Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 13:53, 23 lip 2015

Toszka napisał(a)
Wypisałam swoje spostrzeżenia o "trawkach" na podstawie nie jednego sezonu, a 5. Świeżo posadzony FC nawet ci nie wystartował.... na razie jest w bloku Zaczekaj 3-4 sezony, a sama zobaczysz jaka jest różnica w kondycji tego carexa. Nie strzyż na wiosnę, zostaw. W maju lekko wygrab grabkami i niech czupryna się rozkłada na boki i zwisa. To dopiero jest urok tego typu traw.

Jeśli ziemia ci w donicy namaka aż tak to mam pytanie - tam jest dno?
Na spód było nasypać warstwę keramzytu jako drenaż.

O jakim moim FC piszesz który mi nie wystartował? Ja swoje trawy mam też od kilku lat nie od sezonu czy dwóch.... Nie strzelam tez na wiosnę- skąd takie założenia?
Ziemia w donicy namaka bo były ulewy a ścianki powinny być murowane (tak mam z drugiej strony domu) drenazem jest piach pod nimi i w nich donpowiedzenia wysokości - ziemia jest tylko w wierzchniej warstwie.
nawigatorka 13:55, 23 lip 2015

Ensata napisał(a)
Mówisz, masz, do wyboru, koloru. Mam, jakość polecam http://www.bizzarto.com/#/0

Wiem ze z cenami to różnie bywa ale podpowiedź jakich kwot można się u nich spodziewać-co bym w salonie nie zaszła...
siakowa 14:00, 23 lip 2015

nawigatorka napisał(a)

Lato dla ogrodu.zima dla domu i planów ogrodowych.ale jak M powie kupujemy sofę musze być przygotowana

no tak własnie, ale tak jak móisz takich okazji nie można przegapic
lindsay80 14:12, 23 lip 2015

nawigatorka napisał(a)

Lato dla ogrodu.zima dla domu i planów ogrodowych.ale jak M powie kupujemy sofę musze być przygotowana

Ja mam dokładnie taki sam podział zadań i planów w cyklu rocznym.
Toszka 14:18, 23 lip 2015

nawigatorka napisał(a)

O jakim moim FC piszesz który mi nie wystartował? Ja swoje trawy mam też od kilku lat nie od sezonu czy dwóch.... Nie strzelam tez na wiosnę- skąd takie założenia?
Ziemia w donicy namaka bo były ulewy a ścianki powinny być murowane (tak mam z drugiej strony domu) drenazem jest piach pod nimi i w nich donpowiedzenia wysokości - ziemia jest tylko w wierzchniej warstwie.

Moja Droga, spokojnie Pisałaś, że FC masz w złej kondycji na wiosnę. To nasunęło mi wniosek, że młoda/niedawno sadzona. Trzeba wspólnie znaleźć przyczynę takiego stanu rzeczy, bo u mnie po zimie najlepiej wyglądają właśnie FC i BronzeF. Mam przeczucie, że w tej donicy zwisające niemal do ziemi FC mogą cię najbardziej zachwycić (i zasłonić beton)
nawigatorka 14:27, 23 lip 2015

Toszka napisał(a)

Moja Droga, spokojnie Pisałaś, że FC masz w złej kondycji na wiosnę. To nasunęło mi wniosek, że młoda/niedawno sadzona. Trzeba wspólnie znaleźć przyczynę takiego stanu rzeczy, bo u mnie po zimie najlepiej wyglądają właśnie FC i BronzeF. Mam przeczucie, że w tej donicy zwisające niemal do ziemi FC mogą cię najbardziej zachwycić (i zasłonić beton)

Ale jestem spokojna bez obaw.tylko nie wiedziałam skąd takie wnioski. A beton jeśli nie w tym roku to w przyszłym będzie wymieniony na mury-z przyczyn nie tylko estetycznych ale i praktyczne-bezpiecznych.
Już powoli układa mi się ta rabata w glowie tylko zastanawiam się jeszcze jakie twawy widziałabys z jarzmiankami- nie wiem czy na tej rabacie czy innej ale ogólnie?
siakowa 14:27, 23 lip 2015

Toszka wrzuć jakies zdjęcie Twoich FC!!!
nawigatorka 14:27, 23 lip 2015

lindsay80 napisał(a)

Ja mam dokładnie taki sam podział zadań i planów w cyklu rocznym.

siakowa 14:28, 23 lip 2015

a pamietasz z Ch. Flower zdjęcie hakone jarzmianki i łubina? boskie wiec moze hakone?
nawigatorka 14:29, 23 lip 2015

siakowa napisał(a)
Toszka wrzuć jakies zdjęcie Twoich FC!!!

No właśnie może ja nie dostrzegam w moich piękna prostu