Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Pszczelarnia 14:03, 25 sty 2016

Czyli pytanie o odrosty u świdośliwy to jest takie: daje odrostu jak lilaki nieszczepione czy delikatne, nad którymi zapanujesz?

Przyrastaniuem klonu bym się nie martwiła - kupisz większe okazy.

Sawanna, to dobre określenie, bez wątpienia.

Ale klony są cudne wiosną, przecież kwitną i jaki pożytek dla pszczół!

http://drzewaikrzewy.blogspot.com/2012/05/klon-ginnala-kwiaty.html
ren133 14:09, 25 sty 2016

Fajny ten klon

Podczytuję Asiu ... bo też mnie ciekawi takie wielopniowe drzewo

Ciekawa jestem na co się w końcu zdecydujesz
nawigatorka 14:14, 25 sty 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Czyli pytanie o odrosty u świdośliwy to jest takie: daje odrostu jak lilaki nieszczepione czy delikatne, nad którymi zapanujesz?

Przyrastaniuem klonu bym się nie martwiła - kupisz większe okazy.

Sawanna, to dobre określenie, bez wątpienia.

Zapytałam juz o odrosty VIVy, tylko nie wiem kiedy odpowie, bo chyba jakis czas jej nie było na wątku.

klonów u nas nie widziałm i w ofertach, które mam ich tez nie ma. poposzukam jeszcze. Swidosliwy są za to ale w strasznej cenie... oczywiście mowa o większych okazach.
nawigatorka 14:17, 25 sty 2016

ren133 napisał(a)
Fajny ten klon

Podczytuję Asiu ... bo też mnie ciekawi takie wielopniowe drzewo

Ciekawa jestem na co się w końcu zdecydujesz

jeszcze sie nie zmęczyłaś?
wiesz chyba nie ma doskonałego rozwiązani. klon rozważałam juz dawno, potem doszły te kwitnące... to niezbyt powszechne gatunki i odmiany i trudno o pewne informacje. zobaczymy. chciałam już podjąć decyje ale chyba trzeba będzie mi poczekać aż pooglądam na zywo i popytam na zywo

ps ja za to czytam u Ciebie
Anda 14:18, 25 sty 2016

Hej Asiu, nie jestem expertka i nie chce sie wtracac. Jednak moze moglabym pomoc. Poczytalam troche na paru renomowanych stronach niemieckich hodowcow i tam gdzie czytalam, wszyscy sa zgodni, ze lamarckii nie daje odrostow, a jesli sie to zdarzy, to rzadko. Odrosty daja amelanchier alnifolia, ovalis i spicata. Tych odrostow jednak nie jest duza i mozna spokojnie nad nimi zapanowac.

Ja posiadam od niedawna tylko swidosliwe Obelisk, to jest alnifolia, ale za wczesnie by cos powiedziec na temat odrostow z wlasnego doswiadczenia.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
malkul 14:19, 25 sty 2016

nawigatorka napisał(a)
Gosiu a posadziłabyś je jeszcze raz czy nie jesteś do nich przekonana?i masz z nuimi jakieś kłopoty?

ciężko mi się tu wypowiedzieć sa piękne cudne ale nei wiem ani w jakim tempie bedą przyrastac ani tez czy będa z nimi jakies problemy

myślę że od wiosny bede je obserwowała. ja ja kupiłam za grossze niedaleko o ile sie nei mylę to tu: Ogrodnictwo Świerkot http://ogrodnictwoswierkot.weebly.com/kontakt.html

ale jak szukałam to cięzko o większe egz. wiem że nma facet z miododajene.pl an alegro też sie wystawia a gdy zagadałam o duże egz. to niby że tak ze ma...a potem
najpierw mi naobiecywała potem nie odbierał ode mnie tel. a potem mnie zbywał znów i potem mnie olał.

i ten klon am małe te listki więc go mocno nei widać na rabacie jest mega azurowy bynajmneij taki ja mam.

a i ten facet ze szkółki ciągle mi mówił że one są dziwne bo jakoś ciągle łysiały my neiktóre gałęzie . najepiej to zadzwoń i go podpytaj.

malkul 14:20, 25 sty 2016

Pszczelarnia napisał(a)

własnei miałam ci to napuisać że ponoć jak on kwitnie to jest cały w tych białokremowych noskach i wygląda świetnie.

ale pszczółka mnei już uprzedziała

jankosia 14:23, 25 sty 2016

A do ilu metrów ma rosnąć to poszukiwane drzewo lub krzew?
nawigatorka 14:24, 25 sty 2016

Anda napisał(a)
Hej Asiu, nie jestem expertka i nie chce sie wtracac. Jednak moze moglabym pomoc. Poczytalam troche na paru renomowanych stronach niemieckich hodowcow i tam gdzie czytalam, wszyscy sa zgodni, ze lamarckii nie daje odrostow, a jesli sie to zdarzy, to rzadko. Odrosty daja amelanchier alnifolia, ovalis i spicata. Tych odrostow jednak nie jest duza i mozna spokojnie nad nimi zapanowac.

Ja posiadam od niedawna tylko swidosliwe Obelisk, to jest alnifolia, ale za wczesnie by cos powiedziec na temat odrostow z wlasnego doswiadczenia.

Takie wtrącanie jak najbardziej potrzebne tym bardziej takiej zacnej damy
tym bardziej, żę przynosisz informacje, które bardzo by mnie cieszyły. bo głosy jak widać rózne. dziękuję Ci ogromnie
malkul 14:24, 25 sty 2016

https://www.google.pl/search?q=maple+ginnala&newwindow=1&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjT8KXPh8XKAhUiinIKHdsMA0MQ_AUIBygB&biw=1776&bih=882