Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 22:31, 25 maj 2017

eee_taam napisał(a)

takie widoki znam tez w plewniku mi czas szybko ucieka bo z przeciagami rabaty obsadziłam prorokuje 3 sezony plewnikowania ...w trzecim odsapniesz

PS. sory ze nie mam dobrych wiadomosci ...zycie
ja optymistka jestem i więcej jak ten sezon nie przwiduje sorry ale mało kiedy ud]fam innym bardziej niż sobie
nawigatorka 22:34, 25 maj 2017

AngelikaX napisał(a)

Jak Cię to pocieszy, to zanim się wprowadziliśmy, na czas budowy u nas zielsko tak się rozpanoszyło, że osty miały po 1,5m - nawet nie zdawałam sobie sprawy, że chwaściory mogą takich rozmiarów urosnąc....

Z wodą nie pomogę, bo nie mam na ten temat bladego pojęcia... ale zapewne temat zgłębisz i się nie obejrzymy a szczeki będziemy zbierać
u nas lebioda miała dwa metry a inne chwasty... szkoda gadać. ale kupilismy ziemię która od kilkunasty jak nie kilkudziesieciu lat była łaką. trawy sięgały po pachy. wszystko zostało wytalerzowane, przeorane, zbronowane i recznie zgrabione. nawet deweloperskie domki lepiej oczysczony teren maja.
nawigatorka 22:34, 25 maj 2017

iwka napisał(a)
Asia, pokażesz przy okazji jak wyglądają cisy ?
co tu pokazywac. żółkną. ale zrobie fotkę
nawigatorka 22:36, 25 maj 2017

eee_taam napisał(a)
a chciałam zapytać o twoja seslerie ta wczesnie kwitnaca ...w jakim jest teraz stanie ? pokarzesz?

ja swoja wygoliłam na łyso ...bo sie rozłożyła jak paw na rabate kepa w srodku ma duzo zgniłych kłosów.....zastanawiam sie czy ja lubie ? sezon 3 u mnie i nijak mi do koncepcji nie pasuje ( fotek brak ...nie mam checi badziewia uwieczniac )
sadleriana? zrobie jutro. ja swojej nie cięłam wiosna tylko jesienią i ma kilka suchych źdźbeł. ale mam zamiar ciać ja teraz dwa razy. gdy przekwitnie towarzyszaca jej sząłwia i na wiosne jeszcze raz. a jaka Ty masz?
Sebek 22:41, 25 maj 2017

Plewienia takich powierzchni współczuje... na szczęście możesz tam spokojnie wejść i haczkować, ja u siebie to na jednej nodze staje, a druga wiszę nad roślinami

Może to mało dekoracyjne, ale wyplewione miejsca skoszona trawa ściel gdzieś na 3-4 cm,wtedy przez dłuższy czas masz luz.
nawigatorka 22:46, 25 maj 2017

Sebek napisał(a)
Plewienia takich powierzchni współczuje... na szczęście możesz tam spokojnie wejść i haczkować, ja u siebie to na jednej nodze staje, a druga wiszę nad roślinami

Może to mało dekoracyjne, ale wyplewione miejsca skoszona trawa ściel gdzieś na 3-4 cm,wtedy przez dłuższy czas masz luz.
no nie ogę bo mam ściólkę. tylo na ten fragment z fotki zabrakło
trawę uzywam od lat tylko u mnie zapotrzbowanie większe niz produkcja i w zeszłym roku miałam trzcinnika w trawie. teraz już nie chce. daje ja pod zywopłoty
Luki 22:46, 25 maj 2017

Kurcze martwią mnie te wasze Cisy, chociaż moje posadzone w przewiewie niestety w większości padły po zimie, w osłoniętym miejscu nic nie tknięte. Kto by wiedział, że taki oszust ze sprzedawcy Chociaż moje po posadzeniu też kolor straciły, a później się pozbierały.

Oglądałem ostatnio w szkółce te tawułki brzozolistne i muszę stwierdzić, że to przepiękna roślinka, chyba zamienię berberysy na tą tawułkę
iwka 22:49, 25 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
co tu pokazywac. żółkną. ale zrobie fotkę
no moje też zółkną, ale mają nowe przyrosty, może dadzą radę, Jutro będę cieniować.
nawigatorka 22:52, 25 maj 2017

Luki napisał(a)
Kurcze martwią mnie te wasze Cisy, chociaż moje posadzone w przewiewie niestety w większości padły po zimie, w osłoniętym miejscu nic nie tknięte. Kto by wiedział, że taki oszust ze sprzedawcy Chociaż moje po posadzeniu też kolor straciły, a później się pozbierały.

Oglądałem ostatnio w szkółce te tawułki brzozolistne i muszę stwierdzić, że to przepiękna roślinka, chyba zamienię berberysy na tą tawułkę
zmiana koloru ok ale zółkniecie i utrata igieł to co innego...a sadziliśmy już o siebie 1,5 metrowe cisy bez ziemi i było ok... zobaczymy co się da zrobic.
tawuła piękna jest. Marta mi poleciła. u mnie to odmiana mniejsza Tor
nawigatorka 22:53, 25 maj 2017

iwka napisał(a)
no moje też zółkną, ale mają nowe przyrosty, może dadzą radę, Jutro będę cieniować.
moje nie maja niestety