Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kulą w płot

Kulą w płot

Dominika11 10:39, 12 lip 2016

wszystko kwitnie, niedługo beda kolorki na liatrze
a ile ma ta lawenda ??? może jak przekwitnie to spróbuj ją nisko przyciąć - albo na wiosnę - ja w sumie tnę na wiosne
Zana 10:58, 12 lip 2016

Wzdycham do Twojego ambrowca
Ktoś niedawno płakał, że nic nie kwitnie, a tu proszę: hortki całe w bukietach, liatry, lawenda, jeżówki. Piknie Aga, piknie
Mira104 11:09, 12 lip 2016

Ale zmiana jeszcze niedawno myślałyśmy nad kącikiem koło schodów, a teraz wow super wyszedł
Psiamama 11:43, 12 lip 2016

LyraBea napisał(a)
Oj napracowałaś się ostatnio, ale rabata dobrze skomponowana i świetnie się prezentuje. A widzę, że przed Tobą c.d.
Też dzięki Toszce zaczęłam zwracać uwagę, w jaką ziemię pakuję rośliny. Wcześniej wychodziłam z założenia, że jak to, ja mam płacić za ziemię, skoro tyle jej w ogrodzie? Faktycznie najczęściej się właśnie o dobrym przygotowaniu podłoża zapomina a potem zdziwienie, że u sąsiadki pięknie rośnie a u mnie nie chce.
Kompozycja z białych pelargoni i zwisającej dichondry cudna. Moje ulubione zestawienia.

Dichondra nawet nie wiedziałam, że się tak nazywa. Kupione u pani na targu pt. "takie wiszące". Ale podoba mi się bardzo i za rok na pewno ten zestaw powtórzę.
Psiamama 11:47, 12 lip 2016

Dominika11 napisał(a)
wszystko kwitnie, niedługo beda kolorki na liatrze
a ile ma ta lawenda ??? może jak przekwitnie to spróbuj ją nisko przyciąć - albo na wiosnę - ja w sumie tnę na wiosne

Liatra fioletowa czeka żeby wystrzelić Dominiko ta lawenda ma kilka ze 3 lata nie więcej ale wędrowała grunt donica grunt. Na wiosnę tnę a po kwitnieniu nie tniesz??
Psiamama 11:49, 12 lip 2016

Zana napisał(a)
Wzdycham do Twojego ambrowca
Ktoś niedawno płakał, że nic nie kwitnie, a tu proszę: hortki całe w bukietach, liatry, lawenda, jeżówki. Piknie Aga, piknie

buziaki dziękuję Anula
Zgapiam od Ciebie bluszcz na pniach i puszczę bluszcz po moich starych świerkach co to je Em wczoraj opitolił wiesz??
Dominika11 11:49, 12 lip 2016

ja tnę po zimie, zawsze jest jeszcze jakaś osłonka - na wiosenke ciach - specjalnie jedna nie ciełam, żeby zobaczyć czy będzie sie różnić i jest jednak wielka różnica
Psiamama 11:50, 12 lip 2016

Mira104 napisał(a)
Ale zmiana jeszcze niedawno myślałyśmy nad kącikiem koło schodów, a teraz wow super wyszedł

Mira pamiętasz.... boziu i ten masakryczny skalniak. Strasznie było
lindsay80 12:20, 12 lip 2016

Aga, donicowa kompozycja kapitalna, dichondry wiosną szukał Sebek bez powodzenia, ja też się za nią rozglądałam i nie upolowałam, a śliczna jest.

Zrobiłabyś jeszcze zbliżenia na tą donicę?
Psiamama 12:57, 12 lip 2016

Zrobię jak będę w domu. Ta moja ma białe brzegi to chyba inna roślinka.
I jeszcze trawka z rana