Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015 » Edycja postu

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 13:01, 02 lip 2015

Pszczelarnia napisał(a)
A mnie się wydawało czy też ta ożanka Vivy miała być fajna niska na obwódki? Mam cały zagon - bezproblemowa.

U mnie niska to nie jest... ale to u mnie ..
Lilie wyparte przez róże..

Mala_Mi 13:05, 02 lip 2015

mira napisał(a)
Ten wątek jest mocno aktywny więc korzystam

czy ktoś ma różę Royal Jubilee - pls o opinie

Ania wybacz

a teraz na temat - podglądam i podczytuję - i wiem już jaki mam styl ogrodu - otóż zbieracza , chciałam napisać, że jesteś prekursorem tego nowego stylu ale Tobie jakoś to zbieractwo przeszło na styl bardziej profesjonalny w kierunku naturalnego - cudne masz plamy kolorów!

uzależniona od koloru i zapachu pozdrawiam

Uzależnienie od koloru jest okropnym nałogiem

Tej róży nie mam ale może ktoś ma ..

I lilie, liliowce i akant.. będę jeszcze gnębić tym widokiem.. wreszcie mam kolory jak trzeba do akantu.. trudny do skomponowania jak diabli.

Mirka 13:06, 02 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

A ja tyle nasiałam ożanki, że jak urosło to nie miałam gdzie posadzić i oddawałam na prawo i lewo... a to 2 lata trzeba czekać na kwiaty

Jedna dalia nie żyje, reszta jakoś rośnie. Czekam na kwiaty. Na razie moje czerwone zaczynają

A ożanka nawet w kocimiętce jest fajna

Aniu ja w lutym wysiewałam ożankę i mus do przyszłego roku na kwiat czekać ech
Mala_Mi 13:07, 02 lip 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Aniu, ten przetacznik powyżej jest piękny, czy on długo kwitnie? Ściskam

Edit, no tak, przecież napisałaś, że to ożanka. Jest zjawiskowa, pozbieraj nasionka

Pozbieram

Twoje Bonice takie piękne, a moje byle jakie... bujają do nieba

Hogata 13:11, 02 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Uzależnienie od koloru jest okropnym nałogiem

Tej róży nie mam ale może ktoś ma ..

I lilie, liliowce i akant.. będę jeszcze gnębić tym widokiem.. wreszcie mam kolory jak trzeba do akantu.. trudny do skomponowania jak diabli.

Co to trawka już kwitnie w lewym dolnym roku??
jalos 13:12, 02 lip 2015

Aniu, u Ciebie (u innych również - musze być sprawiedliwa) to się można wyedukować - nigdy wcześniej nie słyszłam o ożance
Jeszcze trochę tutaj posiedzę to zakasuję wszystkich znajomych swoją ogrodniczą wiedzą (oczywiście znajomych nie znających Ogrodowiska )
Mala_Mi 13:20, 02 lip 2015

Mirka napisał(a)
Aniu ja w lutym wysiewałam ożankę i mus do przyszłego roku na kwiat czekać ech

Też tak siałam w zeszłym roku. Ładnie urosły rozety, ale ani kwiatka nie było Warto było czekać A może u Ciebie zakwitną??

Od tygodnia próbuję przyciąć cisy... i udało się jedną kulkę....

Mala_Mi 13:25, 02 lip 2015

Hogata napisał(a)

Co to trawka już kwitnie w lewym dolnym roku??

Melica ciliata Perłówki orzęsiona
Mirka 13:28, 02 lip 2015

Mala_Mi napisał(a)

Też tak siałam w zeszłym roku. Ładnie urosły rozety, ale ani kwiatka nie było Warto było czekać A może u Ciebie zakwitną??

Od tygodnia próbuję przyciąć cisy... i udało się jedną kulkę....

Ale za to jak ładnie przycięta Ja cierpliwa jestem poczekam jak zakwitnie to pokażę.Miłego dnia
Mala_Mi 13:33, 02 lip 2015

Madzenka napisał(a)
Ah Pashmina, jest na mojej liscie chciejstw. Cale szczęscie że mam podobna First Lady. Pokazez kiedys jaki ma pokrój, wyskosć, jak długo kwitnie, etc?

Mam ją pierwszy rok.. więcej może napisać Renia. Ona ma dłużej.
Jest niska ok. 0,5m, zwarta, kwiaty duże i dużo. Trzyma od początku do tej pory i ..rośnie pod południową ścianą.. ma totalną patelnię. Inne róże już dawno padły, a ta tłoczy nadal. I chyba też nie będzie śmiecić płatkami Piszę chyba, bo do tej pory ani płatka nie zgubiła Patrzę po fotach to już 2 tygodnie temu była w pełnym rozkwicie.

Liliowce .. powoli, powoli i nieśmiało..