Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

Joku 19:12, 09 maj 2025

No i jak taką gwiazdę wywalić? Przecież ona taka smukła, wszędzie się zmieści .
Makao 20:39, 09 maj 2025

O raju, ten Twój powojnik coraz większy. Obłędny jest. Zresztą te azalie giganty też
Magara 21:55, 09 maj 2025

Mirka, ciężko uwierzyć w samą myśl o pozbyciu się tego cuda
Ulina 21:03, 10 maj 2025

mirkaka napisał(a)
taki warzywniak, jedna część

i druga, ze szkieletem maleńkiej folii

Fajnie, że wpadłaś się przypomnieć cudownie wtopiony w ogród Twój warzywnik. Ogród idealnie perfekcyjny nawet w małym remoncie

Przy okazji przypomniałam sobie Twoje azalie, moim muszę zostawić przestrzeń do rozrostu. Myślę czym je podsadzić tymczasowo, bo potem one przejmą teren.

Magnolia mocno żółta, piękna poza tym rarytaski pokazujesz
sylwia_slomc... 22:17, 10 maj 2025

Powojnik i azalie obłędne w tym kwieciu
Wafel 22:44, 10 maj 2025

Nawet nie wiedziałam, że są żółte magnolie, nigdy na oczy nie widziałam, hi, hi...
A ten powojnik rośnie na dole w gruncie czy w donicy na balkonie? Prezentuje się extra!
basia3012 22:51, 10 maj 2025

mirkaka napisał(a)
Wczoraj zaczęłam rozwozić własny kompost , Magara, strasznie ciężka robota, teraz wiem jak się umordowałaś przy swoim, ja na razie rozwiozłam tylko część

i całość po strzyżeniu i kancikowaniu

Mirka, jakie cudne azalie. Bo to chyba azalie? Jak zagęszczasz je? Same tak rosną czy pomagasz im jakoś? Pamiętasz nazwy odmian?
Mayleen przepiękny. Potwór ale piękny potwór.
A jak rodki? Zaczynają już?
Ogólnie to masz taki elegancki porządeczek. Wszystko przycięte, kanciki itp.
Piwniczka super. Do czego będzie służyła? Do przechowywania owoców i warzyw?
U nas zimnica, zimny wiatr. Nawet przyrosty bukszpanów przymarzły. Pierwszy raz coś takiego widzę. Oczywiście kwiaty azalii wielkokwiatowych, pędy hortensji Limelight i jeszcze niektóre roślinki też. U męża w foliaku wszystkie pomidory padły. Szkoda.
Magara 23:10, 10 maj 2025

Mirka - pytałaś u mnie czy sadzić pomidory do foliaka. Piszę u Ciebie, żeby nie uciekło.
Odpowiedź jest - nie wiem Wiesz jaką masz temperaturę w foliaku w nocy?
U Ciebie zaciszniej i cieplej niż u mnie, ale chyba warto sprawdzić.
Ze mnie to kozia trąba a nie ogrodnik, ale jakieś doświadczenie z pomidorami już mam. Temperatura poniżej 8 stopni (ja zakładam, że 10) hamuje rozwój sadzonki- to wiedza nabyta.
Ciężko radzić.
Mi Małżonek kupił termometr na chińskim portalu. Działa na wi-fi. Korzystałam z niego w foliaku, żeby sprawdzić w aplikacji jaka była temperatura w nocy. Jak stanie szklarnia to też zamierzam kilka dni obserwować spadki ciepła. Jak uznam, że ziemia nagrzana i temperatura w nocy też dobra, wtedy wjadę z sadzonkami Wcześniej nie - za dużo się z nimi namordowałam i nalatałam, żeby teraz zmarnować Pocieszające jest to, że za rok będzie łatwiej, bo buda już będzie na miejscu
Darecka 05:57, 11 maj 2025

mirkaka napisał(a)

Pomidory, już zaczynamy je jeść

Witaj Mirko, właścicielko cudownego, nieskazitelnie zadbanego ogrodu, pięknie macie! Twoje powojniki i azalie powodują niekontrolowany opad szczęki . A już owocujące i konsumowane pomidory powaliły mnie na kolana!
Kasya 07:08, 11 maj 2025

mirkaka napisał(a)
A moje kamasje inne niż u Vity, moje delikatnie błękitne

Moje takie same, jasne