Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

makkasia 01:04, 09 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Na razie koleżanka próbowała.. ja nie stałam w kolejce .. bo nie miałam czasu.. trzeba było jechać na rower Ale spróbuję, może w tym tygodniu...
I jakieś kfiotki..

Aniu Ultra Ty już niczym mnie nie zaskoczysz nawet lotem na księżyc ale ten powojnik mnie zszokował cóż to jest ?
i ta róża ...masz niesamowite zestawienia roślin
macham Aniu
popcorn 07:13, 09 cze 2015

Ania co to jest to gwiazdkowo kwitnące na końcu na ostatniej stronie? Pierys? Jakiś kwasolub, chyba?
Pięknie u Ciebie, na bogato! Tylko miejsce do dalszego rozsadzania by się przydało (też na to cierpię niezmiernie
Dostałam baptysję od Jankosi, czekam na kwiatki - może za rok
leon60 07:47, 09 cze 2015

matko ile Ty masz piwonii
Milka 07:47, 09 cze 2015

Cudna kolekcja piwonii, dla mnie wszystkie niesamowite
07:52, 09 cze 2015
Mala_Mi napisał(a)

Mieszkam na wzgórzu.. jak mokro to mokro, jak sucho to sucho.
Dziś popołudnie podlewałam.. sucho. w wiejskości sucho na tyle, że pasowało lać...
Pasowała nam działka na dole, ale tam na łopatę już woda stoi. Po deszczach są pola ryżowe.. Ja kupowałam to mogłam wybierać, ale jak ktoś odziedziczył i kupić w innym miejscu nie ma jak (z różnych powodów).. to walczą jak Ty. Walczą bo chcą mieć ogród.. a nie tylko trawy na stanowiska mokre, a jak sucho to i zniosą suszę.. i spękaną ziemię jak na księżycu.
Z powodu gliny robię ogród już kilka lat.. po rabatce co roku. Ile wysiłku i kasy wsadziłam to tylko ja wiem.. a i tak jodły balsamiczne mi padają.. jesienią wymieniam na serby. A takie wielkie już były Będę 5 lat siedzieć na widoku sąsiadów.. firanek nie mam i mieć nie będę .
Ot dola ogrodnika. Czasami mam ochotę sprzedać to wszytko, kupić mieszkanie w bloku i mała działeczkę pracowniczą.. Będzie wszytko na tip top. Z drugiej strony gdzie posadzę moje chciejstwa. A wyjście z kawą poranną do ogrodu wartość bezcenna.. Co prawda udaje się raz na tydzień.. ale dobre i to..

przekleiłam od Madżenki nie chce tam się wywnętrzniać ale ...
nie kupij mieszkania ...po co klatka z widokiem na tramwaj?
wczoraj po 5latach zrbiłam przeliczanie kosztów utrzymania domu w stosunku do mieszkania ...i wyszło mi zdecydowanie taniej( na m2 powierzchnie to duzo taniej) więc nadwyżki kasowe spokojnie na porażki ogrodowe można przeznaczyć...w bloku te kaske to wydasz na administrację! ( ale to napewno sama wiesz... więc .....klatka beee - domek z ogrótkiem GIT!!!)

Kacha123 08:05, 09 cze 2015

Aniu, Twoje piwonie przecudne. Mam nadzieję też się takich doczekać, bo choć nie mam ich w projekcie zadecydowałam, że zostają Moja Sarah Bernard zakwitła jako jedyna, u reszty podziwiam na razie liście - hihihi
Luki 08:36, 09 cze 2015

Uwielbiam tu zaglądać i podziwiać te kwitnące szaleństwo, muszę się doszkolić u Ciebie, aby jeszcze więcej i u mnie kwitło
Queen mnie przeraziła, mam nadzieję, że moja tak nie wyrośnie, w sumie to nie ma prawa bo ziemia całkiem innego sortu.
Piwonie również cudne i posadziłbym więcej tylko gdzie ale upatrzone Do Tell i Celebrity będą moje i koniec. Coś mi się wydaje, że warzywnik się pomniejszy
Cieszę się, że masz troszkę czasu, aby się rozerwać
popcorn 08:38, 09 cze 2015

eee_taam napisał(a)

przekleiłam od Madżenki nie chce tam się wywnętrzniać ale ...
nie kupij mieszkania ...po co klatka z widokiem na tramwaj?
wczoraj po 5latach zrbiłam przeliczanie kosztów utrzymania domu w stosunku do mieszkania ...i wyszło mi zdecydowanie taniej( na m2 powierzchnie to duzo taniej) więc nadwyżki kasowe spokojnie na porażki ogrodowe można przeznaczyć...w bloku te kaske to wydasz na administrację! ( ale to napewno sama wiesz... więc .....klatka beee - domek z ogrótkiem GIT!!!)

o, to, to!! ja też już nigdy nigdy do bloku! fuj!
Mysza 08:43, 09 cze 2015

Piwonie cudne, ta od Mamy obłędna
Same piękności nam pokazujesz.
Zawsze można u Ciebie oczy nacieszyć
yolka 09:49, 09 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ja na razie asystowałam, za duża kolejka byłą Ale będę mieć okazję nie raz.. Na razie pływałam w pław .. też fajnie

I niebieskości dla Ciebie.. widać, że piwonie dopiero zaczynają.

Ania ten niebieski łan to może to coś pogięte co mi oferowałać na puste place pomiędzy rodkami(zapomniałam pierwszą część nazwy). Podoba mi się bardzi i chce mieś tak niebiesko