Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Agawita 10:35, 09 cze 2015

Przekarmione
Mirka 10:36, 09 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Jedno z moich ulubionych połączeń
Tu też ulubione połączenie.. ale róże i szałwie dopiero starują.. a buksik tylko na połowie przystrzyżony..

Widzę Aniu że u Ciebie naparstnice też samowolkę urządziły rosną gdzie chcą Moje w tym roku zakwitły pierwszy raz i są piękne
yolka 10:37, 09 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ha, ha, ha.. to niebiesko to najprawdopodobniej przetacznik ząbkowany Knallblau Veronica teucrium.
Kolor ma odjazdowy dlatego wybaczam mu to, że jak przekwitnie to jest brzydki

Dam Ci go, ale odbiór osobisty ..tylko

OK, ale w tym roku może sie nie udać, jeżli uda mi sie zmienić robotę to nie będę mieć urlopu, jutro jade na rozmowę, trzymaj kciuki, ale zamiast sie przygotowywać do rozmowy siedze na ogrodowisku,... co ma być to będzie..., nie będę sobie tym łamać głowy bo odjadę do reszty
Mala_Mi 10:42, 09 cze 2015

yolka napisał(a)

OK, ale w tym roku może sie nie udać, jeżli uda mi sie zmienić robotę to nie będę mieć urlopu, jutro jade na rozmowę, trzymaj kciuki, ale zamiast sie przygotowywać do rozmowy siedze na ogrodowisku,... co ma być to będzie..., nie będę sobie tym łamać głowy bo odjadę do reszty

Trzymam kciuki....
I niebieskość.. samosiewka nie wiadomo skąd czarnuszki Jedna siewka

Mala_Mi 10:44, 09 cze 2015

Mirka napisał(a)
Widzę Aniu że u Ciebie naparstnice też samowolkę urządziły rosną gdzie chcą Moje w tym roku zakwitły pierwszy raz i są piękne

Z samowolki najładniej się komponują, ale czasami im pomagam zlokalizować się. Na tej rabacie większość to sadzone przeze mnie
A te się posiały

Mala_Mi 10:47, 09 cze 2015

Agawita napisał(a)
Przekarmione

Niestety nie dokarmiam niczym..
Wczoraj znalazłam nawóz otwarty do róż.. ani razu nie karmione w tym roku ( w zeszłym raz stąd otwarte opakowanie).. wieczorkiem latałam z konewką i dostały papu. Piwoniom nic nie daje bo i tak bujają do nieba.
Mme Hardy i naparstnice.. sadzone moją ręką.. jedno i drugie.. Szkoda, że biały kolor nie wychodzi na foto Naparstnica miała być białą Nie trafiłam z siewką.
yolka 10:47, 09 cze 2015

Czarnuszki mam, niebieskie, białe, bękitne, ale mam jeden kwiat różowy i też nie wiem skąd, w ub.r. nie było rózowego, może mutują...

Spadam czytać mądrości naszego mądrego sejmu...
Mala_Mi 10:50, 09 cze 2015

Kindzia napisał(a)
Werbenę trzeba uszczyknąć Aniu? Dostałam sadzonki od Bogusi i posadziłam maleństwa koło hortek (M mnie zaprowadził, żeby mi pokazać jakie chwasty mi rosną), już sporo urosły, mam coś z nimi robić?

Powiedz mamie, że ode mnie do ZG pojadą

Na pewno się ucieszy, bo mam też kwiatuszkowa

Werbenę uszczkniesz będzie gęstsza, jak nie uszczkniesz.. też będzie gęsta, tylko później, ale szybciej będzie kwitła. Możesz część uszczknąć, a część zostawić Ja tak robię z floksami.

Ostrogowce opanowały ławkę .. ale i tak nie ma kiedy na niej siedzieć
Mala_Mi 10:55, 09 cze 2015

yolka napisał(a)
Czarnuszki mam, niebieskie, białe, bękitne, ale mam jeden kwiat różowy i też nie wiem skąd, w ub.r. nie było rózowego, może mutują...

Spadam czytać mądrości naszego mądrego sejmu...

Nie masz nic lepszego do czytania????

Niebieskie.. irysy holenderskie.. cebulowe...

Mala_Mi 11:02, 09 cze 2015

Pszczelarnia napisał(a)
Nie można ominac żadnego postu u Ciebie: pokaz piwoni znakomity. Zabieram Americę.

Widać, że piwonie to Twoja miłość (oprócz jeżówek) - śmiem twierdzić.

Pszczółko.. moje serce jest tak pojemne, że kocha dużo.. krokusy, irysy żyłkowane, orliki, piwonie, rododendrony i azalie, kaliny, jeżówki, lilie, hosty.... i wiele innego kwiecia.
Ale piwonie kocham miłością szczególną Szkoda, że wiele z nowym nie zakwitnie w tym roku.. dwa Itohy, Coral Sunset kilka krzewów, ale kwiatek jeden i lichy , Do Tell, Kansas padła zimą (jakiś grzyb, bo za mokro było)
Czekam na Własysławę, Coral Stubs, Primaverę, Rabesberry Sundae.. mają paki, ale nie pamiętam która jest która Piwonia od Agaty i od Mariusza....
Ta od Mariusza, ma być bardzo ciemna