Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

AnkaK 00:02, 04 cze 2017

Wdycham do Twoich grabów i lawend zwłaszcza. Do murków również i parę innych rzeczy by się znalazło. Twoja lawenda zachwyca tym bardziej, że wszędzie pogrom w tym roku. U mnie półpogrom, bo połowa żyje, a druga licha.
Grabiszony rzeczywiście takie małe sadziłaś?
nawigatorka 00:18, 04 cze 2017

AnkaK napisał(a)
Wdycham do Twoich grabów i lawend zwłaszcza. Do murków również i parę innych rzeczy by się znalazło. Twoja lawenda zachwyca tym bardziej, że wszędzie pogrom w tym roku. U mnie półpogrom, bo połowa żyje, a druga licha.
Grabiszony rzeczywiście takie małe sadziłaś?
lawendy odpukać są piekne mimo tego ze donica to nie najłatwiejsze miejsce do zimowania. Ale ma już kilka lat.
Maleńkie bardzo były. W pierwszym roku nie urosły nic w drugim troszke a później to już nie wiem kiedy. Mam jeszcze kilka niższych miejsc ale to kwestia czasu
Kacha123 07:07, 04 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
witaj weekendowa Kasiu wiesz ze kojarzysz mi się z niedzielnymi porankami? A już telefon chciał napisac piraniami

Zgodnie ze skojarzeniem przybyłam Rozpieszczasz ostatnio fotkami, ale tak mi rób! Ja tam wierzyłam w Twoje trzcinniki i widziałam je nawet wtedy, gdy jeszcze nie było ich widać
Piranią chciałabym być w stosunku do pewnego pana zza płotu, ale czy mi się uda?
nawigatorka 07:58, 04 cze 2017

Kacha123 napisał(a)

Zgodnie ze skojarzeniem przybyłam Rozpieszczasz ostatnio fotkami, ale tak mi rób! Ja tam wierzyłam w Twoje trzcinniki i widziałam je nawet wtedy, gdy jeszcze nie było ich widać
Piranią chciałabym być w stosunku do pewnego pana zza płotu, ale czy mi się uda?
ni wlasnie nie wiem czy nie za często ale skoro tobie fotki dla siebie to już wstawiętrzcinniki jeszcze maleńkie takie oznaki życia jak kwiaty dają nadzieje ze będzie Ok.
Ostrz zęby na zaplocie jak trzeba
Johanka77 09:21, 04 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
Miał być dzień cięcia ale czasu na wszystko dziś zabraknie. Zatem jedynie graby w tym żywopłot i trochę Cisy obcięte. Kto tyle tego nasadził za to już wiem ze nożyce elektryczne od Mikołaja must have busz straszny się zrobił. Kto by pomyślał te niespełna cztery lata temu ze z sadzonek wielkości szczoteczki do zębów takie kolosy porosną na liscie nie patrzymy. Ja się szanuje za dwa dni zaschna z grubsza zebrałam

Dostałam na 40-kę piłę do żywopłotu. Tak się ucieszyłam! Co prawda u mnie jeszcze wszystko małe ale za 4 lata jak znalazł
nawigatorka 09:36, 04 cze 2017

Johanka77 napisał(a)

Dostałam na 40-kę piłę do żywopłotu. Tak się ucieszyłam! Co prawda u mnie jeszcze wszystko małe ale za 4 lata jak znalazł
ale gwarancja Ci minie u mnie do 40stki żywopłot działkę by zarósł
Johanka77 09:45, 04 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
ale gwarancja Ci minie u mnie do 40stki żywopłot działkę by zarósł

Gwarancja przedłużona
A pierwszy trening już za rok.
AnkaK 10:16, 04 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
lawendy odpukać są piekne mimo tego ze donica to nie najłatwiejsze miejsce do zimowania. Ale ma już kilka lat.
Maleńkie bardzo były. W pierwszym roku nie urosły nic w drugim troszke a później to już nie wiem kiedy. Mam jeszcze kilka niższych miejsc ale to kwestia czasu

Czyli i dla moich jest nadzieja
Masz pod nimi nawadnianie? Tniesz 3 razy w sezonie? Jakieś szczególne nawozy? Sorry, że dręczę, ale moje patyki muszą szybko chociaż do 1 m podskoczyć
Johanka77 10:25, 04 cze 2017

nawigatorka napisał(a)

sprawdza się doskonale i za kilka dni będzie wlasnie tak wyglądać

Wracając do tej rabaty, miałaś na to jakiś plan? Jak gęsto są te szałwie i jak dużo ich jest?
Bo wyglądają na bardzo silne wypełniacze, ale w sumie to szałwia się rozrasta.

Ja między buksami i carexami mam jakieś 40cm i zastanawiam się, czy jak wepchnę po jednej szałwii pomiędzy, to będzie dobrze?

BTW - co to za odmiana szałwii?
jazzy 11:25, 04 cze 2017

nawigatorka napisał(a)
Super ławki! Bardzo oryginalne. Zdjęcia wieczorne klimatyczne bardzo