Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 14:32, 21 lut 2017

leon60 napisał(a)

można a nawet trzeba z 5-8cm od ziemi będzie ok
o proszę. Olka popiera
a sama już ciełaś?
leon60 14:36, 21 lut 2017

nawigatorka napisał(a)
o proszę. Olka popiera
a sama już ciełaś?

ścięłam tylko w donicy pod bukiem, na rabaty nie da się wejść...
Makao_J 14:36, 21 lut 2017

nawigatorka napisał(a)

zawsze rozkładam. jak przekopywać jak tam kora lezy itp. kłade i się rozpuszcza. tylko przez 6 miesięcy udaje, że nie widze tego
ostatni raz robiłam tak dwa lata temu chyba.
kompost tez mam ale moje dwa wielkie kompostowniki to nic w porównaniu do potrzeb. dodaje go raczej do sadzonych drzew.
z obornikiem robiłam tak instynktownie. a jak ucieszyłam się gdy oglądając Maję u Pszczółki mówiły, że tak robi się w angielskich ogrodach. nie wiem czy na jesień ale sie ściółkuje obornikiem własnie

No to dobrze. Kompostownika nie mam gdzie zrobić. Kompostowni nie mam w okolicy i muszę kombinować a tak to będzie łatwiej choć śmierdząco.
amelia_b 14:45, 21 lut 2017

nawigatorka napisał(a)

a tez widziałam. ładne. lubie sukulenty. dziś miałam chęć na wianek wielkanocny może zrobie bo wszystko na niego mam a pomysł od roku w glowie. prosty jak zawsze ostatnio u mnie.
zgadnij co dzis z niezapominajką zrobiłam niebawem bedzie
ja nie mam ochoty na wianki, ale na żywy obraz nad kanapą już tak, muszę coś zamiast gałęzi powiesić, bo nadal wisi i marzy mi się grafika/obraz z liściem monstery, mam ją w pracy to jak sobie jednego liścia zawinę to nikt nie zauważy, tylko odbić trzeba będzie na płótniena niezapominajki czekam z niecierpliwością a udało się?
nawigatorka 14:48, 21 lut 2017

leon60 napisał(a)

ścięłam tylko w donicy pod bukiem, na rabaty nie da się wejść...
o tej własnie myślałam
nawigatorka 14:48, 21 lut 2017

Makao_J napisał(a)

No to dobrze. Kompostownika nie mam gdzie zrobić. Kompostowni nie mam w okolicy i muszę kombinować a tak to będzie łatwiej choć śmierdząco.
ale ciepło
leon60 14:50, 21 lut 2017

nawigatorka napisał(a)
o tej własnie myślałam

Kochana to raptem 10 sztuk żadna robota tylko kupa siana.
Jak przeschnie pewnie za tydzień ostro idę ciąć seslerie i molinie.
nawigatorka 14:50, 21 lut 2017

amelia_b napisał(a)
ja nie mam ochoty na wianki, ale na żywy obraz nad kanapą już tak, muszę coś zamiast gałęzi powiesić, bo nadal wisi i marzy mi się grafika/obraz z liściem monstery, mam ją w pracy to jak sobie jednego liścia zawinę to nikt nie zauważy, tylko odbić trzeba będzie na płótniena niezapominajki czekam z niecierpliwością a udało się?
brzmi intrygująco ciekawe co wykombinujesz sama stwierdzisz czy się udalo musze obfocic i niebawem pewnie wstawię
ren133 14:54, 21 lut 2017

nawigatorka napisał(a)

zawsze rozkładam. jak przekopywać jak tam kora lezy itp. kłade i się rozpuszcza. tylko przez 6 miesięcy udaje, że nie widze tego
ostatni raz robiłam tak dwa lata temu chyba.
kompost tez mam ale moje dwa wielkie kompostowniki to nic w porównaniu do potrzeb. dodaje go raczej do sadzonych drzew.
z obornikiem robiłam tak instynktownie. a jak ucieszyłam się gdy oglądając Maję u Pszczółki mówiły, że tak robi się w angielskich ogrodach. nie wiem czy na jesień ale sie ściółkuje obornikiem własnie

Ja właśnie tak zrobiłam (za Twoją radą) na kilku rabat rozrzuciłam jesienią obornik i kompost ... nieciekawie to teraz wygląda jak śnieg stopniał ... ale myślę, że jakoś to rozgarnę i będzie git
nawigatorka 15:28, 21 lut 2017

leon60 napisał(a)

Kochana to raptem 10 sztuk żadna robota tylko kupa siana.
Jak przeschnie pewnie za tydzień ostro idę ciąć seslerie i molinie.
ja tez jeszcze mam molinie i hortki chce zacząć