Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

beata_m 23:15, 11 mar 2017

Asia no niesamowite te Twoje graby, a ja wlasnie pomysłem na wielopniowe Renia mnie zaraziła zostawiłam sobie miejsce przy tarasie na nie super!!! glupie pytanie ... to już czas na sadzenie, tych Twoich chyba nie mozna nazwac, ze to wersja z "gołym korzeniem"?
nawigatorka 07:49, 12 mar 2017

ren133 napisał(a)
A czemu nie moze być lawenda?
moze być musi byc
nawigatorka 07:51, 12 mar 2017

jankosia napisał(a)
Może zastrzelisz ale i tak zapytam A nie przewidujesz jeszcze jednego graba? W donicę pod grabami i mniej więcej między jedną a drugą sztuką? Bo dywan z tego czy tamtego to już szczegół jak te cebulowe co je w radości rozdeptywałaś ale te graby nie wyglądają jak drzewo wielopniowe... Wiem że bliżej się nie dało bo obserwowałam akcję "sadzenie" to i gabaryty bryły korzeniowej wiem jakie były Wy to jednak niezwyciężeni jesteście Zazdroszczę ci tego zapału, bo mnie dzisiaj leń jakiś dopadł. Co prawda kilkanaście taczek bylin i tak poszło na kompostownik, ale i tak jakoś leniwe to wszystko dzisiaj było
nie wyglądają ale będą nie przewiduje. Miał być ale w innym miejscu jeszcze jeden. Ale przy tych gabarytach to nie ma sensu
nawigatorka 07:53, 12 mar 2017

beata_m napisał(a)
Asia no niesamowite te Twoje graby, a ja wlasnie pomysłem na wielopniowe Renia mnie zaraziła zostawiłam sobie miejsce przy tarasie na nie super!!! glupie pytanie ... to już czas na sadzenie, tych Twoich chyba nie mozna nazwac, ze to wersja z "gołym korzeniem"?
czas na sadzenie z gołym korzeniem najwłaściwszy. Gdzieś do połowy kwietnia zazwyczaj trwa
Kacha123 08:03, 12 mar 2017

Powoli zgłębiam zaległości. Akcja grabowa niesamowita! Pięknie będzie!
ren133 08:59, 12 mar 2017

nawigatorka napisał(a)
moze być musi byc

ale chodzi mi o większa ilość ... tam przy grabie właśnie
nawigatorka 09:15, 12 mar 2017

Kacha123 napisał(a)
Powoli zgłębiam zaległości. Akcja grabowa niesamowita! Pięknie będzie!
dzieki za wiarę
nawigatorka 09:16, 12 mar 2017

ren133 napisał(a)

ale chodzi mi o większa ilość ... tam przy grabie właśnie
moge dosadzić śle jedynie maleńkie sadzonki i tylko do połowy bo dalej jest grab i dziwnie by to wyglądało. Największy kłopot mam z dolnym pietrem
AniMa 08:09, 13 mar 2017

Nie chcę mącić, ale może zamiast seslerii i molinii. do obu tych donic dać trawkę, która będzie się trochę jakby przelewać - np. Beatles????
Ewentualnie w obie dać jeden rodzaj trawy.....
nawigatorka 08:47, 13 mar 2017

AniMa napisał(a)
Nie chcę mącić, ale może zamiast seslerii i molinii. do obu tych donic dać trawkę, która będzie się trochę jakby przelewać - np. Beatles????
Ewentualnie w obie dać jeden rodzaj trawy.....
mąc mąć to oczywiście dobry pomysł ale nie chce dodawać nowych gatunków a jedynie użyć takie które rosną w okolicy. A nad przewieszeniem myśle o irdze...