Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 15:50, 20 gru 2016

AniMa napisał(a)
Jeszcze tak fasolki nie jadłam...puree z groszku i owszem, ale nie na Wigilię U nas puree z ziemniaków z podsmażaną na masełku cebulką... Na nasze święta gotują 3 gospodynie i każda robi po "4 " potrawy....Potem nagle się okazuje że zamiast 12 jest 20....

Kawusia to obowiązkowo...
u nas widzisz tylko na wigilię.zajerankiem.
Poznań robi na wigilię też ziemniaki...Ale gdy mieszkało się choć trochę od jego granic dziwi to niezmiernie.mnie tez
nawigatorka 15:53, 20 gru 2016

April napisał(a)
To wpadłam na podobny pomysł z tą kantówką do choinki oprawionej w donicy. Dałam kantówkę na samym spodzie i na górze- na krzyż, tak żeby nie wystawała z donicy a zarazem żeby się choinka nie chybotała na boki. Było to konieczne bo moje drzewko ma ponad 2,5 metra. Nasypałam piasku do doniczki i nalałam wody, żeby zwiększyć ciężar a zarazem żeby świerk "pił". Ja lubię długo trzymać choinkę.

Ja o przepisy pytać nie będę...nie gotuję...to hobby małżonka

pozdrawiam
o też dobry pomysł.my mielismy chyba z 5 metrową choinkę ale jakoś uroku taka duża nie miała.teraz nie na wielkość a jakość stawiamy.
U nas w kuchni równouprawnienie szczególnie w święta
nawigatorka 15:53, 20 gru 2016

April napisał(a)
To wpadłam na podobny pomysł z tą kantówką do choinki oprawionej w donicy. Dałam kantówkę na samym spodzie i na górze- na krzyż, tak żeby nie wystawała z donicy a zarazem żeby się choinka nie chybotała na boki. Było to konieczne bo moje drzewko ma ponad 2,5 metra. Nasypałam piasku do doniczki i nalałam wody, żeby zwiększyć ciężar a zarazem żeby świerk "pił". Ja lubię długo trzymać choinkę.

Ja o przepisy pytać nie będę...nie gotuję...to hobby małżonka

pozdrawiam
o też dobry pomysł.my mielismy chyba z 5 metrową choinkę ale jakoś uroku taka duża nie miała.teraz nie na wielkość a jakość stawiamy.
U nas w kuchni równouprawnienie szczególnie w święta
16:13, 20 gru 2016
nawigatorka napisał(a)
a już myślałam że nikt takich prostych fan nie robi i nie lubi

mój M to nawet jałowa białą fasolą sie zadowoli bez masła ale szparagowa do niego nie przemawia ....zmorduje jak musi
amelia_b 16:54, 20 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
a już myślałam że nikt takich prostych fan nie robi i nie lubi
a ja pierwsze słyszę o fasoli tak prosto przyrządzone j
nawigatorka 17:20, 20 gru 2016

eee_taam napisał(a)

mój M to nawet jałowa białą fasolą sie zadowoli bez masła ale szparagowa do niego nie przemawia ....zmorduje jak musi
to się przynajmniej wysilać nie musisz.u nas to raczej ja kręcę nosem częściej na takie rzeczy
nawigatorka 17:21, 20 gru 2016

amelia_b napisał(a)
a ja pierwsze słyszę o fasoli tak prosto przyrządzone j
i nic więcej jej nie trzeba
17:27, 20 gru 2016
nawigatorka napisał(a)
to się przynajmniej wysilać nie musisz.u nas to raczej ja kręcę nosem częściej na takie rzeczy

oj tam ....ja tam lubię dobre jedzenie ...najlepiej własnej roboty ...wiec sobie je robię ...bo kto mi lepsze zrobi? ...no mamusia tylko...juz przyjechała ...pierogi sie mrożą ....makaron domowy dziś juz urobiła

gar kuchnia otwarta! a lista potraw zamiast maleć się wydłuża ...dziwne no i kartka zakupowa tez końca nie ma
Pszczelarnia 18:20, 20 gru 2016

Tarta malinowa z malin mrożonych czy świeżych? Bardzo mi się podobają Twoje jadłospisy świąteczne. Jeszcze kartofelki z mleczakami poproszę.

Dziś mnie poważnie skręciło Twoim słowie pisanym. Jest 18.20 jeszcze nic nie jadłam i już to czuję w psychice, w żołądku jeszcze nie.
nawigatorka 19:43, 20 gru 2016

eee_taam napisał(a)

oj tam ....ja tam lubię dobre jedzenie ...najlepiej własnej roboty ...wiec sobie je robię ...bo kto mi lepsze zrobi? ...no mamusia tylko...juz przyjechała ...pierogi sie mrożą ....makaron domowy dziś juz urobiła

gar kuchnia otwarta! a lista potraw zamiast maleć się wydłuża ...dziwne no i kartka zakupowa tez końca nie ma
i ja sama sobie najlepiej zrobię taka skromna jestem choć czasem lubię usiąść i zjeść podane restauracyjne danie.nie powiem.
Ja zakupy wczoraj wszystkie zrobiłam.polecam do robienia listy aplikacje listonick jeśli ktoś nie używa.
Dobrze że w tym roku u mnie spokojnie kulinarnie