Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 13:28, 01 sty 2017

Sebek napisał(a)

U mnie wtedy kłosy zrobiły się sianowate. Po prostu

PS. Wczoraj miałem siedzieć w domu, ale wylądowałem pod Spodkiem - i bardzo się cieszę, ze pożegnałem 2016 tanecznym krokiem
a mi się to podoba.to takie dzikie i naturalne na polskim łąkach.
nawigatorka 13:29, 01 sty 2017

amelia_b napisał(a)
nie wiem jak teraz żyć, Westworld skończyłam
haha.fobre.tex nie wiem jak bo ostatni odcinek House of cards mi został
nawigatorka 13:29, 01 sty 2017

amelia_b napisał(a)
nie wiem jak teraz żyć, Westworld skończyłam
haha.fobre.tex nie wiem jak bo ostatni odcinek House of cards mi został
beata_m 13:35, 01 sty 2017

Hej Asiu fantastycznie oglądało się, efekt Waszej ciężkiej pracy macie klase Kochani!!!!

i tak przeglądając nasuneły mi się pytania właśnie działamy z eM-em nad naszą donicą przytarasową na niewielkiej skarpce, od strony trawnika wychodzi mi jej wysokość w okolicach 80cm i niewielki pasek do zagospodarowania 30-40 cm, powiedz mi proszę jaką wysokość ma Twoja donica z poniższego zdjecia i którą molinie testujesz tutaj?

i jeszcze pytanko o palenisko, rozumiem, że była to ręczna robota eM-a? czy to bylo spawane, skrecane?!
kasia_w 13:55, 01 sty 2017

podglądam i proso mówię. To z Wojsławic może, wiesz które
siakowa 14:04, 01 sty 2017

nawigatorka napisał(a)

Hahaha boska jesteś.
Na polu moliniowego które już chyba polem moliniowego być przestaje
A jakie wysokie ma on same liście? Chyba nie za bardzo co?
nie mam pełnej wielkości smialku bo wszystkie dzielone.Ale te ponad 30 cm będzie miał.
A czemu rezygnujesz z molini? Leżenie w zimie cienprzeraza? Moje całe poletko starczy mimo śniegu który był kilka razy i to ciężkiego śniegu. Hmmmm
nawigatorka 15:40, 01 sty 2017

beata_m napisał(a)

i jeszcze pytanko o palenisko, rozumiem, że była to ręczna robota eM-a? czy to bylo spawane, skrecane?!
tak eMa.jedt spawane.kazdy bok to blachą o grubości 5 mm wysoka chyba na 30 i długą na 150.bsrd,o duże i bardzo ciężkie.dodatkoeo w narożnikach dospawane cztery pręty gdzieś o długości 30 cm tak by palenisko było zakotwione w ziemi idzie nie ruszyło.teraz w środku wyłożone jest jeszcze płytkami chodnikowych więc dodatkowo jest unieruchomione
nawigatorka 15:41, 01 sty 2017

kasia_w napisał(a)
podglądam i proso mówię. To z Wojsławic może, wiesz które
wiem wiem to o dziwnej nazwie...Tylko czy ono nie jest zbyt czerwone jak na nasz ogród?
nawigatorka 15:42, 01 sty 2017

siakowa napisał(a)
nie mam pełnej wielkości smialku bo wszystkie dzielone.Ale te ponad 30 cm będzie miał.
A czemu rezygnujesz z molini? Leżenie w zimie cienprzeraza? Moje całe poletko starczy mimo śniegu który był kilka razy i to ciężkiego śniegu. Hmmmm
moje też stoją na baczność.rezygnuje bo za małe.wogile ich nie widać.docelows wysokość jest ok ale to wysokość kwiatu s liście mikre
Ewik 16:20, 01 sty 2017

Przeczytałam waszą dyskusję o moliniach i rzeczywiście ED ma niskie listki, Molinia KF jest wyższa i dorodniejsza .
Do zeszłego sezonu byłam bardzo zadowolona z molin, nawet dokupiłam ale w tym sezonie wszystkie bez wyjątku latem zachwycały, jesienią też ale potem im więcej deszczu tym gorzej , do tego ciągłe wiatry, garść mokrego śniegu i prawie wszystkie wyległy i sie rozniosły po ogrodzie , wiekszość ścięłam , zresztą rozplenice też .
Z przodu domu większość przesadzam na murek , zobaczymy .
Trzcinnika KF mam i lubię ale bardziej Overdam .
Myślałaś może o trzcinniku krótowłosym ? Same liście ma wyższe i lekko rozłożyste , tylko póżniej zakwita .