Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

polinka 17:25, 30 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
wiem wiem nie jesteś za trzcinnikiem.
śś maja teraz motywację by rosnąć szybciej. na pewno na początki trzcinnik je zakryje

Zle mnie zrozumiałaś Nie pałam miłością do trzcinnika ale mając do wyboru proso a trzcinnik wybieram to drugie Tak czysto teoretycznie przez chwilę zastanawiałam się jakby wysokie miskanty wyglądały z ŚŚ...i wiem, że na takiej wielkie powierzchni jaką masz, byłyby niezwykle efektownym widowiskiem ale przyćmiłyby ŚŚ a wiadomo, że nie o taki efekt Ci chodzi... czasami ciężko przekazać słowem pisanym co mamy na myśli

nawigatorka 17:54, 30 gru 2016

polinka napisał(a)

Zle mnie zrozumiałaś Nie pałam miłością do trzcinnika ale mając do wyboru proso a trzcinnik wybieram to drugie Tak czysto teoretycznie przez chwilę zastanawiałam się jakby wysokie miskanty wyglądały z ŚŚ...i wiem, że na takiej wielkie powierzchni jaką masz, byłyby niezwykle efektownym widowiskiem ale przyćmiłyby ŚŚ a wiadomo, że nie o taki efekt Ci chodzi... czasami ciężko przekazać słowem pisanym co mamy na myśli

to i Tynie Poli źle zrozumiałaś miałam na myśli Twoje ostrzeżenia Na temat rdzy. A nie ogólny stosunek do trzcinnika.
Miskanty odpadają.to ma być dzikie,naturalne,krajowe.miskanty zbyt egzotyczne na tą są.
amelia_b 17:56, 30 gru 2016

nawigatorka napisał(a)
ja bym standardowo dała miedziane i promanal
Asiu zanotowałam a co do trzcinnika też leżał jak spadł mokry śnieg, proso też zreszrą
18:07, 30 gru 2016
nawigatorka napisał(a)

dzieki Olu a może zostać?
włąśnie tego się bałam. dlatego zapytałam. Magnolia ostrzegaa, że zimą taka wysoka molinia będzie leżeć.

snieg masz? tym bardziej doceniam fotkę

rusztowanie na pranie ) mnie tez rozbawiło

co do molinii to ostatnio tez rozwazałam zamianę mojego zebrinusa na molinie ...ale właśnie magnolia potem kokoszka pokazała powalone po śniegu ...a teraz Ola ...i ten obrazek do mnie nie przemawia

doszłam do wniosku ze posadzę mornig lighty ....tylko że ja pola nie myśle osadzać a raptem rzad 6-8 szt ...nie wiem czy całe pole ML by dobrze wyglądało?

nawigatorka 19:44, 30 gru 2016

amelia_b napisał(a)
Asiu zanotowałam a co do trzcinnika też leżał jak spadł mokry śnieg, proso też zreszrą
u mnie trzcinnik stoi.nawet zielony jeszcze miejscami jest
nawigatorka 19:45, 30 gru 2016

eee_taam napisał(a)

rusztowanie na pranie ) mnie tez rozbawiło

co do molinii to ostatnio tez rozwazałam zamianę mojego zebrinusa na molinie ...ale właśnie magnolia potem kokoszka pokazała powalone po śniegu ...a teraz Ola ...i ten obrazek do mnie nie przemawia

doszłam do wniosku ze posadzę mornig lighty ....tylko że ja pola nie myśle osadzać a raptem rzad 6-8 szt ...nie wiem czy całe pole ML by dobrze wyglądało?

molinie piękne są i na kilka sztuk bym się skusiła nawet jakby lezalymiskanty odpadają zbyt formalne są nie ptaki efekt chodzi
anna_t 19:49, 30 gru 2016

wysokością to pewnie rozplenice idealne? tylko szkoda że ruszają późno.
nawigatorka 21:02, 30 gru 2016

anna_t napisał(a)
wysokością to pewnie rozplenice idealne? tylko szkoda że ruszają późno.
jedynie te wyższe. ale też ich nie widze...
siakowa 21:17, 30 gru 2016

a smiałek ? że tak niesmiało zapytam u mnie jeszcze zieony szybko rusza, nic sie go nie ima no niby poza rdzą ale u mnie jakoś nie poszło po całości
np
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/0c/db/a5/0cdba5137154c2a5c465b3134813d47e.jpg

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/ed/7f/f6/ed7ff6fa58ae437af618e4d731adf13b.jpg

ps- a tak naprawde nie jestm w temacie i nie wiem gdzie to chcesz sadzić sorry
Madzenka 22:19, 30 gru 2016

Ja się nie wypowiadam bo jakoś nie czyję ani molini ani trzcinników pod Twoimi świdośliwami . Jakos trzcinnik KF prawie mi sie wzrostem z miskantami kojarzy i dlatego uwazam ze jest za wysoki. Ale nie do końca wiem co sie w Twojej głowie kołacze, ale pewnie będzie pieknie

Stylowe masz suszarki na pranie Bogu dzieki, ze inni takiej wyobrazni nie maja. Nie zniosłabym kopiowania naszych pomysłow ogrodowych na masową skalę u sąsiadów. Juz mi wystarcza wisnie umbraculifera na kazdym kroku.... Na szczęscie na stawianie " Lidla " i suszarki na pranie nie kazdy się odważny

Buziaki Noworoczne Asiu, bo nie wiem czy jutro sie na O pojawię