Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

Ensata 10:33, 19 kwi 2015

Marzenka, dziekuje pieknie za pomoc. Kupilam wczoraj ustrojstwo, M bedzie przerabial. Doczytalam o pergoli, ja mam 5x5 i jeszcze dom nie odlecial
Ensata 11:23, 19 kwi 2015

Waldekzgadzam się, z Tobą, ale ortodoksem nie jestem Ogrodu nie polewam chemią, szkoda mi pszczół, siebie. W zeszłym roku po ekologicznym środku na bazie cukru straciłam kota Teraz zamiast zlewać bukszpany chemią, zwyczajnie wywaliłam chorego. Trudno, reszta albo przeżyje po tym jak im dostarczyłam papu, i pijaków do spijania wody, albo też się z nimi pożegnam. Nic na siłę. Ogród mam dopiero 2 rok, nie było w nim ingerencji, chemii. Taki stan postaram się utrzymać, ale...z drugiej strony nie zarzekam się, że sporadycznie nie skorzystam z pomocy osiągnięć nauki.
Kasya 11:27, 19 kwi 2015

Ensata napisał(a)
W zeszłym roku po ekologicznym środku na bazie cukru straciłam kota

jak to ??
Rench 13:45, 19 kwi 2015

Twoje czosnki rzeczywiście nie mają obeschłych końcówek jeszcze?
Ensata 14:48, 19 kwi 2015

Rench napisał(a)
Twoje czosnki rzeczywiście nie mają obeschłych końcówek jeszcze?
Renia, ja mam czosnki pierwszy raz. Wiedzialam, ze maja brzydkie liście, ale pózniej, jak kwitną, nie wiedziałam, że tak szybko.

Renia zerknij na fotę, zdjęcie z wczoraj, nie mają, może jeden ma
Ensata 14:53, 19 kwi 2015

Kasya napisał(a)

jak to ??
Miałam kota, zwał się Szczurek. Piękna niebieska kotka, która urodziła się jako 9 w miocie i wykarmiłam ją niemal swoją piersią Szczurek niestety był ogromnym koneserem róż, płatków, liści. Jak miałam mszyce, kupilam http://www.target.com.pl/strona/poradniki,330/naturalnie-skuteczny-agricolle,414,1.html. Przeczytałam skład dokładnie, opryskałam. Pilnowałam przez parę dni, by koty nie wychodziły. Pózniej Szczurek dał nogę do ogrodu i złapałam go jak zeżarł liście Edenki. Kolejne dni, osowiały, wymioty. Wezwany wet stwierdził zatrucie, zapalenie trzustki. Odeszła we śnie Nie mam i nie miałam trujących roślin wtedy w ogrodzie. W domu też pilnuje, jedyna rzecz, to ten nieszczęsny oprysk
Kasya 16:02, 19 kwi 2015

To mnie trochę przestraszylas
Moje koty zzeraja tylko trawę. W sumie to tak wiele roślin jest trujących ze nie sposób uniknąć
Ale po kilku dniach to oprysk Juz chyba nie działa chyba ze systemiczny..
No nie wiem..hm
Stosuje czasem jakieś opryski nie ekologiczne szczególnie na róże i wtedy ze 2 dni nie wypuszczam kotów
waldek727 16:20, 19 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Waldek W zeszłym roku po ekologicznym środku na bazie cukru straciłam kota:

Oj szkoda zwierzątka.
Ja raz (nie)pamiętam, że po spożyciu większej ilości ekologicznego środka na bazie cukru zamiast wysiąść w Poznaniu, to obudziłem się w Świnoujściu.
Rench 16:23, 19 kwi 2015

Właśnie, one powinny zasychać dopiero podczas kwitnienia i to mnie dziwi,że u większości, jak i u mnie już zaczynają,mimo że do kwitnienia jeszcze daleko,przynajmniej moje jeszcze pąków nie pokazały.

Czyżby ta zmienna aura i na czosnek miała wpływ...

Żonkile ERLI CHEER sa śliczne i trzymają pion
Juzia 18:46, 19 kwi 2015

waldek727 napisał(a)

Oj szkoda zwierzątka.
Ja raz (nie)pamiętam, że po spożyciu większej ilości ekologicznego środka na bazie cukru zamiast wysiąść w Poznaniu, to obudziłem się w Świnoujściu.

Popłakałam się