Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

bdan 12:03, 06 lis 2015

Asia masz dużą działkę, podobną do mojej. Ten środek będziesz chciała mieć w przyszłości taki pusty?
nawigatorka 12:04, 06 lis 2015

bdan napisał(a)
Asia masz dużą działkę, podobną do mojej. Ten środek będziesz chciała mieć w przyszłości taki pusty?

Twawnik.raczej tylko do wysokosci wglebnika.dalej marza mi sie wielkie polacie jednkrodnych traw i pojedyncze wielopienne.drzewa
nawigatorka 12:07, 06 lis 2015

Boje sie co Magnolia napisze...
Jagodaa 12:09, 06 lis 2015

nawigatorka napisał(a)

nawigatorka 12:10, 06 lis 2015

kasia_w napisał(a)
ale zobacz Asiu, jak tez róż pięknie tu świeci
Nic nie doradzę, przeraża mnie skala złożenia. Na takim polu ogromnym to ja tylko drzewa widzę.

Na szczęście masz Magnolię
A znasz to:

http://www.tomstuartsmith.co.uk/projects/private-gardens/north-oxfordshire-garden

mój guru osobisty

Mam ale na chwilke... poogladam chetnie
Drzewa i chwasty... roz zawsze dla mnie swieci
nawigatorka 12:11, 06 lis 2015

Jagodaa napisał(a)

Powaga.
magnolia 12:16, 06 lis 2015

nawigatorka napisał(a)

Twawnik.raczej tylko do wysokosci wglebnika.dalej marza mi sie wielkie polacie jednkrodnych traw i pojedyncze wielopienne.drzewa

pójdziesz na to?.... ach!!! super!

No to juz teraz warto zrobic takie założenie i... dobrać pod serby takie gatunki co widać je będzie z daleka,co nie zginą tam.
np własnie dużo hortek, trawy w dużych plamach/pasamach, może tawułę brzozolistną- białe kule wiosną, jesienia czerwone liscie
magnolia 12:16, 06 lis 2015

nawigatorka napisał(a)

ja też...
bdan 12:21, 06 lis 2015

nawigatorka napisał(a)

Na pewno będzie fajnie. Ja u siebie kombinuje co wsadzać, żeby robotę ograniczać.

nawigatorka 12:22, 06 lis 2015

magnolia napisał(a)

pójdziesz na to?.... ach!!! super!

No to juz teraz warto zrobic takie założenie i... dobrać pod serby takie gatunki co widać je będzie z daleka,co nie zginą tam.
np własnie dużo hortek, trawy w dużych plamach/pasamach, może tawułę brzozolistną- białe kule wiosną, jesienia czerwone liscie

Wiesz ile nawzdychalam sie do parocii albo do klona tatarskiego i np do polaci z molinii wlasnie... musze ograniczyc ilosc trawnika to.raz,a dwa lubie minimalizm,surowosc i chce ograniczyc ilosc prac bo ze wzgledu na powiezchnie i tak bedzie zawsze jej duzo. A i M sie tez tak podoba. Te pasy traw mialyby byc tylko przeciete prostymi sciezkami moze jedna na osi dzialki by moc wszedzie dojsc i tyle.wierzby kiedys pewnie wyleca.