Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

kasia_w 12:23, 06 lis 2015

no to koniecznie T.S.Smitha pooglądaj
nawigatorka 12:24, 06 lis 2015

Ciekawa ta tawuja.dlatego cenie Cie Magnolio ze to ze zaczynam dostrzecac rosliny niebanalne,dla mnie nieznane na ktore wczesniej bym nie spojrzala.
nawigatorka 12:24, 06 lis 2015

kasia_w napisał(a)
no to koniecznie T.S.Smitha pooglądaj

Pewnie nawet go kojarze ale nazwisk nie spamietuje ale na razie rozdygotana jestem
bdan 12:27, 06 lis 2015

magnolia napisał(a)

No to juz teraz warto zrobic takie założenie i

Też takie myśli miałam, żeby trochę spróbować całościowo to ogarniać, bo jednak przestrzeń jest dosyć duża

nawigatorka 12:36, 06 lis 2015

bdan napisał(a)

Też takie myśli miałam, żeby trochę spróbować całościowo to ogarniać, bo jednak przestrzeń jest dosyć duża

Założenie zatem jest
magnolia 12:47, 06 lis 2015

to przy założeniu takim, które jest , ja bym tam nie dawała jeżówek- za delikatne w odbiorze jednak.
serby, potem miskant- ja bym dała zielony - gracek lub może z mocnymi kwiatami- maleparthus ( chyba że nie lubisz), potem hortki duzymi plamami, w przerwach coś innego, bardziej na wiosnę- może właśnie tawułę, przed hortki niższa trawa- roslpl hamlen/ lub coś innego niewysokiego. Kłosownica- trochę jest z nią roboty i dośc wysoka potrafi byc do Anabelek.
Molinie -jak masz na nie plan w duzych ilościach gdzieś indziej, to już chyba odpuśc
magnolia 12:50, 06 lis 2015

jak będa nasadzenia - łany przed rabatą to bym jej nie dzieliła na części zmianami nasadzeń, a żeby nie było monotonnie , to lepiej właśnie jakies piętro zrobić z grup,po 2, po 3, czasem nawet 5-6 szt- myslę tu o Anabelkach i miedzy nimi tawułach lub innych krzewach
nawigatorka 12:51, 06 lis 2015

Czyli prawa strona rysunku z grackami ok.mnie to cieszy bo gracki juz na ten cel mam w innym miejsci.
A jezowki? Posadzilam je dwa tygodnie temu.myslisz,ze jesli udaloby mi sie jes rozsiac szeroko to by sie nie obronily? To wysoka odmiana i w zalozeniu miala tonac w trawach.
nawigatorka 12:53, 06 lis 2015

magnolia napisał(a)
jak będa nasadzenia - łany przed rabatą to bym jej nie dzieliła na części zmianami nasadzeń, a żeby nie było monotonnie , to lepiej właśnie jakies piętro zrobić z grup,po 2, po 3, czasem nawet 5-6 szt- myslę tu o Anabelkach i miedzy nimi tawułach lub innych krzewach

A moglabys mi graficznie to wytlumaczyc (kawalek schematu) bo nie wiem czy rozumiem
magnolia 12:55, 06 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Czyli prawa strona rysunku z grackami ok.mnie to cieszy bo gracki juz na ten cel mam w innym miejsci.
A jezowki? Posadzilam je dwa tygodnie temu.myslisz,ze jesli udaloby mi sie jes rozsiac szeroko to by sie nie obronily? To wysoka odmiana i w zalozeniu miala tonac w trawach.

moga być, złe nie będą. choc ja bym je władowała , jakby 'rozsiała' w molinie chętniej- grałyby pirwesze skrzypce