Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ensata 08:45, 01 cze 2015

gierczusia napisał(a)

Ooooo a ja się właśnie zmartwiłam ,ż jednak dobiłam swoją Marię Curie .... Ale teraz czuję się troszkę lepiej , bo mogę to zwalić na glinę , prawda ?? a niekoniecznie na siebie
Polewka z nadmanganianu potasu i czosnku ??? Co to za mikstura ?? łaaaaa..zapisałam i wnet kupię kolejnego powojnika
Zdjecie kaczki jest suuuper
Ja swoją Marię zabiłam w zeszłym roku. Zapomniałam o niej, a ona jak feniks z popiołów odbiła
Ensata 08:46, 01 cze 2015

Niebieskie powojniki, absolutnie genialne
Borbetka 09:45, 01 cze 2015

Posiedziałabym z kaczką. Mój ogród odwiedza para kaczek tylko raz w roku przechadzając się po trawniku. Są przepiękne. Kaczor zawsze pierwszy idzie.
Gocha 11:41, 01 cze 2015

Aniu ja wpadam do Ciebie bardzo często ale nie wydaję głosu. Zawsze się zachwycam a teraz w szczególności powojnikami i całym tym Twoim zwierzyńcem. A Feliks przecudny słodziak- czy jakiś prezent z okazji dzisiejszego święta już dostał ? Na przykład jakiś fajny wypad z Babcią ? Pozdrawiam gorąco Aniu
dajana 11:55, 01 cze 2015

Dziękuję Aniu za linki ,znalazłam następne trzy pod płytą drewnianą która sobie leżała przy kompostowniku, a były to ogromne okazy .Myślę że póki co to one zjadają chwasty i być może u mnie nie będzie im zbytnio pasowały warunki z powodu suszy .Działka na górce a wody gruntowe bardzo nisko dopiero 17 metrów pod ziemią .Obym się jednak myliła ,skoro przyszły to chyba nie na spacerek Kretów tez się nie spodziewałam bo niby w czym miały ryć w kamieniach i skałach?, takie u mnie podłoże, a jednak w zimie zerowały i chwała im za to bo nie mam w tym roku chrząszczy, wszystkie larwy wyjadły. W ubiegłym roku miałam ich tysiące i wszystko zjedzone . Pokazało się w sobotę kilka sztuk i zaraz je upolowały sójki oraz kosy .Wczoraj już nie było żadnego .Krety tez zniknęły .Ciekawe czy koty polują na ślimaki Następnego jak znajdę zrobię eksperyment z kotem i popatrzę co on z nim zrobi. Często jestem w twoim ogrodzie choć rzadko pisze, ale wiele się dzięki tobie nauczyłam .Słoneczka i wiecznej radości z Muminka
kachat 12:01, 01 cze 2015

Zaglądam codziennie a nic nie piszę, bo u Ani jest tak pięknie, że co by się nie napisało to za mało będzie. Aleja Konstancji absolutnie boska, zazdrość mnie zżera na jej widok, i te drzewa jak cudnie wkomponowane... Wszystko tak pięknie rośnie bujnie, orliki szaleją, szkoda tylko że tak krótkowieczne bo kuszą aby przytargać i posadzić kilka. I kaczki widzę, że też doceniają gródek
popcorn 12:01, 01 cze 2015

lojalna_ 12:03, 01 cze 2015

Cuda normalnie co zdjecie to wiekszy szał kaczucha swietnie zlapana
Mathildis 13:19, 01 cze 2015

Kaczuchy fajne, ale musiałoby całe stado przylecieć by u Ciebie ślizgacze ograniczyć...

i jeszcze prośba w temacie ślizgaczy - wyczytałam, że ślimaki uwielbiają mąkę kukurydzianą i warto postawić słoik z mąką obok zagrożonych roślin. Podobną mąkę uwielbiają, ale jest dla nich zabójcza... ponoć... zechciałabyś zrobić eksperyment... u mnie za mała ilość ślizgaczy by to doświadczenie przeprowadzić...

Orliki śliczne, a powojnik... bosssski
Pszczelarnia 14:04, 01 cze 2015

I z kaczkami to jest już ONO! Bo koi jakoś nigdy mnie nie zachwycały. Szczere wyznanie.