Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

magnolia 13:37, 06 lis 2015

Jagodaa napisał(a)

a wiesz, że ja się też obudziłam z ciężką głową i jakoś tak w ogóle mi trudno się było roześmiać, a teraz z radości śmieję się w głos zgłoszę się

w sumie to się przyznam, że zawsze marzyłam o Twojej radzie, ale głupio mi było Cię zaczepić...

zaczepiaj,jak mogę, to pomogę. Tylko czasem nie daje rady, po prostu nie mam kiedy pomysleć.
magnolia 13:42, 06 lis 2015

nawigatorka napisał(a)

Magnolio dziekuje ze Ci sie chcialo i narysowac to dla mnie i przybyc dzis dzis do mnie. Powiedz jeszcze czym sa nieopisane kolka pomiedzy anabelkami? Jezowki wlasnie? Swoja droga to pierwszy rysunek dotyczacy mojego ogrodu z reki profesjonalisty.wydrukuje i bede kontemplowac by pozniej dobrze zrealizowac. Miejsca mam tam sporo wiec o to bym sie nie martwila.

Wracajac do miskantow wole niekwitnace wiec pewnie gracki by zostaly.ale czy powinny rosnac bardzo gesto i tworzyc sciane czy raczej swobodniej?

nie - kółka gołe to mogą być te tawuły brzozolistne, chyba że wolisz coś innego.
Jeżówki to w plamach bardziej- zamiast części rosplenic.
Joasiu ale wiesz- bierz co Ci odpowiada,ja się nie będę gniewać.
Zwykła porada.

ja bym z miskantów ścianę zrobiła chętnie, a dopiero przed nimi dzieje się coś innego, nie w pasmowym układzie. Co ok 70 cm je sadź, odsuń od serbów, żeby im nie wyjadły i nie wypiły wszystkiego. O kwiatnących myslałam żeby kolor tam dodać na jesień, ale same kępy tez bedą super
magnolia 13:43, 06 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Magnolio czy moge w razie pytan pisac do Ciebie z prosba o rade? Postaram sie nie meczyc Cie zanadto,ale to Ty jestes autorka mojego ogrodowego faworyta na forum i nie pisze tego z grzecznosci.

Gdybys czasem wseod watkow forum zblądzila to zapraszam czesciej bede zaszczycona

jak tylko będę miała moment, pomogę,pewnie
nawigatorka 13:48, 06 lis 2015

magnolia napisał(a)

nie - kółka gołe to mogą być te tawuły brzozolistne, chyba że wolisz coś innego.
Jeżówki to w plamach bardziej- zamiast części rosplenic.
Joasiu ale wiesz- bierz co Ci odpowiada,ja się nie będę gniewać.
Zwykła porada.

ja bym z miskantów ścianę zrobiła chętnie, a dopiero przed nimi dzieje się coś innego, nie w pasmowym układzie. Co ok 70 cm je sadź, odsuń od serbów, żeby im nie wyjadły i nie wypiły wszystkiego. O kwiatnących myslałam żeby kolor tam dodać na jesień, ale same kępy tez bedą super

Ok juz wszystko rozumiem.nie wiem tylko czy hortki i jezowki obok siebie to nie byloby dla mnie za duzo ale moze rozrysuje tak by bezposredni obok.siebie nie byly.a jesli nie to dam je na inna rabate, tez trawiasta

Na krzewach sie nie znam.tawule obadam jakbys miala.jeszcze jakies zastepniki to chetnie sie doksztalce

A i co najwazniejsze poza podziekowaniem-podoba mi sie

Buziaki i usciki przesylam

Uffff
magnolia 13:54, 06 lis 2015

juz muszę się skupić na robocie, ale jak mi coś wpadnie, napiszę.
Ja też bym wolała jeżówki gdzie indziej, ewentualnie je tylko jako 'kapniecia', akcenty
India 13:55, 06 lis 2015

patrzyłam czy w "mojej" szkółce mają jeżówki, mają ale cena 13-15zł, troche mi sie dużo wydaje, czy sie mylę?
nawigatorka 14:01, 06 lis 2015

W ramach przerywnika - Ja tu w nerwach a za moim plotem (sorry ze zza szyby)

India 14:09, 06 lis 2015

to u sąsiada? czy to Twoje?
ren133 14:11, 06 lis 2015

magnolia napisał(a)

no właśnie tak myślę, ale sie nie upieram
Jagoda- marzysz o zawilcach wielkokwiatowych?- przypomnij mi wiosna, podzielę się

A te zawilce wielkokwiatowe kupuje się normalnie na wiosnę czy trzeba posadzić już jesienią żeby kwitły na wiosnę? Śliczne są u motylka
nawigatorka 14:25, 06 lis 2015

India napisał(a)
to u sąsiada? czy to Twoje?

U sasiada.u mnie tylko dwie na tylach dzialki ciete byly na wiosne.a te u sasiada bardzo nam smiecily delikatnie mowiac i byly sporym zagrożeniem i 15 sztuk przez to wylatuje.zmienia sie warunki swietlne u mnie