Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

Pszczelarnia 12:39, 26 kwi 2016

Miałam napisać ogrodowo,że podziwiam u Ciebie tę przestrzeń bez trawnika i ścieżek, tak obsadzoną.

Kasya 12:39, 26 kwi 2016

Ensata napisał(a)
Helou
Kiedyś się szarpnę, w innym wcieleniu prawdopodobnie, jak będe mniej leniwa

a jak oceniasz, taka wielka rabata zamiast trawnika to mniej pracy ?
Ensata 12:44, 26 kwi 2016

Kryzys ma M, z psem i rasą to jego pomysł ja mam swojego Bullteriera, który jest grzeczny, kochany, ma serce jak stodoła. Neurotyk woli ochrzan dostać, ale grunt, ze się nim człowiek zajmuje
Ensata 12:48, 26 kwi 2016

Ewa, Kasya, ja nie lubię trawników wręcz obsesyjnie. Uważam, ze to najdroższa i najbardziej wymagająca roślina. Ładny trawnik wymaga pracy i kasy, byle jaki, to moim zdaniem jest lepsza łąka kwietna. Uważam, ze jest zdecydowanie mniej pracy przy rabatach. Ten kawałek jest dla dzieci, tylko i wyłacznie. Kanciki ( straciłam 2 firmowe łopatki na nim, parę ketonali na bol pleców) Teraz koniczyna, jak nie koniczyna, to wertykulacja, areacja, nawów, koszenie i tak w kółko. A potem wyrosna Ci grzyby, pleśń itd Nawet moje kochane róże wymagają mniej pracy

Gdybm miała duzy ogrod, to bym chciała/wolała ściezki, zakamarki, pola kopytników, funkii, traw
Pszczelarnia 12:59, 26 kwi 2016

Ale bardzo trudno mieć ogród bez trawnika. Bo to wymaga projektowego podejścia - to chciałam powiedzieć.

Ścieżki, zakamarki, pola roślin - o tak! Gdybym tak nie kochała kwiatów (a te słońca), mogłabym mieć leśny ogród.
Kasiek 13:08, 26 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
W ogrodzie orzestrzen i wyraźne podziały. Ciekawa jestem efektu z trawami . Tulipany cieszą oczy !

A mały terrorysta sliczny. Cos te małe psy jakies walczene są. Moja siostra ma taka mała kruszyne, ktora mojego Tytusa sobie podporządkowała

Tylko Tytusa?
Moj podporzadkowal sobie doga i wszystkie okoliczne psy i koty. Listonosz zostawia poczte w tujach bo ,,ten morderca´´ ostatnio sie na niego rzucil...Moglabym tak dlugo pisac co robi i wyczynia no ale....Dosc ze powiem, ze po wszystkich swoich numerach, zamruga oczkami jak panienka a ja...wszystko mu wybacze
Kasiek 13:09, 26 kwi 2016

Ensata napisał(a)
Ewa, Kasya, ja nie lubię trawników wręcz obsesyjnie. Uważam, ze to najdroższa i najbardziej wymagająca roślina. Ładny trawnik wymaga pracy i kasy, byle jaki, to moim zdaniem jest lepsza łąka kwietna. Uważam, ze jest zdecydowanie mniej pracy przy rabatach. Ten kawałek jest dla dzieci, tylko i wyłacznie. Kanciki ( straciłam 2 firmowe łopatki na nim, parę ketonali na bol pleców) Teraz koniczyna, jak nie koniczyna, to wertykulacja, areacja, nawów, koszenie i tak w kółko. A potem wyrosna Ci grzyby, pleśń itd Nawet moje kochane róże wymagają mniej pracy

Gdybm miała duzy ogrod, to bym chciała/wolała ściezki, zakamarki, pola kopytników, funkii, traw

Kiedy ostatnio ktos Ci bil brawo?
Ensata 13:20, 26 kwi 2016

Kasiek jak w stanie wskazujacym zademonstrowałam szpagat? Przepraszam, mam głupawkę.

Popierdołka jak coś zmaluje, to zamyka oczy. Jak zamknie oczy, to uwaza, ze go nie widać. Idzie wtedy i się obija, ale nie otwiera. Płaczę ze śmiechu. Ostatnio dziki pogonił. Nawet one miały dosyc jazgotu
Ewa z lesnym ogrodem mam to samo. Rozdarta jestem. Teraz jak w akwarium sadziłam rośliny, to marzył mnie się taki z mchów i paproci. Ale wygrał mieszany, bo anubiasy tak pięknie kwitną

Ewa, do ogrodu bez trawnika trzeba dojrzeć, tzn, moim zdaniem każdy musi mieć trawnik, by go potem nie mieć
Oczywiscie podziwiam piękne angielskie ogrody, te wypielęgnowane pałacie, ale podziwiam u kogoś
Ensata 13:24, 26 kwi 2016

Proszę, tu też jest trawnik Monte Carlo, Lotos
A marzenie, to TO
Milka 13:43, 26 kwi 2016

Ensata napisał(a)

Mam takie samo zdanie, u mnie dziki trawnik, ale co rok zielony, po suszy się odrodził, bo koniczyna, krwawniki itd
Dlatego mój ogród mam z kwaterami, podziałami, zakamarkami i laskiem