Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

Ensata 09:15, 18 maj 2015

ratunkuuuuuuu, słuchajcie, mam własnie wykopywane tuje. Sprawdzam skałd podłoza do iglaków i tak, maja one "torf, kora przekompostowana" i co one maja rosnać w torfie????? Z danusi artykuły nie rozumiem, czy mieszanka, to połaczona próchnica z próchnica odkwaszona? Pan stoi i czeka na kase, by kupic, a ja wpadłam w panikę!
MirellaB 09:22, 18 maj 2015

My wszystkie sadziliśmy w ziemi do iglaków wymieszanej z ziemią rodziną i dobrze rosną
Ensata 09:51, 18 maj 2015

Ale ja mam ił, czyli powinnam dodać dobrej czarnej ziemi i podłoze do iglaków? Dziękuje za odp
MirellaB 10:00, 18 maj 2015

To daj dobrą ziemię i ziemię do iglaków i wymieszaj z ziemią rodzimą
Ja bym tak zrobiła Będą rosły
Ensata 10:38, 18 maj 2015

Madzenka napisał(a)
Ensata musowo trzeba zakupić Grabiszcze, takie formowane geometryczne do twego nowoczesnego domu!
Ja ci mogę formować
Graby beda na bank, teraz tylko dumam gdzie. Nie wiem tylko czy kupic duze i je ukrzyżować? Formowanych, gotowych, to niebardzo, bo u mnie to one są po 1000 zł sztuka

Mysza India tez niestety łapie czasami ptaki. A nornicę kiedyś mi wypuściła z pyska i ta nornica mi uciekla do piekarnika. Całe szczescie, że był zimny, bo do dzisiaj bym miała koszmary
Ensata 10:40, 18 maj 2015

Napia ten moj Judaszowiec to taki skromny, a swoje lata ma. Chyba pendua jest mniejsza niz normalne.

Babka miło Cie widzieć
Sebek bukszpany dostana jeszcze oprawę. Na razie mysle, czy ich nie posadzić z przodu, bo na srodkowej rabacie mi gina
Mysza 16:01, 18 maj 2015

Oj masz wesoło z kicią hi hi.
Kupiłaś ziemię do iglaków??Ja też tak robię, a od góry przysypuję normalną.Tujki mają się dobrze.Jak posadzisz zrób fotki
malkul 16:15, 18 maj 2015

MirellaB napisał(a)
My wszystkie sadziliśmy w ziemi do iglaków wymieszanej z ziemią rodziną i dobrze rosną

ja mam glinę z ilem i też sadziłam tak jak MirellaB
malkul 16:16, 18 maj 2015

Ensata napisał(a)
Obiecalam zagiel nad pergola. Zagiel jest, dom nie odlecial

tylko zdjęć brak?
Ensata 16:20, 18 maj 2015

Poprawiłam się, żagiel jest.
Ja też mam ił i glinę, a nie stoją w wodzie te tuje? Masz górkę zrobioną nad korzeniem? Dzisiaj jak je wykopali, to mam pod spodem normalnie błoto, a podlewanie mam wyłączone