Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pewnej ogrodniczki

Ogród pewnej ogrodniczki

Dorotka 16:24, 14 lut 2016

iwka napisał(a)

haha ten sam problem mam, jak córka się kąpie to ja oczywiście tylko pilnuję jej zażywając kąpieli słonecznej, sama wskakuję jak sąsiedzi idą spać hihi zaj...e jest w nocy

Ja muszę coś wymyslić. Jeśli tego nie zrobię to ani syn ani mąż ani ja nie wejdziemy do basenu. Nie mam ochoty wystawiać się na wzrok sąsiadó, średnia to przyjemnośc. Zastanawiam się nad tymi kratkami ale nie jestem do nich przekonana, bo niezbyt mi to do ogrodu pasuje.
agnieszka_m 16:25, 14 lut 2016

iwka napisał(a)

haha ten sam problem mam, jak córka się kąpie to ja oczywiście tylko pilnuję jej zażywając kąpieli słonecznej, sama wskakuję jak sąsiedzi idą spać hihi zaj...e jest w nocy

a ja się sąsiadami nie przejmuję jak im nie pasuje niech się nie patrzą nie zaglądają przez płot
Dorotka 16:26, 14 lut 2016

agnieszka_malysa napisał(a)

a ja się sąsiadami nie przejmuję jak im nie pasuje niech się nie patrzą nie zaglądają przez płot

No a ja się przejmuję właśnie. Krępują mnie bardzo dlatego musze cos wymyslic. Maty na siatce już mam ale mimo tego widać tą część ogrodu. Muszę coś mieć.
iwka 16:28, 14 lut 2016

No są jeszcze maty bambusowe czy coś takiego ale to też nie każdy lubi. Kratka na niej coś pnacego powojniki czy roze chyba lepiej by wyglądały.
Dorotka 16:30, 14 lut 2016

iwka napisał(a)
No są jeszcze maty bambusowe czy coś takiego ale to też nie każdy lubi. Kratka na niej coś pnacego powojniki czy roze chyba lepiej by wyglądały.

Wiem, że sa te kratki w marketach i nawet tanie ale... zamias kratki wolałabym takie poprzeczne deseczki, poziome. Kratka mi nie bardzo się podoba.
Cały czas myslę a czasu coraz mniej.
iwka 16:31, 14 lut 2016

Albo jakieś wysokie trawy,ale one późno zasłoną, a może posadź jakiś szpaler cisów, taką ściankę. To jest stałe miejsce na basen?
iwka 16:32, 14 lut 2016

Dorotka napisał(a)

Wiem, że sa te kratki w marketach i nawet tanie ale... zamias kratki wolałabym takie poprzeczne deseczki, poziome. Kratka mi nie bardzo się podoba.

No właśnie taki panel sobie zrób elegancki i na czasie
agnieszka_m 16:33, 14 lut 2016

Dorotka napisał(a)

poprzeczne deseczki też by fajnie wyglądały i na nich jakiś powojnik czy coś innego pnącego
Dorotka 16:34, 14 lut 2016

iwka napisał(a)
Albo jakieś wysokie trawy,ale one późno zasłoną, a może posadź jakiś szpaler cisów, taką ściankę. To jest stałe miejsce na basen?

Niestety odpada szpaler roslin ponieważ po jednej stronie już mam taki szpaler bo bardzo blisko mam wydzieloną część ogrodu na miejsce grillowe. Dlatego gdybym tam też zrobiła szpaler to miałabym dwa szpalery drzewek w bliskie odległości.
Miejsce nie jest stałe ponieważ nie ma tam kostki ale jest to jedynie miejsce najbardziej intymne w ogrodzie.
Dorotka 16:35, 14 lut 2016

Właśnie o takim nowoczesnym panelu myślę w kolorze szarym, myslę że to najlepsze co mogę wymyslic. Chyba jakaś dziewczyna w ogrodzie ma cos podobnego tutaj ale nie pamiętam która.