przypraw - robiłam swoją mieszankę i trochę się bałam, że będą za ostre...Zdjęcia wrzuciałam u siebie, możesz ocenić czy zaliczyłam test pieczenia
Teraz czeka mnie dekorowanie, mam koncepcje, ale czy wyjdzie tak ładnie jakbym chciała, to się okaże
widziałam. piekniutkie. ja to nawet do wyglądu przestałam sie przykładać bo i tak krótki ich zywot zaliczone
ja nie dekorowałam. dziewczyny tylko swoje ozdobiły. uznałam, ze skoro smakuja wszystkim bez lukru to po co dosładzać
a chcesz przepis na lukier taki biały czy masz?
Mirka 10:47, 07 gru 2016

Zawracam ci głowę ale trudno muszę dopytać o pierniki Czy one po upieczeniu są miękkie czy twardnieją.Mam zamiar piec w sobotę .
AniMa 11:09, 07 gru 2016

Przepis na twój lukier był pod przepisem na pierniki...czyba,że masz jeszcze inne???
Ja robię też taki z soku cytrynowego i cukru pudru...:0
nawigatorka 11:12, 07 gru 2016

Mirka napisał(a)
Zawracam ci głowę ale trudno muszę dopytać o pierniki Czy one po upieczeniu są miękkie czy twardnieją.Mam zamiar piec w sobotę .
są miękkie. i przechowowyane dość szczelnie zawsze ca od razu do jedzenia. ja trztymam je w duzym słoju. nic nie zawracasz jakby coś pisz
nawigatorka 11:13, 07 gru 2016

AniMa napisał(a)
Przepis na twój lukier był pod przepisem na pierniki...czyba,że masz jeszcze inne???
Ja robię też taki z soku cytrynowego i cukru pudru...:0
chyba tak. chyba szklanka cuku pudnu na jedno białko jeśli dobrze pamiętam. to jest taki do bardzo białego lukru do wyciskania. trzeba się trlochę narobic ale fajnie wygląda