Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

malkul 14:25, 25 sty 2016

mosz i se sprowadź
http://www.willowaynurseries.com/detail.php?recordID=0342
;')
nawigatorka 14:26, 25 sty 2016

malkul napisał(a)

ciężko mi się tu wypowiedzieć sa piękne cudne ale nei wiem ani w jakim tempie bedą przyrastac ani tez czy będa z nimi jakies problemy

myślę że od wiosny bede je obserwowała. ja ja kupiłam za grossze niedaleko o ile sie nei mylę to tu: Ogrodnictwo Świerkot http://ogrodnictwoswierkot.weebly.com/kontakt.html

ale jak szukałam to cięzko o większe egz. wiem że nma facet z miododajene.pl an alegro też sie wystawia a gdy zagadałam o duże egz. to niby że tak ze ma...a potem
najpierw mi naobiecywała potem nie odbierał ode mnie tel. a potem mnie zbywał znów i potem mnie olał.

i ten klon am małe te listki więc go mocno nei widać na rabacie jest mega azurowy bynajmneij taki ja mam.

a i ten facet ze szkółki ciągle mi mówił że one są dziwne bo jakoś ciągle łysiały my neiktóre gałęzie . najepiej to zadzwoń i go podpytaj.

dzięki Gośka. a transportowaliście je sami?
twoje sa i tak duże a jesli jeszcze cena jest przyjazna to tym bardziej miło. nie wiem czy u mnie znajde. popatrze tez w necie.
co do kwitnienie to kwitnie w maju więc jak juz jest dość zielono. mógłby wcześniej
lindsay80 14:26, 25 sty 2016

malkul napisał(a)

ciężko mi się tu wypowiedzieć sa piękne cudne ale nei wiem ani w jakim tempie bedą przyrastac ani tez czy będa z nimi jakies problemy

myślę że od wiosny bede je obserwowała. ja ja kupiłam za grossze niedaleko o ile sie nei mylę to tu: Ogrodnictwo Świerkot http://ogrodnictwoswierkot.weebly.com/kontakt.html

Asia, to ta sama szkółka, w której ja wszystkie swoje drzewa jesienią kupowałam.

magnolia 14:26, 25 sty 2016

Anda napisał(a)
Hej Asiu, nie jestem expertka i nie chce sie wtracac. Jednak moze moglabym pomoc. Poczytalam troche na paru renomowanych stronach niemieckich hodowcow i tam gdzie czytalam, wszyscy sa zgodni, ze lamarckii nie daje odrostow, a jesli sie to zdarzy, to rzadko. Odrosty daja amelanchier alnifolia, ovalis i spicata. Tych odrostow jednak nie jest duza i mozna spokojnie nad nimi zapanowac.

Ja posiadam od niedawna tylko swidosliwe Obelisk, to jest alnifolia, ale za wczesnie by cos powiedziec na temat odrostow z wlasnego doswiadczenia.

tam gdzie pytałam, podawali dokładnie odwrotnie
Anda 14:27, 25 sty 2016

nawigatorka napisał(a)

Takie wtrącanie jak najbardziej potrzebne tym bardziej takiej zacnej damy
tym bardziej, żę przynosisz informacje, które bardzo by mnie cieszyły. bo głosy jak widać rózne. dziękuję Ci ogromnie

Ciesze sie, ze moglam troche pomoc Teraz doczytalam jeszcze, ze najwiecej odrostow daje dzika odmiana ovalis. Jednak mozna to o wiele latwiej opanowac od bzu/lilaka.

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 14:27, 25 sty 2016

magnolia napisał(a)
tam gdzie pytałam, podawali dokładnie odwrotnie

A gdzie pytalas?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Pszczelarnia 14:27, 25 sty 2016

A grujecznik jest jeszcze wielopniowy. I ma te fajne liście drżące jak osika na wietrze.
I jeszcze judaszowiec .... .

Fajna dyskusja, bardzo wnikliwa.
nawigatorka 14:27, 25 sty 2016

jankosia napisał(a)
A do ilu metrów ma rosnąć to poszukiwane drzewo lub krzew?

8-10. miejsca jest dość. tylko o zachowanie proporcji by chodzilo
nawigatorka 14:28, 25 sty 2016

malkul napisał(a)
mosz i se sprowadź
http://www.willowaynurseries.com/detail.php?recordID=0342
;')

buziaki. dzięki
nawigatorka 14:28, 25 sty 2016

lindsay80 napisał(a)

o to dobra wiadomość. bo byłaś z jakości i ceny zadowolona prawda? a transport