Cyt.
"Jak dla mnie za mocno napackane , rabaty sadzone bez pomyslu, aby tylko byly, rosliny nie pasuja do siebie. Obserwuje ten watek na forum ogrodowym i coraz bardziej widze prywate. Zdjecia rodziny, wnukow, prywatne spedzenie czasu. Po co to? Jak ktos chce pokazywac calemu swiatu co robi w wolnych chwilach to niech zalozy bloga a nie meczy innych forumowiczow swoja rodzina. Ogrod moim zdaniem na tym traci."
Jak można napisać coś podobnego o Twoim ogrodzie, dla mnie Twój ogród jest niedoścignionym wzorem. A już krytyka ogrodu, który został tak doceniony w Mai - to mi się w głowie nie mieści. Po kiego czorta ktoś obserwuje ogród bylinowy jeśli mu się takie nie podobają. A ogród i ogrodnik to dla mnie jeden organizm, więc jak tu nie wkleić zdjęć osób, które o ten ogród dbają.
Takie komentarze nie dodają sił do dalszej pracy, ale Ty się nie przejmuj ta osoba, albo nie ma gustu wcale, albo ogrodu. Chętnie bym obejrzała ten ogród i wypowiedziała się na jego temat, ale nie wiem na której stronie jest ten komentarz.
A w ogóle to niech najpierw czyta co pisze, bo błąd na błędzie jedzie i błędem pogania.