Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 10:17, 14 paź 2015

Madzenka napisał(a)
U mnie trudno nazwać to co z nieba spadało - deszczem.... Raczej mżawka... Nawoz jesienny za rok sypne....

Marzeno Twoj ogrod juz dojrzaly wiec i bez nawozu sobie doskonale poradzi i na wiosne bedzie i tak zachwycal
nawigatorka 10:19, 14 paź 2015

ivo napisał(a)
No ja czekam na 300 sadzonek. Poniosło mnie jak zobaczyłam na piątek 20 stopni ciepła

To na kostki pod wisniami? Widze ze tesz masz jeszcze sporo roboty tej jesieni.
Ja takie ilosci sadzilam.w ubieglym roku.teraz tylko jedna obwodka pod lipa dla symetri potrzebna.

Licze na te 20 stopni
amelia_b 10:20, 14 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Wafelka w nocy?
ja często w nocy podjadam, jak w dzień nie mam kiedy
Magda70 10:27, 14 paź 2015

nawigatorka napisał(a)
Napiszcie jak to widzicie: czy zakonczenie ukladania plyt na tym etapie wyglada nienaturalnie? Widok z dalszej perspektywy

Fajnie! Ja bym chyba nic nie zmieniała... Kolor wyszedł fajny...aczkolwiek nie wiem czy nie wolałabym troszkę ciemniejszego. Ale bosko jest...musze się jutro za kule wziąć...muszę..bo potem szybciej za ściane się wezmę
Magda70 10:31, 14 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Serce mi sie cieszy na takie mile slowa zaraz zredagowany je i.podesle instrukcje.

Coś modyfikowałaś w instrukcji Łukasza?? Pewnie znając życie i Ciebie to taaa....więc napisz mi proszę co
ivo 10:33, 14 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

To na kostki pod wisniami? Widze ze tesz masz jeszcze sporo roboty tej jesieni.
Ja takie ilosci sadzilam.w ubieglym roku.teraz tylko jedna obwodka pod lipa dla symetri potrzebna.

Licze na te 20 stopni

Oczywiście że na kostki i już się nie mogę doczekać. Zamówiłam takie malutkie na efekt trzeba będzie poczekać no ale cóż nie można mieć od razu wszystkiego. Aha i fajne masz te donice z sansevierą - to mój ulubiony doniczkowy kwiat tez mam cyknę na czasie fotke.
kasia_w 10:36, 14 paź 2015

nawigatorka napisał(a)
czytam, ze i u Was dzisiaj włada leń - czuje się więc usprawiedliwiona za to okna umyłam (cześćiowo)

w końcu deszcze rozpuszczą mój sobotni nawóz jesienny. jeszcze trochę prac muszę zdązyć zrobić tej jesieni więc po deszczach czekam na poprawę pogody: w planie kilka Serbów, kawałek trawnika i może coś z wgłębnika tylko M nie ma motywacji

własnie sprawdziałm moją długoterminowa pogodę i wg niej ma być już coraz cieplej a powrót temperatur poniżej 10 stopni w dzień dopiero po połowie listopada.. mogłoby tak byc

Hmmm...zastanawim się, jak eMa zmotywować
Ja zwykle robię tak- biorę się sama do jakiejś cięższej roboty, typu zdzieranie darni i mocno przy tym sapię
Zwykle M leci z pomocą, a jak już się rozkręci, to skończy robotę elegancko. Nie szczędzę przy tym pochwał
To taka mała manipulacja, ale przezcież jestem kobietą niezbyt wielką, a on to kawał chłopa
nawigatorka 10:38, 14 paź 2015

amelia_b napisał(a)
ja często w nocy podjadam, jak w dzień nie mam kiedy

No to jestes usprawiedliwona
ivo 10:40, 14 paź 2015

kasia_w napisał(a)

Hmmm...zastanawim się, jak eMa zmotywować
Ja zwykle robię tak- biorę się sama do jakiejś cięższej roboty, typu zdzieranie darni i mocno przy tym sapię
Zwykle M leci z pomocą, a jak już się rozkręci, to skończy robotę elegancko. Nie szczędzę przy tym pochwał
To taka mała manipulacja, ale przezcież jestem kobietą niezbyt wielką, a on to kawał chłopa

Skąds to znam Też stosuje ten trik z sapaniem i postękiwaniem hehehe
nawigatorka 10:41, 14 paź 2015

Magda70 napisał(a)

Coś modyfikowałaś w instrukcji Łukasza?? Pewnie znając życie i Ciebie to taaa....więc napisz mi proszę co

Podesle niebawem.oczywiscie ze zmienialam. I proporcje mieszanki i technike nakladania prob testowych bylo wiele.
Chcialam uzyskac elekt jaknego betonu dlatego dodawalam biala fuge do mieszanki.a i tak wydaje mi sie dosc ciemna.mozesz dodac czarnej lub szarej fugi to pewnie bedzie ciemnejszy kolor.