Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Sebek 19:19, 19 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
Ciebie zaskoczyć?

Nawet nie wiesz jak łatwo można to zrobić
nawigatorka 19:48, 19 gru 2016

Sebek napisał(a)

Nawet nie wiesz jak łatwo można to zrobić
ok.nie dopytuje
amelia_b 19:55, 19 gru 2016

A ja nie wyobrażam sobie świat bez światełek lista potraw skromna w porównaniu do zeszłorocznej
AniMa 19:56, 19 gru 2016

1 dzień szu-szu, 2 dzień katar, 3 dzień szkolenie...czy Ty wiesz ile to nadrabiania u Ciebie???
Białe choinki, oprocz tego, że piękne, to faktycznie o zaśnieżonych świętach przypominają

ps. jest ci u mnie ocynkwany kociolek, konewka i wanienka która w dawnych czasach za basenik w upaly służyła
Makao_J 20:09, 19 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
ale u mnie skromnie.nie chce dać się nakręcić na jedzenie potraw świątecznych przez tydzień
Grzybowa i barszcz to wiadomo,tartę znacie,kapustę z żurawiną też.do tego pierogi i fasolą Jaś. Na deser sernik i tarta malinowa. Później już w święta indyk,pasztet i pewnie jakaś sałatka...Nic szczegolnego

O kurcze. Większości z tych potraf nie jadłam. Grzybową w tym roku też chcę zrobić - a raczej pieczarkową

Ja robię barszcz, uszka, śledzie w śmietanie (obowiązkowo), ryby smażone czyli karp i jeszcze karpia w potrawce z marchwi i pora w śmietanie chcę zrobić. Jakąś sałatkę i śledzie w oleju i nie pamiętam co jeszcze. Muszę zrobić spore porcje bo w tym roku wznawiamy wigilie u nas czyli moje siostry z rodzinami i moi rodzice będą. Około 10-13 osób.
Ciasto ma zrobić eM z najstarszym synem. Z paczki ale dobre i to.
nawigatorka 20:24, 19 gru 2016

amelia_b napisał(a)
A ja nie wyobrażam sobie świat bez światełek lista potraw skromna w porównaniu do zeszłorocznej
to tak oględnie powiedziawszy i w tym roku nie mam 15 osób na dzień tylko ja daje się troche ugościc
nawigatorka 20:27, 19 gru 2016

AniMa napisał(a)
1 dzień szu-szu, 2 dzień katar, 3 dzień szkolenie...czy Ty wiesz ile to nadrabiania u Ciebie???
Białe choinki, oprocz tego, że piękne, to faktycznie o zaśnieżonych świętach przypominają

ps. jest ci u mnie ocynkwany kociolek, konewka i wanienka która w dawnych czasach za basenik w upaly służyła
serio az tyle?
kompiel w wanience ale to byla łrajda....
konewke mam choc niedużą ale uzywam jej do podlewania donic na zewnatrz latem.
a kociołek...kiedys wpadne na kawę i go od Ciebie wykupie
nawigatorka 20:29, 19 gru 2016

Makao_J napisał(a)

O kurcze. Większości z tych potraf nie jadłam. Grzybową w tym roku też chcę zrobić - a raczej pieczarkową

Ja robię barszcz, uszka, śledzie w śmietanie (obowiązkowo), ryby smażone czyli karp i jeszcze karpia w potrawce z marchwi i pora w śmietanie chcę zrobić. Jakąś sałatkę i śledzie w oleju i nie pamiętam co jeszcze. Muszę zrobić spore porcje bo w tym roku wznawiamy wigilie u nas czyli moje siostry z rodzinami i moi rodzice będą. Około 10-13 osób.
Ciasto ma zrobić eM z najstarszym synem. Z paczki ale dobre i to.

niiiiiieeee no jak pieczarkową? toz to zbeszczeszczenie.... misi byc z grzybów i to i ze świezych i z suszonych i to z całymi kapeluszami.
przywołuję cię do porządku
kiedys duskusja była o danich i to tak zróżnicowane jest... śledz tez pewnie będzie.
Makao_J 20:49, 19 gru 2016

nawigatorka napisał(a)

niiiiiieeee no jak pieczarkową? toz to zbeszczeszczenie.... misi byc z grzybów i to i ze świezych i z suszonych i to z całymi kapeluszami.
przywołuję cię do porządku
kiedys duskusja była o danich i to tak zróżnicowane jest... śledz tez pewnie będzie.

Ooo a dlaczego? Przecież pieczarka to też grzyb
Nie mam tyle suszonych podgrzybków i borowików żeby zrobić tylko z nich grzybową. Zobaczę może dodam coś do pieczarkowej jak zostanie bo do bigosu sporo idzie a jeszcze na Wielkanoc musi mi starczyć.

A skąd Ty teraz świeże bierzesz?
nawigatorka 21:31, 19 gru 2016

Makao_J napisał(a)

Ooo a dlaczego? Przecież pieczarka to też grzyb
Nie mam tyle suszonych podgrzybków i borowików żeby zrobić tylko z nich grzybową. Zobaczę może dodam coś do pieczarkowej jak zostanie bo do bigosu sporo idzie a jeszcze na Wielkanoc musi mi starczyć.

A skąd Ty teraz świeże bierzesz?
odpowiem jako synowa czowieka, którey przez 20 lat produkował pieczarki - to nie grzyb
wystarczy garśc suszonych i mrozone swieże grzyby. nawet w biedronce są ostatnio takie. ja gdy mam swoje świeze grzyby pakuje je bez obróbki do ładnych pojemniczków i czekaja na swieta w zamrażarce. no fakt bigos potrzebuje sporo ale nie pieczarkowa...