Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

AgataP 16:20, 12 gru 2016

Rytla napisał(a)
Mieliśmy dziś przygotować ciasto na pierniczki, ale jakiś "nieja" wyżarł marmoladę!

Oj tych "nieja" to najwięcej przy słodyczach się pojawia, wiek bez znaczenia
nawigatorka 17:09, 12 gru 2016

Rytla napisał(a)
Mieliśmy dziś przygotować ciasto na pierniczki, ale jakiś "nieja" wyżarł marmoladę!
może powidła masz?
nawigatorka 17:10, 12 gru 2016

AgataP napisał(a)

u nas takie rzeczy nie mają brania.powidla jedynie jako składnik ciast czy mięs używane
nawigatorka 17:10, 12 gru 2016

AgataP napisał(a)

u nas takie rzeczy nie mają brania.powidla jedynie jako składnik ciast czy mięs używane
Rytla 17:18, 12 gru 2016

Mam powidła, nawet dużo, domowych. Tak udoskonaiłam przepis, że prawie same się robią, tony śliwek przerobilam.
Marmolada była kupiona do ciast na kiermasz świąteczny harcerek i tylko te -dosłownie- dwie łyżki zostały do pierniczków i połowa zniknęła.
anulajda 17:34, 12 gru 2016

Asiu masz sposób na przymocowane wianka na drzwi metalowe tak co by śladu na resztę roku po ściągnięciu nie zostawił bo gwoździe i młotek odpadają a i butapren się nie sprawdza na jakiś haczykach też i odpadają
nawigatorka 18:20, 12 gru 2016

Rytla napisał(a)
Mam powidła, nawet dużo, domowych. Tak udoskonaiłam przepis, że prawie same się robią, tony śliwek przerobilam.
Marmolada była kupiona do ciast na kiermasz świąteczny harcerek i tylko te -dosłownie- dwie łyżki zostały do pierniczków i połowa zniknęła.
ja powidła robię w piekarniku.bez grama czegokolwiek.robia się same.jedyniebpakuje do słoików i już.z zawsze je daje do piernikow
nawigatorka 18:21, 12 gru 2016

anulajda napisał(a)
Asiu masz sposób na przymocowane wianka na drzwi metalowe tak co by śladu na resztę roku po ściągnięciu nie zostawił bo gwoździe i młotek odpadają a i butapren się nie sprawdza na jakiś haczykach też i odpadają
na poprzedniej stronie obraz były.moze pomogą.sposob zawsze jest
Jeśli haczyk to commanada polecam.sladow nie ma
Rytla 18:43, 12 gru 2016

Ja wkładam śliwki w żeliwnych garnkach na noc do pieca chelbowego, do takiego stygnącego po pieczeniu, a rano takie rozpulchnione przerzucam do wolnowara i w nim już ostatecznie odparowują do odpowiedniej konsystencji, też niczego nie dodaje.
Piec daje dodatkowy aromat, a wolnowar gwarancje, że nic się nie przypali.

Raz mąż włożył do pieca w którymś coś jeszcze się żarzyło, skutkiem węgierki przerobione na węgielki! Wyglądały jak zminiaturyzowany brykiet do grilla.
nawigatorka 19:04, 12 gru 2016

Rytla napisał(a)
Ja wkładam śliwki w żeliwnych garnkach na noc do pieca chelbowego, do takiego stygnącego po pieczeniu, a rano takie rozpulchnione przerzucam do wolnowara i w nim już ostatecznie odparowują do odpowiedniej konsystencji, też niczego nie dodaje.
Piec daje dodatkowy aromat, a wolnowar gwarancje, że nic się nie przypali.

Raz mąż włożył do pieca w którymś coś jeszcze się żarzyło, skutkiem węgierki przerobione na węgielki! Wyglądały jak zminiaturyzowany brykiet do grilla.
no brzmi dobrze...u mnie jedynie brytfanna i piekarnik.ale też się sprawdza.tym bardziej ze ja lubię takie niedokończone rozgotowane śliwki.
A historia eMa urocza