Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015 » Edycja postu

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 12:51, 26 cze 2015

UlaB napisał(a)

tak Ci wszystko rosnie, ze to sie jeszcze okaże

Gdzieś mam bodziszka w przechowaniu, sprawdze czy kolorem zagra. Dzięki

A idealna byłaby szałwia od Finki ze sklepu
Ja jeszcze sobie dokupiłam, nie wiem gdzie posadzę, ale mogę w tej szałwii mieć cały ogród
Mala_Mi 12:52, 26 cze 2015

Sorki, ale do Was nie zaglądam.. walczę z czasem..

Miłego dnia ..
Jest cudna
ZielonaAnia75 13:00, 26 cze 2015

Aniu piszesz, że do Pomponelli bodziszki pasują, a czy one nadają się do półcienia? I co dłużej kwitnie bodziszki, kocimiętka czy szałwia? Potrzebuję czegoś do podsadzenia Pomponelli tylko do półcienia i co by kwitło dłuuuuuuuugo, doradź.
UlaB 13:13, 26 cze 2015

ZielonaAnia75 napisał(a)
Aniu piszesz, że do Pomponelli bodziszki pasują, a czy one nadają się do półcienia? I co dłużej kwitnie bodziszki, kocimiętka czy szałwia? Potrzebuję czegoś do podsadzenia Pomponelli tylko do półcienia i co by kwitło dłuuuuuuuugo, doradź.

ja tez do półcienia bodziszek powinien udzwignąć
na razie rozważam jarzmianke, rutewke i orliki oczywiscie, ale to długo nie kwitnie
UlaB 13:14, 26 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

A idealna byłaby szałwia od Finki ze sklepu
Ja jeszcze sobie dokupiłam, nie wiem gdzie posadzę, ale mogę w tej szałwii mieć cały ogród

szałwi u mnie dostatek
w problematyczbym miejscu bedzie jej za ciemno
13:31, 26 cze 2015
no tos mnie pocieszyła z ta lawendą

kupiłam sobie własnie odmiane "rosea" ...ale jeszcze sie nie pokazała co ona za jedna i mam tez odmiane "pink cośtam" - ta nawet mi sie podoba ale jest bardzo delikatna ..taka mgiełka ...własciwie taką chciałam zeby nie było granatu.

najlepiej na rabatach wygladają niebieskie hidcote blue lub blue scent bo z takimi metkami kupowałam ale wydja mi bardzo podobne.

no i mam tez zywopłotowa NN z marketu ...ta to jest potwór w kolorze lawendowym!
Kasya 14:03, 26 cze 2015

eee_taam napisał(a)
no tos mnie pocieszyła z ta lawendą

kupiłam sobie własnie odmiane "rosea" ...ale jeszcze sie nie pokazała co ona za jedna i mam tez odmiane "pink cośtam" - ta nawet mi sie podoba ale jest bardzo delikatna ..taka mgiełka ...własciwie taką chciałam zeby nie było granatu.

najlepiej na rabatach wygladają niebieskie hidcote blue lub blue scent bo z takimi metkami kupowałam ale wydja mi bardzo podobne.

no i mam tez zywopłotowa NN z marketu ...ta to jest potwór w kolorze lawendowym!

no wlasnie ja mam takiego potwora
a wlasciwie cale ich mnostwo w sumie ladna jest no ale nie jako niska roslinka do podsadzenia na brzegu rabaty

i chcialabym jakąs mała bardziej nadająca się na obwodkę i nie wiem jakiej odmiany szukac ?
ZielonaAnia75 14:36, 26 cze 2015

Aniu co dłużej kwitnie przetaczniki czy szałwie? I co ładniejsze?
popcorn 15:17, 26 cze 2015

Jakie róże! i byliny! Macham prawie-weekendowo
yolka 20:22, 26 cze 2015

Faktycznie ostrózki mokra nie lubią, U mnie te które sie wysiewają rosną przy domu i wschodzą te nasiona, które wpadną w kamień łamany ułożony na piasku na opasce wokół domu, czyli kiełkują w piasku, Właśnie te z piasku przesadziłam już do doniczek. A na rabacie w ziemi tylko jedna wykiełkowała. Myslę,że można dać z 10 sm drenażu na głebokości 30-40 cm i mogłyby rosnąć, a na zimę rowek odprowadzający wodę - ja taki rowek robię.

Rano byłam na poczcie, wysłałam co trzeba i zrobiłam sobioe przerwę od zapierdalanka